Wymogi sesji:
 Opisowe pisanie postów.
 Opisowe pisanie postów. Pisanie w 3 osobie.
 Pisanie w 3 osobie. Ja mam rację
 Ja mam rację  .
.Nie wiem jak często będę odpisywał, postaram się przynajmniej dwa razy dziennie, więcej się nie da
 .
.Grają:
 Seto jako Roshik
 Seto jako Roshik Isengrim jako Neratin
 Isengrim jako Neratin Famir jako Szkarłatny Płomień
 Famir jako Szkarłatny Płomień Dhagar jako Rudiger
 Dhagar jako Rudiger Azazel jako Hanna Heinz.
 Azazel jako Hanna Heinz.[Wprowadzenie]
Poznaliście się niedawno na organizowanym przez rodzinę Falkenbachów przyjęciu. Neratin próbował na nim swoich sił w turnieju łuczniczym, w którym niestety nie udało mu się wygrać z profesjonalnymi strzelcami, ale zasłużył się paroma zdobyczami na polowaniach w tutejszych lasach. Dhagar przyjechał do rodziny w odwiedzinach swojego dawnego towarzysza broni, Engela Falkenbacha, który wraz z nim walczył o Dorzecze Averu, niestety został ciężko ranny i nie mógł kontynuować swojej służby. Roshik poznał Dhagara na turnieju szermierki, w którym obydwaj wystąpili. Później na uroczystej kolacji poznali resztę - Wolfganga i Hannę Heinz. Po przyjęciu u Falkenbachów wyruszyli w dalszą podróż.
Właśnie dotarli do Nordhagen - miasta położonego niedaleko rozgałęzienia rzeki Delb. Jest ranek, na polach wokół miasta osiadła się mgła. iasto jest otoczone solidnym, czterometrowym murem i posiada dwie bramy: jedną na południu i jedną z zachodu. Przed obydwiema bramami jest wielka kolejka z różnych wozów, głównie są to karawany z żywnością i towarami z okolicznych pól, ale są także powozy szlacheckie i transporty kupieckie. Trzeba będzie poczekać kilkanaście minut, zanim przejdzie się przez progi bramy.
[Hanna]
Kobieta stała niedaleko jednego kupca, który opowiadał drugiemu o jakimś stowarzyszeniu religijnym znanym jako Odszczepieństwo. Wydało jej się to bardzo interesujące.
[Dhagar]
Dwie osoby wyglądające na wojowników rozmawiały między sobą o zbrojnych starciach między Sigmarytami a wyznawcami Ulryka. Podobno na granicach dochodzi do zbrojnych starć, a w środku prowincji są walki o świątynie.