czekaj może to będzie coś naprawde wyjątkowego? ponoć czerpie garściami z neuro i SW d20
Z jakiego neuro, z Moderna i Star Wars'a d20... Talenty nie maja nic wspolnego z cechami z NS.
chcą na graczach kretynach jeszcze więcej nabić
Ta, a Black Industries to co, moze jeden podrecznik do Warhammera wydali : D. Komercja jest wszedzie, trzeba sie przyzwyczaic, a nie narzekac, ze podrecznikow jest duzo i drogo.
star warsy tylko d6!
Star Wars d6 ma jedna z najgorszych mechanik, jaka w zyciu widzialem...
Wayne Reynolds rules! Okladki sa wysmienite, nawiazuja do AD&D i to mi sie podoba.
Troche dziwisz mnie tym stwierdzeniem, bo na to jest proste rozwiazanie. Nie kazdy rzut wykonywac musi gracz, moze to przeca robic MG. No i co Ci szkodz rzucic np 5, czy nawet 15 minut przed upadkiem? Tak zdefiniujesz co sie stanie i juz opisu przerywac nie trzeba

Dobry sposob, ale wystepuja tez sytuacje spontaniczne, pokroju rzutu obronnego przeciwku zakleciu, ktore wlasnie rzucil czarodziej. Wtedy juz rzucac 15 minut przed nie bede

.
Tak troche spekuluje, ale moze w ogole znikna rzuty kostka? Albo jeden rzut kostka bedzie definiowal, czy ktos zostal trafiony i ile obrazen otrzymal. O ile pierwsze wydaje sie malo prawdopodobne, o tyle drugie...tez, choc sprawa imho warta rozpatrzenia.
Obydwie wydaja mi sie niemozliwe dla WotC ^^.