[Marvel] Potęga i Moc

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Raven, Timer i Deamonic wsiedli po zniknięciu reszty do windy i nacisnęli guzik "B5". Winda pomknęła z wielką prędkością w dół, jednak przyhamowała przed samym końcem podróży. Bolą was uszy z powodu gwałtownej zmiany ciśnienia powietrza. Wyszliście z windy i przeszliście przez wielkie pomieszczenie służące za wjazd dla śmieciarek. Dotarliście do drugiej windy. Słyszycie, że zbliża się jakaś ciężarówka - pewnie śmieciarka. Winda dla personelu zaraz też przyjedzie.

Magnus, Static X i Doc pojawili się w wielkiej jaskini, w której centrum stoi bomba atomowa. Panował tam półmrok dopóki ktoś nie włączył machiny oplatającej całe pomieszczenie. Próby teleportacji nie działają. Ze wszystkich kątów wychodzą ludzie, wszyscy mają karabiny maszynowe. Wyglądają tak:

http://usmbooks.com/images/IK2.jpg
http://reasonablecollectibles.com/library/1628s.JPG

Dowodzi nimi człowiek, który właśnie przestał rozmawiać przez radio:
http://www.yupparaj.ac.th/special/TheKi ... hom/ss.jpg

Przemówił do was: Witam superbohaterów. Wpadliście w pułapkę. Złóżcie swoje amulety na podłodze!
Obrazek
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Static X

-Shit..-
Tworzę duplikat swojej postaci z ciemności i używam nadprędkości i mocy mroku by zwinąć się z powrotem na górę. z tamtąd uderzam pejczami stworzonymi z cienia.

Jeśli nie zdążyłbym tego zrobić ze znanych tylko GMowi powodów szybko pochłaniam amulet do wewnątrz mojego cienia, ale tak w miarę możliwości niewidocznie.

-Huh? Ja nie mam żadnego amuletu.- udaję zdziwionego.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Doc, Static X, Magnus:
Static X natychmiast użył swych mocy i wzniósł się w powietrze. Niestety lampy zaświeciły mocniej gdy się do nich zbliżył i unicestwiły jego cienie. Static X spada w zwykłej postaci z około 15 metrów, nie ma szans na użycie Cienia teraz, jedyny ratunek to otworzenie przejścia między wymiarami.

Doc mógłby mu pomóc, jednak był zajęty w tym czasie rozbrajaniem żołnierzy. Strzalanina i tak powstała, ale Magnus w swojej zbroi zdołał uniknąć wszystkie pociski.
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Timer

Staje z boku drzwi windy dla personelu, czekam i patrze co się dzieje
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Urzywam Space Manipulation by znalezc sie za zonierzami co umozliwi mi atak ich od tylu.
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Static X

Otwieram sobie portal do jakiejś wnęki, , w którjejest cień, z tamtąd demoluję najpierw kilka źródeł światła, a potem... tłukę żołnierzy ile wlezie. -Witajcie w czarnym koszmarze, śmieci!-
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

- Faaaakkkk!!!! Unikam pocisków, otwieram mały portal wewnątrz dowódcy. Potem go zamykam[/i]
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Raven

-Po co ja się tu marnuję? - Raven wyszedł przez okno i zaczął poruszać się w stronęwyznaczonego piętra.
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Raven:
Nie ma okien bo jesteś w piwnicy [co nie wyraźnie piszę? widać tu duże niezrozumienie :? ]

Deamonic, Timer:
Nic nie zrobiliście, widzicie jak podjechała śmieciarka i wyszło z niej 5 gości z karabinami maszynowymi.

Doc, Magnus:
Dowódca padł martwy. Błyskawicznie pokonaliście cały oddział tych dziwnych żołnierzy. 9 z 13 nawet jeszcze żyję, ale jest rozbrojona. 2 jest przytomnych.

Static X:
Portal do wymiaru cieni nie zadziałał. Przeniosło cię na dach budynku, dokładnie w miejsce, w którym zaczynaliście w tym mieście.

Od teraz posty będą dłuższe, spróbuję też, żeby były częstsze.
Obrazek
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

[A, sorry, nie doczytałem ;) Tylko jak to się stało, że człowiek-pająk windą podróżuje?]
Obrazek
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Static X:

Wściekły z faktu niepowodzenia korzystam z szybu windowego, by dostać się an dół alternatywną drogą i atakuję z zaskoczenia żołnierzy zajętych strzelaniem do Doc'a i Magnusa. Przeprowadzam masowy atak ostrzami z cienia, lub pojedynczą, acz sporą macką... lub próbuje wykorzystać Banishment, żeby wciągnąć frajerów do inego świata (zależy co ma wieksze szanse powodzenia.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Magnus
Chwytam parę sztuk broni która została po żołnierzach. Ogłuszam tych dwóch jeszcze przytomnych (obrywają z kabury, lub jeśli stawiają opór to przekrzywiam czasoprzestrzeń by znaleźć się za nimi i strzelić im w plecy).
Podbiegam do bomby i oglądam ją, czy ma jakieś włączniki, przyciski, zegar czy cokolwiek innego równie ciekawego :D
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Załatwiam żołnierzy, podchodzę do bomby czy są tam jakieś wyłączniki.[/i]
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Kontakt:

Static X

Jeśli już nie ma żołnierzy, to chwytam Ravena i Timera i za pomoca cieni szybko lecimy do bomby. -Dawajcie tu amulety!- mówię, i wyciągam swoje dwa. Deactivate this shit NOW!
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Static X:
Nie możesz teleportować się z powrotem. Pamiętasz pole siłowe włączone przez dowódce oddziału? Mocą cieni istotnie zdołałeś się przenieść do wjazdu dla śmieciarek, gdzie pięciu następnych żołnierzy strzela do kogoś za śmieciarką.

Magnus, Doc:
Wyłączyliście z akcji żołnierzy. Bomba ma wielki cyfrowy zegar, na którym w tym momencie wyświetla się: 00:46:33. Sekundy mijają nieubłagalnie. Zobaczyliście obok zegara miejsce na 5 amuletów. Po dogłębniejszym zbadaniu całej rzeczy znaleźliście też trzy klawisze pod zegarem. Są koloru: zielonego, żółtego i czerwonego.

Deamonic [czy on wie, że gra już jest? :? ], Raven i Timer:
Timer teleportował się momentalnie jednak jego pole zostało zakłócone i wrócił na dach, na którym wszystko się zaczęło. Raven uniknął wszystkich strzałów i wskoczył do windy, którą zjechał piętro niżej. Deamonic został postrzelony w brzuch. Kwas żołądkowy rozlał mu się po organiźmie. Ból jest nie do zniesienia i jeżeli czegoś szybko nie zrobi to umrze.
Obrazek
Zapał
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Zapał »

Deamonic

Umieram... i nic na to nie poradze... "żegnaj okrutny świecie..."

PS: Sory, ale nie zczaiłem tej sesji, nie umiem po prostu się dopasować, o sesji wiedziałem, śledziłem jej tok, ale nie wiedziałem co napisać:/ Bardzo mi przykro, sory że zawracałem głowe... Miłej zabawy
Fuck?
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Cofam się w czasie żeby ostrzec drużynę i żebyśmy razem zjechali windą :D
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Zablokowany