[Apokaliptyczne Pola Walki] Arena: Grupy A i B

Miejsce, w którym toczą się starcia na Apokaliptycznym Polu Walki.
Zablokowany
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

To ja robię to samo co zawsze, łącznie z wrotami i żniwiarzami, jeśli mogę.
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Staram się jakoś "bezdźwiękowo" porozumieć z mechanikiem co robimy. Jeśli mam jakąś dobrą okazję to chwytam broń i szybkim ruchem przewracam stolik i kryję się za nim strzelając najpierw do kobiety, a potem do faceta, uważam żeby mnie nie postrzelili. Jeśli nie mam dobrej okazji by sięgnąć po broń nic nie robię i czekam co się stanie :P
I tak nikt tego nie czyta...
shade
Mat
Mat

Post autor: shade »

ogon3
hodowla 3,4
Jajcarstwo 5 O ile mogę, jeśli nie to Mutacja 2

Budowniczy i sługi dalej mają budować umocnienia: pułapki we wnętrzu fortecy a na zewnątrz fortyfikacje (wilcze doły i mury). Idę do wylęgarni i tworze jajcarza (jeśli nie to dodatkowego ogniastego) i 4 ogniastych. Wraz z moimi wojownikami wchodzę na dach i rozwalam zamrożonego mutaliska by mi nie obciążał dachu. Po rozbiciu mutaliska ruszam z wojownikami na Nosferatu.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

No w końcu Shade ile miałem czekać :)

Biorę kielich nalewam doń wody i pije gdyż zaschło mi w gradle od tego wszytskiego. Kielich biorę ze sobą. Następnie gdy już czuję, że Mutaliska nie ma (Mścicielstwo) to zakładam tarcze na siebie i druzynę, a członkowie mojej drużyny zakładają swoje (do tej pory każdy ja już ma) i przenosze się do Shade'a zanim ten dojdzie do Nosferatu (Trans mi sie zregenrował) i let's get reaaaaaaaady to rrrrrrrrumble!!!!

Bumi wali serią po sługach Shade'a (priorytetem sa jaja), Ci co maja jeszcze amunicję mu pomagają. Ja puszczam z miecza dwa pociski w Shade'a. Strzelcy maja stac za nożwonikami. Nożownicy maja się nie ruszać zanim ktoś nie podjedzie.Pierwszą falę napastników Miśka ma odepchnąć do tyłu. Ma też pilnować by pociski trafiały. Gdy ktoś już podjedzie nożownicy biorą góra jeden atak na klatę i w kontrataku tną skubańców. Strzelcy dalej do nich walą celując w głowę lub serce. Nadaje wskrzeszenie kolejnym moim sługom i kto może to wskrzesza. Ja używam poza tym Witualizmu żeby leczyć siebie i żywych jeszcze ludzi. Gdy już wszystkie sługi Shade'a padńa w co wierzę nożownicy mają czekać aż sam przyjdzie, a Bumi ma walic w głowę w czym pomaga mu miśka. Ja go próbuje złapać karabinem protonowym. Jeżeli się to uda to nożownicy mają iść go pociąć a wskrzeszacze nadal mają pilnować by martwi ożywali.
Meniyaki tsukete shinugaii!
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Wszyscy widzicie dużo dymu na NE rogu planszy. Każdy (oprócz Gawda) też na swoich blokach znajduje po jednej karcie przeznaczenia.

Pita:
Niestety przy blokach nie ma drzew. W dość szybki sposób wyrżnęliście w pień wszystkich w blokach zyskując 16 poziomów (masz jeszcze 3 niewykorzystane). Zabiłeś trzech swoich, następni będą może lepsi. Przysłany Ponury Żniwiarz zadał ci 10 obrażeń które jednak szybko uleczyłeś.

Soul:
Zyskałeś 160 słabych sług i 16 poziomów. Twój Ponury Żniwiarz poleciał na cel, ale jako że nie widzisz Pity to nie możesz mu otworzyć Infernalnych Wrót.

Zgon:
Szybko i sprawnie wszystkich wybiłeś zyskując 3 poziomy. Jeden z nich zdaję się był jakimś ludzkim czarodziejem ze skrzydłami... już miałeś iść dalej gdy zostałeś na moment sparaliżowany (kilka pierwszych sekund następnego update).

Goras:
Zwerbowałeś 7 ludzi do swojej paczki, resztę zabiłeś, zyskałeś 22 poziomy. Bloki pięknie płoną i masz bojowego jeep'a.

Gawd:
Wszystko OK, oprócz tego, że Władca Żywych Trupów może przejmować tylko żywych. Ostatni żywi są w Katedrze i Szkole. Zdobyłeś 160 nowych dusz i unieruchomiłeś na kilka sekund Zgona (kilka pierwszych sekund następnego update).

Pita, Wódz Plemienie Wilkołaczego poziom 31:
Żywotność: 113
Siła: 14 (możesz rzucać rzeczy o masie max 5 ton, twój cios zadaje 18 obrażeń)
Szybkość: 5
Ekwipunek: Werevicon
Ilość Res Were: 5 (osiągnięto limit)
- Sylwerado - żw10, s6, sz6, Srebrzystość3, TwardośćSkóry1 (tur: 2)
- Daikon - żw15, s8, sz7, TwardośćSkóry2, StalowePazury3 (tur: 2)
- 2*Sylwer - żw6, s6, sz6, Srebrzystość2 (tur: 3)
- Normalny - żw5, s5, sz5 (tur: 3)
Ilość współplemieńców: 5
- 4*Normalny - żw10, s5, sz5
- Sylwerado - żw11, s6, sz6, Srebrzystość3, TwardośćSkóry1
Ilość zabitych: 394
Ilość kart przeznaczenia: 2
Zdolności Ewolucyjne:
- Wszystkie.

Gawd, Upiór poziom 5:
Żywotność: 58
Ilość dusz: 240
Ilość kart przeznaczenia: 0
Moce:
- Infernalistyka - możesz otwierać i zamykać Infernalne Wrota
- Sfera Ognia - na 30 sekund możesz zamienić się w nieugaszalną kulę ognia o średnicy 2m
- Kula Wodu - możesz strzelać 2 razy na turę wodnymi kulami
- Przenikalność Nieorganiczna - możesz przenikać przez materialne rzeczy i ściany
- Wskrzeszenie: Władca Żywych Trupów - z trupa możesz wskrzesić WŻT, który stanie się twoim oddanym sługą i jeśli chcesz może przemieniać ludzi w zombie; możesz mieć takiego jednego w danym czasie

Soul, Władca Żywych Trupów poziom 32:
Żywotność: 42
Siła: 1
Szybkość: 4
Ekwipunek: Kosa Ponurego Żniwiarza
Ilość sług: 320
- 60*Zombiak z nożem - broń biała 1 - nóż
Moce:
Ponury Żniwiarz level 1 - możesz zabijać (i przemieniać) ludzi myślą na odległość 5m, niestety raz na turę
Ponury Żniwiarz level 2 - to samo tylko że dwa razy na turę
Ponury Żniwiarz level 3 - możesz przemieniać 3 ludzi na 15m i niszczyć 2 zombie na 5m
Ponury Żniwiarz level 4 - pojawia się dla ciebie ogromna kosa, ten artefakt, gdy uderzysz ostrzem w człowieka lub zombie to jest to traktowane jako cios w mózg
Ponury Żniwiarz level 5 - wym.WŻT lvl10; możesz wezwać jednego Ponurego Żniwiarza do pomocy i nasłać go na kogoś konkretnego
Skrzydła level 1 - wyrosły ci skrzydła na plecach, możesz ich używać jak spadochronu
Skrzydła level 2 - możesz przelecieć niezgrabnie 10m
Skrzydła level 3 - całkiem nieźle latasz, ale nie wyżej niż 10m
Napalony Żniwiarz level 1 - wyrastają ci długie rogi na głowie
Napalony Żniwiarz level 2 - twoja szybkość (+3 do sz) i wytrzymałość (+5 do żw) wzrastają
Infernalista level 1 - widzisz w Ciemnościach i we Mgle
Infernalista level 2 - możesz nauczać 5 sług na turę Infernaliste1
Infernalista level 3 - możesz tworzyć ze zwłok golemy z mięsa (jednego na turę)
Infernalista level 4 - możesz prosić o pomoc Infernalnych Lordów, którzy może pomogą (raz na turę)
Infernalista level 5 - stajesz się Infernalnym Lordem i możesz otworzyć Wrota Piekieł w dowolnym miejscu (nie wiadomo jak się zamkną, ale mogą być tylko jedne twoje w danym czasie)
Kamikaze level 1 - w momencie, w którym twoja żywotność spadnie do 0 twoje ciało eksploduje jak granat

Zgon, Cyborg poziom 6:
Żywotność: 20
Ekwipunek: Karabin Maszynowy (naboi: 75)
Ilość zabitych: 338
Udoskonalenia:
Przeróbka nóg - możesz skakać na 10m wzwyż i w dal
Ciężar - stajesz się bardzo ciężki, nogami możesz wywoływać małe wstrząsy, twoje nogi są w stanie zmiażdżyć przeciwników
Przeróbka rąk - masz w ramieniach paralizatory i możesz ciskać przedmiotami do 150kg na max. 30m

Goras, Wybraniec Ludzkości poziom 32:
Żywotność: 54
Ekwipunek: Trzy koktajle mołotowa, zapalniczka, Shotgun z 8 nabojami, 5*Proszek Cieni
Ilość podwładnych: 12
Henryk - SztukiWalki5, BrońBiała6 - Niezniszczalna Katana, 5dawek Amfetaminy
Major - Kierowanie5, Latanie5, Strzelanie5
3*Strażnik - Strzelanie2 - rewolwer (6 naboi)
4*Strzelec - Strzelanie4, s3 - Karabiny (każdy 64 naboje)
2*Stefan - Strzelanie3, Palenie2 - 2*Pistolet (64+64 naboi)
Pies Bojowy - Siła3, Szybkość4
Ilość zabitych: 153
Ilość kart przeznaczenia: 1
Umiejętności:
Kierowca level 1 - rozwijasz zawrotne szybkości bez wypadkowo
Kierowca level 2 - mistrz kierownicy
Strzelanie level 1 - możesz celować z broni palnej z dokładnością do 50cm
Strzelanie level 2 - do 10m trafisz siedzącą muchę; możesz z dwóch broni na raz
Fanatyzm level 1 - nie znasz strachu, niczego się nie boisz
Chemik level 1 - znasz się na składnikach wszystkiego wokół
Chemik level 2 - mając laboratorium możesz robić: semtex, zasłony dymne, gaz musztardowy
Chemik level 3 - (umiejętność wymagana, żeby wykształcić dalsze umiejętności, sama w sobie nic nie daje)
Chemik level 4 - umiesz zrobić semtex ze śmieci
Chemik level 5 - możesz zrobić prawie wszystko co zechcesz ze śmieci
Obrazek
Gawd
Pomywacz

Post autor: Gawd »

Przenikalność Organiczna
Przenikalność Destrukcji
Kula Ognia
Upiorne strzelanie

AAA... nie ma tu już żadnych potencjalnych sług!!!! BILLY [wżt] idź drogą przez cmentarz do szkoły i zbieraj sługi na final battle... ja zajme się naszą puszeczką... - Mówiąc te słowa Boug poleciał do Zgona napierając kulami wody na blaszaną czaszke a fireballami w tors po czym wykorzystując przenikalność -płonąc- zrobił mu bajzel w bebechach - będe cie katował dopóki nie padniesz! ... cyborgi bez antymagii ani bonusów żw trafiają na złom hłehłehłe
I want your soul ...
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Kamikaze +2lvl (do lvl3)
Pedagogika +1lvl (lvl1)
Piekielny Marsz +3 lvl (lvl3)
Skrzydła +2lvl (lvl5)
Mutagen +6lvl (lvl6)
Pyromanta +2lvl (lvl2)

Uczę wszystkich zombi umiejętności Kamikaze na lvl1.

Taktyka:
Nigdy nie staram się być przy zombi zbyt blisko, by w razie śmierci nie wybuchnąć. Gdy wchodzą do budynku, ja wokół niego zazwyczaj latam (od wybuchów granatów może się zawalić). Gdy jesteśmy na zewnątrz, zombi mnie otaczają w kole, ale również w odpowiednim dystansie.

Jeśli widzę Pitę, póki co staram się schować, dopóki zombi nie nauczą się umiejętności Kamikaze. Staram się ukryć z zombimi w jednym bloku i zablokować drzwi.

W razie ataku, zombi atakują jak harpie z Heroesa - atakują "nurkując" z powietrza, po czym szybko się wzbijają z powrotem w powietrze.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Pavciooo:
(Próba rozmowy nieudana). Przewróciłeś stolik, ale okazało się że twój strzał nie trafił w cel. Kobieta wzięła mechanika za zakładnika i karze ci wyjść albo on zginie.

Nosferatu:
Stoisz przy otwartym portalu na cmentarzu.

Shade:
Okazało się, że od dawna już nie ma tu Mutaliskusa, zdaje się, że w ogóle od jakiejś tury go tu nie ma. Wróciłeś się do przez właz do szkoły i wtedy pojawił się Tomek i jego drużyna....

Tomek:
Zmyliłeś się nieobecnością Mutaliskusa i za wcześnie teleportowaliście się, jesteście na górnym piętrze szkoły, za wami jest trzech wojowników a przed wami Shade, dwóch wojowników i cztery sługi.

Shade i Tomek napiszcie po dwa posty odzwierciedlające walkę - tym razem nie ma ucieczek, jeśli Shade chce może przywołać resztę swoich jaszczurów w pierwszym poście a w drugim już się pojawią.
Obrazek
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Strzelam babce w łeb i chowam się za stolikiem, koleś albo będzie strzelał do mnie, albo mechanika bedzie chcial zgarnąć, jak jego zgarnie to rozwalam mu łeb, jak do mnie będzie nawalał to nie wychylam się zza stolika i liczę że go mechanik obezwładni.
I tak nikt tego nie czyta...
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Biorę:

+50 ŻW
+5 SIŁ
Skrzydła Rakietowe

-ZWARCIE?TERAZ?JAKIM_PRAWEM?- pomimo kilku prób maszyna ani drgnęła. -KTOŚ_MNIE_IRYTUJE!- warczę i gdy tylko znów się ruszam to wpadam na dach i przelatuję/przeskakuję na sąsiedni blok, celem eksterminacji żywych i nie-żywych organizmów poczynajac od wyższych pięter.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Wszyscy zakładają tarczę na siebie, ja poza tym zakładam grupową. Miśka ma zniszczyć mózgi jaszurom jeżeli może, poza tym ma falą soniczna zrzucić z dachu tych co są najbliżej krawędzi. Bumi wali seria w tych trzech wojowników co stali osobno. Nadaje wskrzeszenie kolejnym sługom, nozownicy mają stanąć w kole a w środku ja i Miśka. Strzelcy mają stać tak żeby mieli czysty strzał. Ja walę 2 razy plazmą w Shade'a. Kto może i będzie tego wymagać sytuacja skrzesza towarzyszy.
shade
Mat
Mat

No to jazda. Przywołuje moich podwładnych. Budowniczy mają trzymać się z dala od pola bitwy i kontynuować swoją pracę (umieszczać pułapki we wnętrzu szkoły głównie wokół wylęgarni. Sługi mają się udać w pobliże wylęgarni. Zadaniem wojowników jest rozbić formacje tomka, dostać się do wnętrza ich grupy. Ja sam wspinam się na sufit i spadam na tomka, ogonem staram się go obezwładnić.
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Korzystając z tego, że Shade się na mnie rzucił wchodzę na chwilę na Plan Cieni tak żeby uderzył w ziemię po czym pojawiam sie spowrotem i wbijam mu w plecy miecz cybernetyczny. Miśka ma wzlecieć pod sufit i dalej nawalać kulami kinetycznymi tak żeby wyrzucać jaszczurki przez okna. Nożownicy mają odeprzeć atak wroga. Wskrzeszenia i Witualizm cały czas rzucane wedle możliwości. Bumi ma walic serią w Shade'a który pojawił się koło niego po spadnięciu na ziemie.
shade
Mat
Mat

Widząc jak tomek chowa się w planie po wylądowaniu na ziemię natychmiast się odbijam, uderzam ostro zakończonym ogonem w najbliższy wrogi czerep i przywieram do sufitu czekając aż tomek powróci. Robię salto wymachując ogonem i ląduje za jego plecami. Jeśli wojownicy nie przedostały się między ludzi tomak i jeśli mam już do dyspozycji ogniastych wówczas każe wojownikom się wycofać, ogniaści, jeśli mają taką możliwość zionąć ogniem w oddział tomka (w tym samym czasie wskakuje na sufit i uciekam), po podpaleniu mają poszarżować na nożowników a następnie mają przyłączyć się do walki. Jeśli wojownicy się przedarli to nakazuje ogniastym zająć się najsilniejszymi (miśką i nożownikami).
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Lece w strone jakichkolwiek drzew w wiadomym celu, jesli nie ma zadnych to morduje ludzi w kolejnym bloku. Dodaje sobie też 2 punkty zdolności plemiennych. Resztę przeznaczam na szybkośc i siłę (tzn szybkosc dobijam do 10, reszta w siłę do 20)

PODSUMOWANKO: z 21 punktow mych 10 poszło na podbicie o 2 zdolnosci pelmiennyc i 5 na szybkosc do 10 - zostaje mi zatem 6 punktów, ktore daje do siły, i zostaje mi zero - tak dla pewnosci ;p

EDIT: pytanie do ACa - czy mogę dawac jakies przedmioty wspolplemiencom?? np do walki albo uzywane przez nich jako kładki, tarcze etc. ??
Ostatnio zmieniony środa, 27 września 2006, 19:41 przez Pita, łącznie zmieniany 4 razy.
Har Har Har
Nosferatu
Majtek
Majtek
Numer GG: 192068
Kontakt:

Post autor: Nosferatu »

Przechodzę przez portal razem z całą moją drużyną truposzczaków.
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
GORAS
Pomywacz
Numer GG: 8970290
Kontakt:

Post autor: GORAS »

Strzelanie level 3 - 5
Kierowca level 3
Rusznikarstwo level 1 - 5
Cybernetyka level 1 - 5
Łowiectwo wampirów technologiczne level 1 - 5
Psychochemia level 1 - 3

Wsiadamy do jeepa i jedziemy po mieście, szukamy śmieci Sprawdzamy tereny gdzie niema przeciwników.
Zbieramy śmiecie i różne substancje aby zrobić cos z nich. robie Heroine oraz jakąś fajna bron i co jeszcze sie da.
Zablokowany