[D&D]Tajemnice Świata

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Lester:

Wchodze do baru. Jeśli jestem głodny zamawiam strawe. Tak czy siak zamawiam do tego piwo.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

(Powiedzcie tylko kiedy, a Tebryn będzie gotów ;], o ile nie będe zmuszony do robiuenia czegoś innego )

Tebryn od Maski:
<roygldam się po tej karczmie w ocyekiwaniu na posiek>
Ostatnio zmieniony sobota, 26 listopada 2005, 09:16 przez Sabrae Xoraim, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Widzisz tylko kilku gości i elfa w kapturze który stoi pod scianą.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Tebryn od Maski:
<po zjedzeniu posiłku (zakładam, że dostałem) podchodzę do elfa>
<przyglądam mu się dokładnie>"Witaj, kim jesteś?, Jam jest Tebryn, wraz z kolegami i koleżankami poszukujemy zajęcia"<ściszonym głosem dodaję> "Koniecznie rentownego, niekoniecznie uczciwego"
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Kurai

Gdy tylko brak slonca przed oczami poprawil jej nieco nastroj i ten przeklety bol glowy zelzal, zaczela sie rozgladac. Do tej pory po prostu szla za druzyna nie zwracajac uwagi na otoczenie...
*Hmmm... zapewne karczma... Niech Otchlan pochlonie te jasne mroczki!! Oooo... czy ja widze piwo?*
Podeszla do jednego ze swych towarzyszy i zajrzala mu w kufel :]
*Nie, niestety... jakis obrzydliwy sikacz :/ Juz lepiej pic wode...*
Nie zwracajac uwagi na zdziwione spojrzenie karczmarza pociagnela lyk z wlasnego buklaka. Juz miala sobie zajac jakies miejsce przy stoliku, gdy do karczmy weszla tajemnicza grupka...

- Witaj, kim jesteś?, Jam jest Tebryn, wraz z kolegami i koleżankami poszukujemy zajęcia. - Sciszyl glos i dodal - Koniecznie rentownego, niekoniecznie uczciwego.

Kurai az sie zakrztusila. Spojrzala na swego towarzysza zdziwiona i ledwo powstrzymala sie od usmiechu.
*Zapewne to taka sama grupka jak my... Poza tym mowiac takie rzeczy tylko sprowadzi na nas klopoty o_O*

(elfka rozglada sie za tablica z ogloszeniami :))
Krzys_ek
Majtek
Majtek

Post autor: Krzys_ek »

Glyph

Otrzymawszy strawę zabrał się do jedzenia. Kęs przeżuwał wolno, choć bez specjalnego zachwytu.
-pfu-wypiwszy łyk piwa, splunął na ziemię. Skinął na karczmarza, czekając aż podejdzie.
-nazywasz to piwem?-odezwał się pierwszy pokazując kufel- Naprawdę gnomy mają lepsze, od tej waszej wody. Przynieś mi najlepsze piwo jakie masz, pókim dobry i ta karczma jeszcze stoi.
Czekając na trunek, przysłuchiwał się rozmowie Tebryna.
"Ciekawe co też znowu wymyślił, obyśmy nie musieli uciekać tak jak ostatnimj razem, bo będzie pierwszym, którego dziś zasieczę." -pomyślał i zacząl czyścić swój topór.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Fallar (elf)

Spokojnie stojący sobie pod ścianą elf ciekawie przygląda się spod kaptura dziwnej drużynie która właśnie weszła do karczmy.
*Ciekawe co sprowadza duegara, diablę, półdrowa, pólorka i jakieś kotopodobne coś w te okolice? Może mógłbym jakoś wykorzystać ich obecność w tym miejscu?*
Zadumany elf spostrzega nagle że jeden z nich, diablę dokładniej podchodzi do niego i się przedstawia. Elf przyobleka swoją pooraną paroma bliznami twarz w przyjazny uśmiech, ściąga z głowy kaptur i mówi:
- Witaj, jestem Fallar. Miło cię poznać. Jeśli szukacie jakiejś możliwości zarobku to chyba się potrafimy dogadać. Akurat poszukuję drużyny do której mógłbym się dołączyć. Tu niedaleko znajduje się pewien fort. Z tego co słyszałem wejście do niego i zbadanie może okazać się bardzo rentowne. A czy legalne? No coż, chyba nie jest nie zgodne z prawem zwiedzanie starych, opuszczonych budowli i ewentualne zbieranie różnych walających się po nich przedmiotów, prawda? Chodźcie, w ramach świeżo nawiązanej znajomości, o ile jesteście zainteresowani, dzisiaj ja płacę za wasz nocleg w tej karczmie oraz zapraszam na kolejkę piwa, tym razem dobrego. Kazałem karczmarzowi schować beczułkę lepszego na specjalną okazję.

Elf odchodzi od ściany i siada przy najbliższym wolnym stoliku. Pod ciemnobrązowym płaszczem jest ubrany w ziemnozielony strój. U boku ma przewieszony scimitar, na którym widać ślady częstego używania.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

"Widzę, że znajdziemy wspólny język" <Charakterystycznie się uśmiecham :twisted: Pokazując me niezwykłe zęby>
"Mógłbyś dokładniej zaprezentować nam czekającą nas wyprawę ??" <przymuję z uśmiechem kufel piwa od karczmarza i wychylam>
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Villemo
- Dlaaaczego prrroponujesssz zajęęcie zuuupełnie obcyyym osssobom? I to w dodaatku duegarrowi, diaablęciu, póółdrowowi, półorkoowi i "jakieeemuś kootopodobnnemu czeeemuśś"?

(Jak zwykle wyrazy kursywą oznaczają ironię\akcent)
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

<przyglądam się mu uważnie>(jaki to elf????? Dziki/leśny/słoneczny/księżycowy/drow????)
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Jest to najzwyklejszy w świecie elf.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

(znaczy się księżycowy)
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Fallar

Wypija spokojnie łyk piwa, i spogląda swoimi dwukolorowymi oczami (lewe-brązowe, prawe-niebieskie) na uśmiechającego się Tebryna. Po chwili twarz elfa też rozjaśnia uśmiech.
- Mam głeboką nadzieję że znajdziemy współny język. A co do czekającej nas wyprawy nie wiele mogę powiedzieć. Kiedyś po prostu słyszałem od że można się dobrze wzbogacić w tym forcie. Podobno nawet jest opuszczony ale za tą informację to nie dałbym nawet miedziaka.

Po chwili elf odwraca się do Villemo, na jego twarzy wciąż gości uśmiech.
- A komu mam proponować zajęcie? Potrzebuję jakiejś drużyny na ten rekonesans po forcie. A w dodatku mam wrażenie że bedziemy do siebie pasować. Moje poprzednie drużyny były, jakby to powiedzieć, za normalne, nie pasowałem do nich :twisted: .

Poza sesją:
*tak piszę co moja postać w tym momencie myśli*
Mój błąd że nie napisałem tego wcześniej.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
M_M
Kok
Kok

Post autor: M_M »

Ivor:

- Ja tam się na to pisze
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Kurai

Elfka nieznacznie sie poprawila na krzesle i pociagnela kolejny lyk ze swego buklaka. Spojrzala na dziwnego przybysza lekko zaintrygowana. Przez chwile rozmyslala nad czyms i w koncu stwierdzila:
- No dobra... Zwiedzanie zabytkow, powiadasz? Moze bedzie tam cos interesujacego, choc bardziej prawdopodobne wydaja mi sie tumany kurzu i pajeczyn... A chodzenie miedzy pajeczymi domami przynosi pecha. <wypila kolejny lyk> Jednak twoje towarzystwo wydaje sie ciekawe i moze wniesc cos nowego do tej bandy sztywniakow ;) Pojde poogladac ten stary fort...
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Tebryn od Maski:

"Dzielimy się oczywiście po połowie. Bardzo chętnie wzbogacę się w tych ruinach. Jest jeden warunek, nie wchodź mi w drogę, i kiedy idę na zwiad, lepiej nie hałasuj :evil: A wszystko powinno pójść dobrze :wink: Jeszcze jedna uwaga: jeśli będziem walczyć, najlepiej będzie flankować przeciwnmików - przeżyłem tak długo między innymi dzięki tej taktyce :twisted: "
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Fallar

Słysząc słowa Tebryna "Dzielimy się oczywiście po połowie" w niebieskim oku elfa pojawił się dziki błysk.
- Zgadzam się jak najbardziej na twoją propozycję. Dzielimy się równo po połowie, połowa dla mnie, połowa dla was. :twisted:

Spoglądając na imponujący tobół Tebryna, na oko ważący jakieś 60 kilo, elf przygląda się ciekawie diablęciu i zamyśla się.
*Jak takie chucherko jak on, jest w stanie w ogóle podnieść ten tobół?*
Po chwili zamyślenia Fallar zwraca się do Tebryna. W jego głosie słychać zdziwienie i niedowierzanie.
- Ja mam nie hałasować? Ciekaw jestem jak ty będziesz się skradał z tym ogromnym tobołem i tą wielką tyką, która się ledwo mieści w karczmie ... - stwierdza z ironią w głosie.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Zablokowany