Warhammer - jeden z najorginalniejszych światów...

Kącik poświęcony jednemu z popularniejszych systemów w Polsce. Zarówno edycji pierwszej, drugiej jak i autorskim modyfikacjom.
ODPOWIEDZ
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Re: Warhammer - jeden z najorginalniejszych światów...

Post autor: LOD »

Nie no, bez przesady, graczom (chyba że chcesz konkretne szczegóły) ogólnikowy zarys nowego państwa starczy. Co do religii Kislevu, to nie wiem czy tam nie jest tak, że każdy wierzy w co innego skoro to jest zlepek narodowości. 8) Góry przeszkodą dla inwazji? Tak, ale jak Hannibal potrafił, to dlaczego i tutaj by się nie udało? Poza tym napewno są jakieś przejścia, bramy, doliny, którymi da się przejść, aczkolwiek to stosunkowo ryzykowne, bo łatwo tak o wpadkę w pułapkę.

Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji? Jak nie ma, to Karczmarzu... Dało by radę myślę to jakoś zrobić, a jak ci się chce, to nawet zamiast w Starym Świecie wykombinować swoją Azję i tam przenieść akcję?
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Swoją drogą jaka religia panuje w Kislevie oficjalnie? Tam nie ma czasem jakiś cerkwi czy coś?
Chyba również Politeizm? Wiem, że jest bóg Ursun, Odyna też chyba znajdziesz ;).
Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji? Jak nie ma, to Karczmarzu... Dało by radę myślę to jakoś zrobić, a jak ci się chce, to nawet zamiast w Starym Świecie wykombinować swoją Azję i tam przenieść akcję?
A skąd pochodzą Kitajczycy / Katajczycy? ;)
Karczmarz
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Karczmarz »

Hmmm
Aha, w jakim dodatku (jeśli w ogóle) jest ustalona mapa potencjalnej WFRPowej Afryki, czy Azji?
Są, są takie mapy. Moim zdaniem zupełnie z pupy bo np połowę Azji zajmuje Królestwo Ogrów.. ja rozumiem że one są duże.. ale żeby zajmować pół kontynentu? :P To takie nieekonomiczne wykorzystanie terenu :/ a można tam było dać jakieś ciekawe i niezbadane ludy. Na szczęście im dalej tym ciekawiej. O ile pamiętam w Companion'nie jest właśnie sporo opisów różnych odległych krain.
Bielon
Pomywacz
Numer GG: 6143936
Kontakt:

Post autor: Bielon »

Kislev dosyć obszernie opisano w przygodzie "Źle się dzieje w Kisleve", z cyklu kampanii "Wewnętrzny Wróg" o ile dobrze pamiętam. Włącznie z religiami.

Natmiast bez przebijania się przez całą dyskusję, pozwolę sobie wyrazić swoją opinię w przedmiocie samego tematu.

Oto ona:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam
B
.
Konstruktywne Ugrupowanie Rewolucyjnie Wywrotowych Anarchistów
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

W sumie nie ma się co szczypać - trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Warhammer ma świat wzorowany na naszym w odpowiednich epokach, więc jest bardzo nieoryginalny. Ale myślę, że autorowi tematu chodziło o jeden z najciekawszych światów, może najlepszych, a z pewnością jeden z najpopularniejszych...
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
ODPOWIEDZ