[SF] Pętla

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

[SF] Pętla

Post autor: Eglarest »

ISS Centauri 01.06.2015r. Godz: 2:33
Na poklądzie stacji znajdowało sie 16 osób w sród nich był Steven Verne Który jadł wlasnie sniadanie a co przypominalo raczej spartańska próbą spożycia czego kolwiek. zaraz przynim wisial spokojnie Innyz astronautów Victor Delacroix, czytał wlasnie książkę. oprucz nich w komorze znajdowała sie jeszcze Juliet Refie oraz Gertruda Mauer.
Gertruda odchylając książkę Victora powiedziala w końcu:
- Czytasz tak spokojnie jak na dniach ma przybyć inspekcja ?, dobrze wiesz ze przybedą grubsze ryby z pentagonu, Nasa, Esa...- nie bezie ich tak wielu góra trzech podobno amerykanin i japończyk - dożuciła Juliet.

baza wojskowa sił USAF FLORYDA 01.06.2015 godz 7:03

Generał Armstrąg wjechał włąśnie na teren jednostki, poczym jego jeap szybko zanurzył się w tunelu prowadzacym do nizszych parti bazy. Generał wysiadł z samochodu i udał się do sali obrad gdzie czekał, na neigo już Sekretarz stanu oraz kilka szychz Nato i ONZ.
- o witam panie generale - odezwal sie sekretarz stanu - miło ze pan przybył tak szybko ... przed czasem. Proszę usiąść zaraz przejdziemy do sedna.
General usiadl wygodnie w swoim Fotelu poczym słuchal wykładu o złej sytuacji politycznej zarówno rządów europy jak i Stanów zjednozconych i marnej pozycji ONZ.
-... Dlatego planowana inspekcja na ISS Centauri przerodzi się w propagandową akcje... to co przez to rozumię to posłanie z tą inspekcją prezydenta stanów zjednoczonych.
Na sali zapanowało neimałe poruszenie ale General był spokojny wiedzial że Prezydent to byly astronauta i bywał już w Kosmosie poztaym turystyka Kosmiczna rozwinęła sie dosć sprawnie.
- .. oprucz Prezydenta .. - kontynuowal Sekretarz - Polecial by tam prezydent UE, ale do tego celu potrzeba nam jeszce czegos włąśnei pana panie Armstrong. -sekretarz wskazał an generała który z kamienną twarzą patrzal na oratora.
- spytacie sie pewnei dlaczego pan Armstrong też musi leciec na ISS Centauri, odpowiedź prosta Prezydenci niebędą mogli się czuć bezpieczniej przy nikim innym...

Uniwersytet Californijski 1.06.2015 godz 13.41

A.C siedział wygodnei w swoim gabinecie jeszcze pod irytowany ostatnim egzaminem z wiedzy o spoleczenstwach postkomunistycznych gdy w telewizji usłyszał komunikat.

CNN:
Wladze Polskie zmieżają do umocnienia włądzy, Premier tego kraju multimilioner Łukasz Leon Starski oskarżany ejst o próby forsowania przekształcenia kraju w Republikę Korporacyjną.
Premier argumentuje swe dzialania mówiąc".. Mósimy chronić nasz kraj przed totalitarną i despotyczną włądzą łukaszenki oraz coraz niebezpieczniejszą Rosją"

Artur wysłuchał wiadomosci i chwilę zastanowil and sytuacją w jego ojczyźnie pocyzm kontynuował sporządzanie notatek na temat Premiera Polski planował przeciez napisć książkę "tajemnica sukcesu multimilionera z Nikąd"
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Victor zamknął książkę i połozył ją obok, on sam ułożył się w pozycję kwiatu lotosu.
-Ach, Gertrudo. Czym tu się martwic? Jak narazie wszystko działa jak trzeba. Wyrabiamy ze 130% normy. Możemy sobie chyba pozolić na trochę spokoju. Chyba, że nie wiem o czyms ważnym?
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Post autor: Tero Kir »

Steven Verne

Próbując coś połknąć, z pełnymi ustapi wtrącił:
- Zawsze coś umyka, nieprawdaż moi drodzy - zachichotał - Ale raczej się nie spolimy, zresztą nie mamy naczym, wszystko jest na ostani guzik! A te gruby ryby to szkoda gadać...
Machnął ręką i kontynuował posiłek.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Slumsy New York 12.06.2015 godz 22:33

Andre Silchout stał w starej opuszczonej fabryce z teczką wypelnioną niedokonca zrozumiałą dokumentacja dla przeciętnego smiertelnika. gdy nagle na przeciw siebie zauważył swych potencjalnych klientów podeszli bliżej gdy Andre próbowla sie przywitać i rozszeżyl ręce w geście przyjaźni ci zgrabnie wyjęli pistolety z za pazuchy i otworzyli ogien w stronę Naukowca. Dobrze ze udało mus ię zbiedz na pobliski parking na który wjechaly trzy czarne wozy marki BMW, Andre zdołał się ukryć miedzy samochodami, niemial przy sobie nic oprucz pistoletu i teczki. Niewiedział co poszło nie tak.

Centrum Fizyki Jądrowej Dallas 1.06.2015 godz: 19:12

Wladimir skończył pracę przy reaktorze i wkońcu mógł zerknąć na korespondencję która czekała na niego w jego biurze. otworzył pierwszą koperte w której Lockhet martin oznajmil mu ze przyjmą jego projekt silników za któryz ainkasuje jakies 20 mln $.

ISS Centauri 1.01.2015 2.34
Gertruda: w tym problem panowie ze niewyrabiamy normy ! że ten caly projekt to o kant dupy rozbic jak tak dalej pojdzie to starcimy pracę
Ostatnio zmieniony sobota, 14 stycznia 2006, 18:27 przez Eglarest, łącznie zmieniany 1 raz.
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: Seth »

Andre Silhouet
Co do kur...? Tym debilom jakoś nie przeszkadzało spotykanie się w gorszych miejscach! Andre, głupcze... w co ty się znowu wpakowałeś...

Francuz wyjął pistolet i cały drżąc rozejrzał się wokoło, gotów do strzału.
Po momencie podjął próbę przejścia między samochodami w stronę wyjścia... Cały się trząsł a serce mu biło niespodziewanie szybko. Wiedział że ryzykuje zawsze gdy aranżował spotkanie, ostatnio nawet obiecał sobie że już nigdy tego nie zrobi. Ale pieniądz to pieniądz... A Andre lubił pieniądze...
Seth
Mu! :P (ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Sprawdzam jaki mam ekwipunek.
Obrazek
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Doskonałe wieści...da...trzeba by się spotakć, da... myślał powoli Wladymir czytając korespondencje Ha !, a w Rosji bym teraz pracował pod przymusem... pomyślał po raz kolejny motywując swoją decyzje o wyjeździe... po czym zaczął otwierać kolejne koperty.

Poza sesją: co jeszcze mogę wyczytać z kopert ?
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Arxel
Kok
Kok

Victor zdziwił się tak, że gdyby był na podłodze pewnie spadłby z krzesła. Stracił on trochę ze swojego spokoju.
-Znaczy, że nie nadążamy z zadaniami? No to jest dużo gorzej. A nawet bardzo źle. I mamy bardzo mało czasu żeby to nadrobić. Wręcz już go nie mamy. Ale jakim cudem? Sądziłem, że wszystko co musicie zrobić wykonujecie tak jak ja w terminie lub przed.
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Alex Louise Armstrong
- Rozumiem jakie jest moje zadanie i zdaję sobie sprawę z wagi tej misji. W takim razie kiedy dostanę szczegółową dokumentację dotyczącą tej misji.

Poza sesją: Napisz mi na gg szczegóły
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Steven Verne

- No wdzisz stary! Przecież muwiłem że zawsze coś jest - wymachiwał widelcem, ze stoickim spokojem. Oparł się o krzesło przeżuwając resztki swego posiłku.
- Teraz trzba się zastanawiać nie jak nadrobić zaległe a jak to zatuszować!
Eglarest
Chorąży
Chorąży

ISS Centauri 3.06.2015 godz: 3:45

Steven i Victor obmyślali jak tu oszukać ważnaików z Pentagonu i Nasa aby wyszło ze jednak nie obijają sie całymid niami a coś robią. Dobrez wiedzieli ze nastroje na ziemi są takie by zlikwidować ich nieowocną prace a stację przeksztalcić w Turystyczny hotel. Co ejszce 10 lat temu wydawałos ie wielkim Sience Fiction dziś grozilo naukowcą. Czare goryczy dopełnial fakt ze byli zdziwieni takim komercyjnym traktowaniem eksploracji kosmosu oraz badan anukowych.

Oboje tez odebrali wiadomosc z ziemi
- Tu Centrum lotów Kosmicznych w Guianie, centauri slyszycie ans
- slyszymy -odparłą gertruda
- co wam będę mówił przełączcie transmisje na CNN

CNN 3.06.2015

To bedzie bezprecedensowa misja kosmiczna po raz pierwszy w Histori Politycy udadzą się z misją propagowania Nauki ta misja odbedzie sie nigdzie indziej jak Osobista wizytą czolowych polityków na ISS Centauri, wiadomoz e sekretarz Generalny UE i Prezydenci UE jak i Stanów zjednoczonych wejdą w skłąd 7 osobowej załogi nieoficjalnie dowiedzielismy sie ze towarzyszyc im będą Minister obrony narodowej Wielkiej brytani Generał montgomery oraz Generał sztabowy sił ONZ i nato A. L. Armstrong.

Gdzieś an parkingu w slumsach New York 12.06.2015 godz 22:36

Andre udałos ie pzremknąć pomiedzy samochodami ba anwet zauwazyl iscie ciekawą rzecz jest przy swoim samochodzie czyzby widział szanse ucieczki mimoz e na parkingu stoją 4 BMW i plata się pewnei duzo uzbrojonych ludzi.

Centrum Fizyki Jądrowej Dallas 1.06.2015 godz: 19:15

po przeczytaniu listów Prof Wladimir mógl wkoncu odetchnąć i zjaąć się swoja ulubioną domeną Muzyką, muzyką jaką generował wrzechswiat. nasłuch kosmosu i radiotelskopy to byla jego pasja dlatego w tej ciszy mógl zastanowić się nad anjbliższą przyszłością. I byc moze rychłym powrocie do Ojczyzny.

[AC twoj ekwipunek !! garnitur i ołowek z notesem oraz 6 indexow w ktorych musisz postawic oceny ]

[w pozostalych kopertach niebyło nic oprócz jednej waznej informacji w Rosji zmarl Twój ojciec pogrzeb za 6 dni w Petersburgu]

Baza NORAD Newada 3.06.2015

Generał znal swoja misję wiedzial ze za trzy dni leci w kosmos wraz z najwazniejszymi eto swiata sam myslal z eto cyrk an kółkach i amrnotrastwo peiniedzy ktore mzona by wydac na wojne z Iranem ale sluchal rozkazów byl sztabowcem oprucz zadan ochrony głów panstw mail tez sprawdzic stan stacji oraz ich pracę to akurat potrafił robic.
Teraz udawał się dos amolotu ktury maił go poneisc na przylądek canaveral na florydzie musial wkoncus am wszystkeigo dopilnowac.
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: Seth »

Andre Silhouet
Mój samochodzik! Nareszcie jakiś uśmiech od losu!

Andre rozejrzał się wokoło, po czym wolnym ruchem otworzył drzwi swojego Alfa Romeo. Gdy to zrobił, pośpiesznie wsiadł, przekręcił klucz w stacyjce i z piskiem opon ruszył w kierunku wyjścia z parkingu...
Seth
Mu! :P (ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
Eglarest
Chorąży
Chorąży

CNN. 7.06.2015 godz 10.01

Jesteśmy na przylądku Canaveral, gdzie za moment Wahadłowiec Nowej Generacji J.F Kennedy. Wystartuje z niecodziennymi pasażerami w pierwszą tego typu Misję, o ile można nazwać to misją, Na pokładzie znaleść się początkowo mieli Prezydent USA, Prezydent UE Sekretarz Generalny UE, minister Obrony narodowej Wielkiej Brytanii oraz Generalny dowódca sil ONZ i NATO. Ale w wyniku słabego zdrowia Prezydenta UE i doniesień o ewentualnym zamachu, wraz z Prezydentem USA zrezygnowali z udziału w tym locie który miał być pierwszym lotem tego typu w historii. W skład załogi nadal wchodzi Generał Armstrong, i Montgomery z Sekretarzem generalnym UE. Do załogi dołączył wybitny naukowiec noblista w dziedzinie Chemii Keio Naomi, oraz 2ch astronautów Nowozelandczyk i Amerykanin. Którzy zmienią dwóch innych naukowców z Stacji Centauri.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

wracam do Polski - jadę na lotnisko
Obrazek
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Steven Verne

- Wspaniale! Tylko ich nam tu brakowało! - skrzywił się - Macie może w takim razie jakieś pomysły, bo mi na myśl przychodzi jednynie dewersja...
Uśmiechnął się złowieszczo, żeczewiście coś w tym było, uratowali by ważnaików, stali by się bochaterami, przez co nikt by im nie patrzył na ręce.
- Co ja bredze?! - powiedzaił sam do siebie, spojrzał się pytająco na pozostałych.
Arxel
Kok
Kok

-Ja nie moge po prostu świetnie. Ktoś się obijał a teraz oberwą conajmniej 2 osoby. Hmmm.... Dywersja powiadasz.
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Steven Verne

- Nie wylecimy z pracy, a przy okazii spoczniemy na laurach, tylko tyle mi przychodzi do głowy, nieco szalone ale co tam. Jeżeli jednak coś chemy kombinować to trzeba to zrobić szybko bo mamy mało czasu...
Zablokowany