[SF] Pętla

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

A.L.Armstrong
- Czemu tak stoicie! Naprawić to! Tak nie może być by na stacji takie rzeczy się działy
Krzyczę na cały głos. Odwracam się w stronę załogi:
- I czy ktoś mi może wytłumaczyć to co przed chwilą zobaczyłem za oknem?
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

ISS Centauri 8.06.2015 godz: 6:50 am

Za oknem zauważyliscie cos iscie dziwnego jak gdyby Burzę Magnetyczną coś blysło białym światlem z jakieś kilka tysięcy kilometrów od was poczym światło rozchodziło się w różnych barwach, trwalo to jakieś kika sekund poczym wszystko wrucilo do normy, oswietlenie stacji się ustabilizowało zegary stanęły monitory i komputery zaczęły chdozić normalnie a drzwi sie uspokoiły tylko ludzie obecni na stacji byli porażeni ze zdumienia gdyż nic takiego jeszcze w całej histori nauki nie miało miejsca aprzynajmniej nie tak blisko ziemi. w radiu usłyszeliscie nagle:

Centauri chwyciliscie to, widzieliscie to ! Centauri odbior zdajcie raport z pomiarów otoczenia, Centauri Tu Guiana...

CNN 8.06.2015-9.06.2015 (do wszystkich)

... na niebie byliśmy świadkami niezwyklego i enicodziennego zjawiska, jak mówią astronomowie doszło najprawdopodobniej do dziwnego wyladowania magnetycznego co dowodzic mozę że wszechswiat zanurzony ejst w jakimś rodzanu energi.... To to zakłucenie magnetyczne mogło spowodować blędne funkcjonowanei satelit .....
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Jeżeli ja to też widziałem to jak najszybciej uciekam z Warszawy do Piastowa.
Obrazek
Artos
Kok
Kok
Kontakt:

A.L.Armstrong
-Słyszeliscie to! Jak najszybciej przekaźcie im raport, to rozkaz!
Krzycze udajac, iż nic sieein stało, po czym siadam sobie gdzieś wygodnie i próbuje pojąć co to było.
Obrazek
Obrazek
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Post autor: Tero Kir »

Steven Verne

Stał nieruchomie zastanawiając się co to własciwie do cholery było. Nigdy przedtem nic podobnego nie widział, a z pewnością wydawało mu się że niebył to przypadek... SZybko podbiegł do komputerów i zaczoł prubować zczytać pomiary. Krzycząc zwrucił się do pozozstałych:
- Dopływ enerdii stabilny i jest w normie. Trzeba jak najszybciej wykonać raporty z pomiarów, co macie u sibie?
Eglarest
Chorąży
Chorąży

ISS Centauri 8.06.2015 godz: 6:53am
Komputer na dużym monitorze zaczął sypać dane

Anomalia MAgentyczne 455578 razy ponad normę
Wyładowanie Energetyczne rodzaj energi Niezidentyfikowany> siła 89965 KiloNewtonow
Dlugosć fal fotonu NIEUDANY POMIAR FOTON ZA KROTKI BRAK SKALI (naukowcy szybko zauwzyli ze aparatura neizdolala go wychwycic gdyz nauka neiznala sposobu by takie fotonyy tworzyc lub obserwowac)
ANOMALIA CZASOWE I PALSZCZYZN WYMIARU 1,2,3,4....
Diagnoza: Anomalie wywołał Wybuch bomby neutronowej. (oczywiscie wszyscy wiedza ze to gowno prwda)

WARSZAWA 9.06.2015 godz 2:34 pm

Dr psychologi jechal wlaśnie w stronę Piastowa gdy wradiu uslyszał ciekawy komunikat wyjasniającyz aklucenia w telewizji

Dallas 8.06.2015 6:51 am
władimir wrócił do pracy postanowil nasłuchiwac znów kosmosu angle w uszach usłyszał dziwny ciągly dźwiek ktory narastał bys atć się nei dozniesienia przez blisko 20 sekund a pozniej opaść i jzu nie powrocić.
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Steven Verne

- Skontaktować się natychmist z bazą, niepodoba mi się to wszystko.
Zamyślony podrapał się po głowie, patrząc na dane z monitoru. Spojrzałsię na gości zastanawiając się czy to niema z nimi nic wspulnego, choć było by to niedożeczne, ale trzeba było barć pod uwage wszystkie wersje...
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Dzwonię do przyjaciół, którzy mogli by mi pomóc.
Obrazek
Eglarest
Chorąży
Chorąży

[AC postaraj sie swoje deklaracje bardziej rozbudowywac to nie wojna zywuych trupów]

Dodzwoniels sie do przyjaciela
Eglarest
Chorąży
Chorąży

ISS Centauri 8.06.2015 godz: 7:08am

General patrzył w okno gdy cała załoga w pospiechu probowała sie odnaleść, Generałowi zdawało się że widzi coś jakgdyby w dawnym meijscu rozbłysku swiatła.
Ptzrył na ów obiekt moze z 3 minuty i stwierdził ze on się powiększa, neiznacznie bo neiznacznie ale byl tego pewien.
Artos
Kok
Kok
Kontakt:

A.L.Armstrong

Przyglądam się temu coraz uważniej próbując dostrzec co to tak właściwie jest. Nagle odwracam głowę w kierunku Stevena i mówię:
- Mam pytanie, czy możecie zrobić pomiar w tamtym kierunku?
Mówiąc to pokazuje na zbliżający się obiekt.
- Coś mi się wydaje, że to chyba nie jest jednym z naszych obiektów. Czy możecie to sprawdzić żołnierzu?
Sam natomiast idę sprawdzić ogólny stan reszty załogi. Czy nic się nim nie stało i jak idą pomiary i próby nawiazania kontaktu z bazą.
Obrazek
Obrazek
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Wladymir
Wladymir z przyjemnością oddawał się słuchaniu kosmosu, mając jednak kłębek myśli w głowie...które po usłyszeniu tych metalicznych zgrzytów ustąpiły miejsca jednej : Co to może być...pulsary należy wykluczyć bo to mało prawdopodobne...tak jak to że... jesteśmy w Kontakcie z obca cywilizacją...muszę zadzwonić do SETI myślał gorączkowo Wladymir chwytając za telefon Już mam dosyć tych telefonów.. pomyślał gorzko po czym powiedział do słuchawki:
Witajcie, z tej strony mówi Wladymir Peszko, słyszeliście te dzwięki które pojawiły się w kosmosie ?
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Eglarest
Chorąży
Chorąży

ISS Centauri 8.06.2015 godz: 7:12am

Całą załoga z zaceikawieniem spojżała w okno gdzie generał zauważyl obiekt
Jen Cloude: to do choelry jest asteroida?
Gertruda mauer: nato bygląda moze jeej skałd echmiczny wywołał zaklucenia energetyczne ze zdezeniu z wiatrem słonecznym

Obeikt robil sie coraz to większy i to coraz szybciej, załoga szybko zorientowała się ze leci niemal wprost na nich, zrobiło się małe zamieszanie, obeikt byl blisko coarz blizęj aż wkońcu minął stacje dosłownei o kilka Metró załoga widziała go przez moment taks zybko śmignął wydawał sie być glądki i duzy lecial nie obracając sie o rzadną oś przynajmneij tak im sie zdawało, Gdy minął stację wszyscy widzieli jak wpadł w atmosferę ziemską a wielka kula ognia otoczylą go skrzętnie szybko zniknąl z oczu załogi....
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Rozmowa telefoniczna SEti- Wladimir

- polowa świata to slyszała, telefony nam się, urywaja mzoę to mieć zwiazek z ta burzą magnetyczną....
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Steven Verne

Sprawdził w komputeże, coż to takiego mogło być, zadawał sobie pytanie, jak możliwe jet to by nikt nie zarejestrował tak wielkich zdazeń...
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Czuję... czuję, że coś jest nie tak. Ktoś narusza Ścieżkę Przeznaczenia. Ktoś ingeruje w coś, w co niewolno ingerować. Oni wszyscy mogą zginąć. A potem będzie blask i cień, które... i to będzie niedługo! Tak bardzo niedługo, widziałem to.... Oni już tu są.... Widziałeś wyłączenie satelit?
Obrazek
Artos
Kok
Kok
Kontakt:

A.L.Armstrong

- Czy wy widzieliście to co ja?
Opadły mi ramiona na moment, lecz po chwili już z powrotem wrociłem do dawnej formy i szybko dałem kolejny rozkaz:
- Gdzie są te wyniki analiz! Dawać mi je tutaj natychmiast i mówić co to do diaska było!
Chodzę nerwowo obserwójąc wszystkich do okoła. Przez głowe przeszła mi myśl: "A co jeśli to jakaś tajna broń Rosji?".
Obrazek
Obrazek
Zablokowany