Warhammer - Chaos na farmie Murrmannów

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Marina

- Coz... on chyba dzis woli pic sam... Moze sie przesiadziemy? - pytam wstajac i podnoszac swoj talerz i kufel.
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Ivor:

Śpie na krześle
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Gustaw

- Z chęcią miła Pani.

Zabiera za stołu talerz z jedzeniem oraz dzbanek z piwem i kufel. Gdy zauważy że Marina wybrała już stolik do którego chce się przesiąść, stawia na nim to co ma w rękach i zanim pół-elfka zdąży usiąść, uprzejmie odsuwam jej krzesło.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

po umyciu się schodzę jeszcze do karczmarza po kufelek piwa - jakoś złapało mnie pragnienie. Pijąc przy barku plotkuję z karczmarzem i również po paru kufelkach zasypiam na krześle.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ouzaru

Marina

Jestem mile zaskoczona dobrymi manierami Gustawa. Usmiecham sie do niego zalotnie.
- Moze opowiesz mi cos o sobie? - zagaduje.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Gustaw

Kraśniejąc na twarzy słysząc zainteresowanie Mariny jego osobą, usadawia się wygodnie przy stoliku i zaczyna opowiadać.
- Urodziłem się jako najmłodszy syn pewnego szlachcica. Ponieważ miałem już od diabła braci ojciec postanowił wysłać mnie na naukę walki. Gdy ją skończyłem jako najlepszy z uczniów ojciec wysłał mnie do walki jako najemnika ...

Gustaw przerywa na chwilę, patrzy na Marinę, uśmiecha się delikatnie i kontynuuje:
... tak naprawdę to pochodzę z biednej chłopskiej rodziny. Mieszkaliśmy w okolicach Marienburga. Szczerze mówiąc to nigdy nie chciałem uprawiać ziemi. Wolałem podróżować, ale jedynym sposobem wyrwania się stamtąd wydawało mi się wstąpienie do ochotniczej straży miejskiej w Marienburgu ... Tak naprawdę ta straż to wielkie oszustwo. miasto bogate jak cholera a jako wyposażenie dali mi tylko kuszę. Ale nawet to nie pomogło. Szkolenia odbywały się tylko raz do roku i to w dodatku w okolicach mijej wioski. Niz dziwnego że po paru latach rzuciłem się na łeb na szyję na pierwszą mozliwą okazję do ucieczki stamtąd. Los chciał że właśnie najemnicy poszukiwali nowego narybku ... a potem jakoś się mnie wiodło ...

Wyczerpany przemową (przy tej pół-elfce robi się jakoś dziwnie gadatliwy) pociągnął duży łyk piwa.
- Marina, a jeśli można wiedzieć to jaka jest twoja historia?
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Ouzaru

Marina

- Coz... (jakos sobie upodobala chyba zaczynanie zdania od "coz" :D) Moj ojciec przybyl do Imperium z pieknej Tilei i zaciagnal sie do cyrku. Rzuca nozami, zongluje roznymi niebezpiecznymi i ostrymi rzeczami... Moja matke poznal w obozie, zakochali sie, pobrali i tak pojawilam sie na swiecie ja :D Z poczatku starali sie mnie jakos nauczyc swego fachu... Jednak nie to bylo mi dane <wyjmuje lutnie i delikatnie tracam struny> Moim powolaniem jest niesienie ludziom piesni i usmiechu :)
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Gustaw

A mogłabyś i mnie przynieść trochę pieśni i uśmiechu? Zagraj lub zaśpiewaj coś. Jeśli oczywiście chcesz, ja się nie narzucam. Ale zagraj coś ...
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Ouzaru

Marina

*Nie trzeba dwa razy powtarzac!!! Ktos w koncu prosi barda o piesn!!*
Wstaje, klaniam sie przed Gustawem jakby byl cala widownia i zaczynam wygrywac spokojna tileanska melodie. Gdy tylko minie pierwsza zwrotka, zaczynam cichutko spiewac... Tak tylko dla niego :) Poza tym, nie chce sie nikomu w karczmie narzucac ;)
Koncze piesn podobnym uklonem.
- Prosze :D <czeka na oklaski badz jakis komplement>
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

na czas śpiewania pieśni przez Marinę obudziłem się i po jej skończeniu zacząłem klaskać. Niestety byłem zbyt pijany żeby cokolwieg powiedzieć i jedyne moje "słowa" brzmiały "bałdzo pełknie" po czym przywaliłem głową o barek i zasnąłem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Gustaw

Oszałamiający występ Mariny sprawił, że Gustaw przez cały czas siedział oniemiały i nie zdolny do żadnego ruchu. Za to po występię ... :wink:
- To było WSPANIAŁE! CUDOWNE! Jeszcze nigdy nie słyszałem czegoś tak pięknego!

Akurat Gustaw miał rację, nigdy nie słyszał niczego tak pięknego z jednego powodu. Po prostu niegdy nie miał okazji. W wiosce słuchał jak chłopi śpiewają sobie głupie piosenki a jak służył w oddziałach najemników to słuchał jeszcze głupszych.
- Niesiony najwyższym uniesiem pochwycił Marinę w pół, podniósł z podłogi i radośnie się śmiejąc zakręcił nią młyńca. (o ile ona mu na to pozwoliła, w końcu to pół-elf)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Poza sesją: Chyba gracze zapomnieli o mojej obecności ;P

Steven Garfield

Kłaniam się przed trubadurką.
-Widzę, że nie tylko ty, ale i twe dzieła oszałamiają pięknem Marino. Zaszczytem jest dla mnie poznanie tak wspaniałęj osoby. Pozwól, że wyrecytuję ci wiersz, który napisałem specjalnie na tą okazję:

Brak miejsca, brak siebie,
Brak Jej, brak Jego.
Miłość rozdzielona,
Cierpi...
Szczęście z Nami tylko jest,
Pożadanie i pragnienie,
A więc zaklinam cie Miłości,
Przybadź i zostań...
... razem ze mna
Obrazek
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Poza sesją: Czy zauważyliście, że od jakiś 20 postów nie ma tu MG?
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Poza sesją: Zauważyliśmy ale nie chcieliśmy niepotrzebnie fatygować :D
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Villemo
Bombardier
Bombardier

Poza sesją: To może poradzicie sobie beze mnie...
Fie fye foe fum,
Ouzaru

Marina

:oops: <zrumieniam sie po czubki (lekko spiczastych) uszu patrzac Gustawowi gleboko w oczy>
- Coz... - zaczynam posylajac mu gorace spojrzenie, gdy tylko postawi mnie na ziemi.

Poza sesja:
Oooooo.. MG wrocil :D
Villemo
Bombardier
Bombardier

Poza sesją: Wrócił, ale nie musi wracać...Wy tu sobie dobrze beze mnie radzicie...
Fie fye foe fum,
Zablokowany