[Nieważne] - Lacho Kalad

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Post autor: Egisahieb »

Jakim ojcze warunkiem?
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

niemozesz nikomu otym mowic a gdy on pozna ze wiesz nie kryj tego... ponadto przynies mi 7 kwiatow z ogrodu Loren zza rzeki przeznaczenia...
musza wygrac muzykę ktorą nuci twoj przyjaciel gdy jest calkiem sam...
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Nie powiem nikomu, a jemu wiesz dobrze, że i tak mówię wszystko, zresztą przed nim nie mogłabym niczego ukryć. Przyniosę te kwiaty ojcze, ale jakie one mają być?
Eglarest
Chorąży
Chorąży

-powiedziałem już wszystko drogie dziecko... -ojciec wstal od paleniska i poszedl do drugiej izby zostawiajac Egis samą, wtedy uświadomiła sobie ze tak naprawdę niezna ona historii własnego ojca....
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Hmm... Zaczęłam się zastanawiać skąd ojciec wie tak dużo i czy może to wszystko znać tylko z opowieści... Nigdy mi nie opowiadał o sobie..., nawet nie wiem ile ma lat tak naprawdę, bo też się tym nie chwalił...
Eglarest
Chorąży
Chorąży

*wskazowka merytoryczna

idz po te kwiaty napisz gdzie idziesz poco jak dlaczego czy kogos sie pytasz czy nie onie mzoe zkims pogadasz niwim ,,,, wykombinuj cos:) napsiz cos os woich dzialaniach wiecej.
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Ojciec stał przy oknie w milczeniu, gdy wychodziłam. Przeszłam przez miasto dzwonów, weszłam na górę i skierowałam się w stronę Ogrodów Lorien. Nie chciałam z nikim rozmawiać po drodze, czułam, że to co teraz robię jest bardzo ważne dla mnie. Cały czas myślałam o Tealiamme i ojcu. Zastanawiałam się, czy coś ich łączy. Nie weszłam od razu do Ogrodów, siadłam przy strumyku i podziwiałam piękno przyrody, żeby oczyścić umysł. Przeszłam przez wodę i udałam się w kierunku polany. Przypomniały mi się kwiaty, które widziałam za pierwszym razem jak tu byłam z przyjecielem, ale nie miałam pewności, czy to te.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Kwiatow bylo sporo byly delikatne i mialy specyficzna won jednak jak mialy by one wygrac muzyke ...

ogrody staly otworem przed Egis...
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Długo chodziłam po Ogrodach Lorien szukając kwiatów i zastanawiając się jak one mogą wygrać muzykę. Ojciec nie dał mi żadnych wskazówek. Było tu mnóstwo gatunków, pięknych, pachnących kwiatów. Dotykałam i wąchałam je. Zapachy mnie odurzyły, poczułam jak mi się kręci w głowie, zrobiłam się śpiąca i położyłam się na miękkim mchu. Snił mi się Tealiamme, jak siedzi na wzgórzu, tam gdzie lubimy się spotykać, gdy światła Laurelinu i Teleperiona się mieszają ze sobą... Czułam we śnie tak jakby mnie dotykał, czułam też jego zapach i smak jego pocałunku, widziałam go, słyszałam jak śpiewa dawne pieśni... Nagle się obudziłam i dotarło do mnie, że nie ma takich kwiatów, zeby mogły one taką muzykę wygrać. To wszystkie jego zmysły grają, gdy jest sam, a najpiękniejszą muzyką, oprócz jego sześciu zmysłów, jest muzyka jego serca.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

gdy egis sie obudzila swiatlo laurelinu bylo juz slabe... czas byl wracac do domu robilo sie coraz ciemniej ale moze lisc laurelinu oswietli jej droge..

Egis zeszla ze wzgorz i dotarla do miasta ktore akurat wybijalo dzwonami muzykę wierze ktore graly mialy an sobie krysztalowe dzwony ... podobno byly to kielichy kwiatow bylo ich siedem ...

wtedy olsnilo egis to byl czas gdy ojciec mial jej opowiedziec o Przyjacielu
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Wyjęłam liść Laurelinu, który rozświetllał mi drogę. Szłam do domu i nie myślałam co powiem ojcu, ale o tym jak sobie radzi przyjaciel z jajem i czy malutki Gryf sie już wykluł. Słyszałam bicie kryształowych dzwonów na wieży, od których moje miasto zostało tak nazwane. Hmmm...Było ich siedem... Zaczęłam biec szybko do domu, bo ojciec w tym czasie właśnie miał mi opowiedzieć o Tealiammie.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Egisahieb weszła do domu w palenisku tanczyly juz jezyki ognia na duzym krzesle siedzial ojciec Egis spojzal na corke ktora weszła i rzekl\
- coz za wyczucie weszłaś w 44 udezeniu dzwonów... oporządź sie i usiądź jeśli chcesz
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Tak, usiądę, umyję się najpierw - rzekłam do ojaca. Zawsze ojcze liczysz uderzenia kryształowych dzwonów?
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Gdy egis powrociła usiadła na przeciw ojca i zcaczela słuchac
- wiec powiedz mi anjpierw czy mas zdlamnie kwiaty z piesnią?
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Ojcze, najpiękniejsza muzyka płynie z serca. Żaden kwiat inny nie wygra takiej melodii. To tak jak z sercem naszego miasta, czyli z kryształowymi dzwonami.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

-lecz gdzie lezy siedem kwiatow ktore moga z serca wygrac ow muzyke?
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Przynoszę Ci siebie ojcze.
Zablokowany