Przeklęte drowy

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
marqus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: marqus »

-Zaraz bedzie padac,niemam zamiaru tu na niego czekac i moknac!idziecie ze mna czy zostajecie i czekacie?

czy jest w poblizu jakas wioska,jakis zajazd?jesli jest to sie tam udaje
...be like GSE...
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Kurai

Otwieram oczy, dookola przyjemna ciemnosc. Powracam powoli z miasta mego dziecinstwa, z dni szczesliwych i prostych w swym okrucienstwie... Rozgladam sie, znowu jestem wsrod tych ludzi, znowu jestem na misji. Jesli tylko ksiezyc tej nocy nie bedzie zbyt duzy i jasny, moze uda mi sie przetrwac bez bolu glowy... *Co to ja mialam? Ach tak... Kopalnia...*

- To co robimy, panowie? Hagena jeszcze nie ma?? :shock:
marqus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

-Zbieramy manatki,niema co na niego czekac.Zreszta napewno nas znajdzie
...be like GSE...
Ouzaru

- Jak robimy z ta kopalnia? - pytam zbierajac plecak z ziemi i zakladajac na plecy.
marqus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

-naturalnie ze idziemy,tyle kasy mi nieprzejdzie kolo nosa.Niewiem jak wy,ja napewno ide.Nikt mnie nie bedzie zastraszal ani mi grozil
...be like GSE...
Ouzaru

- No dobra... Tez bede isc do kopalni, ale nurtuje mnie jeszcze jedno. Jak z ta gildia w takim razie? Nimi tez trzeba sie zajac, jesli chcemy spokojnie wybrac sie na misje.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ituriel

-Na mnie możecie liczyc :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
marqus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

-przespimy sie,napijemy,najemy i pomyslimy jutro.A zreszta tu otym gadac niebedziemy,zbierajcie sie
...be like GSE...
whitehead
Majtek
Majtek

Post autor: whitehead »

Kurai, Marqus, Ituriel
Zbieracie się z miejsca. Z tego, co pamiętacie z wcześniejszych wypraw do Waterdeep, to zajazd powinien być jakieś dwie godziny marszu na wschód przy trakcie handlowym, wioska zaś chyba z godzinę drogi z miejsca postoju przez las. Ale nie jesteście pewni drogi.
No one like us, we don't care
Ouzaru

Kurai

<wzruszam ramionami>
- No to komu w droge temu czas...
marqus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

-dobra towarzysze idziemy do wioski, jest o wiele blizej niz zajazd a czuje ze ten deszcz bedzie pozadny.Ktos zna droge?
...be like GSE...
Ouzaru

Kurai

<krece glowa przeczaco>
- Niech kot idzie pierwszy, moze poczuje zapach jedzienia... Ituriel, to twoja zabawka, niech nas zaprowadzi. <klade dlonie na biodrach i patrze towarzyszowi wyzywajaco w oczy>
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ituriel

Czy znam te okolice lasu? (jestem druidem)
jak tak prowadze ich w stronę karczmy.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Ouzaru

Kurai

- Nindyn vel'uss kyorl nind ratha tharla elghinn dal lil alust - sycze pod nosem ciskajac z oczu sztylety. *Nikt nie bedzie mnie lekcewazyl...*
Hagen
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Z pól mej wyobraźni, wypełnione są tańczącymi z wiatrem miłości iskrami i pięknem Harmonii życia.
Kontakt:

Post autor: Hagen »

Gnomie , dzieki Ci za wielką przysuge lecz w chwili obecnej nie stać mnie na taki wydatek , bede szczesliwy mogac odkupic od Ciebie ów część za 400 zk , sztyletu niestety nie moge Ci sprzedać zbyt bardzo mi sie podoba. Mam andzieje z epozytywnie rozpatrzysz moja oferte. Chcialbym sie pozatym dowiedziec czy czlowiek , wlasciciel tego przedmiotu zyje ... zawsze moglo mussie przydazyc to ze spadl ze schodow lub tez potknals ie o cos na ulicy jesli jednak nie to chcialbym cos o tym wiedziec. Wracajac do mojego pytania o kamieniach z zakleta magia ognia , posiadasz takowe ???
Gorin-no Sho ... moją drogą jest pokonywanie innych bez szansy na przegraną. Jam jest wasalem samego siebie, me imie Hagen.
whitehead
Majtek
Majtek

Post autor: whitehead »

Ituriel Marqus Kurai
Ituriel powinien znać drogę :) jest człowiekiem lasu, więc prowadzi was do wioski. Połowę dystansu przemierzacie w dość ostrej ulewie. Na szczęście las was chroni, choć niektóre wredne krople deszczu wpadają wam za koszule sprawiając nieprzyjemne mrowienie na plecech. Do wioski dochodzicie po zmierzchu, jest ciemno jak w murzyńskiej chacie w XVIII wieku :) Wieśniacy dość nieufnie was przyjmują, widocznie miecze źle na nich wpływają, no i ta pantera biegająca za kurami... Udaje się wam załapać za nocleg u jednej rodziny, siedzicie wraz z gospodarzem i jego żoną + 10 dzieci przy jednym dłuuugim stole. Kolacja jest dość skromna: chleb, ser i wino. Bardzo paskudne wino rozmieszane z wodą w proporcjach urągających wszelkiej przyzwoitości. Jednak wygląd chałupy wskazuje, że rodzina do najbogatrzych to na pewno nie należy ( świnki dwie, trzy kozy i krowa mieszkają z nimi po jednym dachem ) Gospodarz stara się być miły.
A dokąd to droga prowadzi he ??? pyta was dłubiąc sobie w nosie i zagryzając potężnego gila z nosa chlebem Dawno takich gości tu u nas w osadzie nie było, łoj nie było wtóruje mu małżonka. Dzieciaki z ciekawością was lustrują, widać, że jesteście dla nich wielką atrakcją

Hagen
400 złotych monet powiadasz .... niech będzie !!! mówi Gnom zadowolony z interesu. Za nóź mógłbym Ci dać no 180 złotych monet, ale pewnie nie będziesz chciał, co ??? ciągle liczy na to, że uda mu się ta transakcja. Poprzedniego właściciela nie znam, niestety, a kamieni też nie posiadam, nad czym ubolewam ale .... wiem, kto takie ma, i kto mógłby Ci je hm ... pożyczyć z promienistym uśmiechem na twarzy Gnom patrzy na Ciebie. Wygląda na zadowolonego, że być może odda ci przysługę
No one like us, we don't care
marqus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

-dzieki za goscine i za ten wysmienity posilek al to nie twoja sprawa,niezadawaj pytan.Gdzie jest jakas stodola zebym mogl sie przespac?

kiedy sie najem ide do stodoly,zucam im na stol 3 zlote monety(to pewnie dla nich bardzo duzo,ale trzeba miec gest :P ).W stodole zagrzebuje sie w sianku i ide spac,miecz mam pod reka
...be like GSE...
Zablokowany