[alternatywa] Kraina 7

Miejsce na zakończone lub wymarłe sesje. Jeśli chcesz ponownie otworzyć temat to skontaktuj się z modem albo adminem.
Zablokowany
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Pafnucy Muchol:

Ładuje skrzynkę z narzędziami na łazik i nieco zmęczony mówi:
- Pora się stąd zmywać, pogoda robi się badziewna, więc lepiej znaleść jakiś dach nad głową. byle nie ten - i wskazał ręką chatę z trupem. - A co do odpalenia wozu, to ja parę razy musiałem samochody odpalać bez kluczyków, ale nie jestem w tym mistrzem, więc jeśli ktoś z was jest lepszy, niech go odpali, bo pora stąd jechać. - Pafnucy patrzy na niebo, na walczące z wiatrem mewy. Jezeli inni pozwolą Pafnucemu spróbować odpalić wóz (technika filmowa - kombinowanie z drucikami), to ten próbuje go odpalić, a jeżeli nie, to przypatruje się próbującemu odpalić łazik i stara się jak najwięcej zapamiętać...
żyję
Banshee
Pomywacz

Post autor: Banshee »

Władek

Władek obszukał dokładnie samochód w poszukiwaniu kluczyków. Zajrzał do schowka i pod siedzenia. Jeżeli znalazł kluczyki to uruchamia samochód. Jeżeli nie znalazł - czeka gdy Adam próbuje odpalić na "styk". Gdy mu się nie uda sam próbuje odpalić. Jeżeli Władek też nie odpali to prosi Pafnucego o odpalenie.
Niestety wszyscy się nie zmieścimy. Proponuję załadować co cięższy ekwipunek i rannych. Ale co z resztą?
Magnes
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Magnes »

Dawid mimo prób nie był w stanie określić, w którym kierunku prowadzą ślady, bowiem tylko wokół ogniska ziemia była pozbawiona trawy, w pozostałych częściach ślady były niewidoczne.
Władek znalazł kluczyki wrzucone do pojemnika obok siedzenia pasażera, zanim Adam zdążył cokolwiek uzyskać.
Zagrzmiało.
Misz
Pomywacz

Post autor: Misz »

Natalie

Widząc zmiany pogody, czuła coraz większy niepokój. Z arsenału wzięła jeszcze zapasowy magazynek do Glocka, po czym wyszła na zewnątrz i ukradkiem podniosła swoją komórkę i schowała ją do jednej z kieszeni ładownicy. Słysząc grzmot, pomyślała, że należałoby zebrać i zabezpieczyć trochę suszu, który może się okazać konieczny do rozpalenia ogniska po deszczu. Poszła na skraj lasu, gdzie zebrała kilka garści suchych gałązek i igliwia, którymi napełniła wolne kieszenie ładownic. Potem poszła do samochodu. Co robimy? – zwróciła się do pozostałych.
Ostatnio zmieniony czwartek, 3 lutego 2005, 22:38 przez Misz, łącznie zmieniany 1 raz.
She can kill with a smile
She can wound with her eyes
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

Pafnucy Muchol:

Zapina koszulę (pod nią nosił koszulkę) i mówi:
- Szlag by trafił, burzy nam tu jeszcze brakuje. Ze względu na to, że wszyscy się nie pomieścimy, to moim zdaniem powinni jechać ranni - patrzy znacząco na łysego - i ktoś, kto dobrze jeździ samochodem. Chociaż w sumie wszystkich dałoby się upchnąć na tego grata. Ale to by wymagało zajęcia miejsc w dziwnych miejscach. Na prawdę dziwnych. Dlatego jeżeli ktoś ma chorobę lokomocyjna, niech szykuje worki na pawie. A te narzędzia beda jeszcze potrzebne? - Pafnucy wskazuje na pudło z narzędziami na samochodzie - bo jeżeli nie, to je tutaj zostawmy. Aha, Adam, weź swoją broń - Pafnucy oddaje jeden karabin, trochę amunicji i granatów, jeden łuk i kołczan oraz nóż Adamowi, po chwili w głowe go uderza mała gałązka niesiona przez wiatr - ku*wa, lepiej stąd jedźmy, bo nie chcę dostać całym drzewem w czajnik. I poczekajmy na Dawida.
żyję
Nex
Majtek
Majtek

Post autor: Nex »

Adam Markowicz próbuje odpalić samochód za pomocą kluczyków, a gdy to nie działa, to sposobem filmowym.

Myślę, że lepiej jak się wszyscy zapakujemy, to przynajmniej nie będzie problemów z decydowaniem, kto ma jechać, a kto iść. Jakoś się pomieścimy. Poza tym proponuję wziąć jak najwięcej sprzętu, jeśli się zmieści to i tą skrzynkę z narzędziami. Trzeba szybko działać, nie chce żeby mnie burza złapała na plaży.
Everything is irrelevant
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Dawid

Pogoda robiła się coraz gorsza, gdy dotarł na plażę pojazd już stał i wyglądało na to, iż wszyscy szykują się do odjazdu. Podszedł do grupy - W lesie znalazłem wypalone ognisko. Wygląda na to, że niedawno ktoś tam był. - powiedział, przekrzykując wichurę. - Niestety nie wiem gdzie poszli. - dokończył.
Misz
Pomywacz

Post autor: Misz »

Natalie

- Ja mogłabym usiąść na czyichś kolanach… jeśli chcecie – powiedziała, starając się, by zabrzmiało to możliwie niewinnie.
She can kill with a smile
She can wound with her eyes
Banshee
Pomywacz

Władek

Pozwolicie, że ja będę kierował. W końcu jestem taksówkarzem.
Władek usiadł za kierownicą i uruchomił silnik. Poczekał aż wszyscy wsiądą do pojazdu, po czym powoli ruszył wzdłuż plaży wypatrując w ścianie lasu jakiejś drogi albo choćby przecinki.
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Marcin

Wiedząc że będzie ciężko załadował beretty, mp oraz kuszę. Do plecaka włożył zapasowe zasobniki do bełty oraz amunicję pare granatów też nie zawadzi.
- Ach naprawdę będzie ciężko ale musimy się stąd wydostać.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Samochód odpalił. Władek usiadł za kierownicą. Wóz przypomina hummera, z przodu zmieszczą się maksymalnie trzy osoby, reszta musi się usadowić na naczepie z tyłu. Władek ruszył powoli wzdłuż plaży wypatrując drogi albo przecinki. Kilkaset metrów za chatą w ścianie lasu otwiera się wąska, leśna droga, zarośnięta trawą, ale przejezdna. Zagrzmiało ponownie, z lasu wybiegło na plażę stado sarn, widząc samochód pobiegły uciekły wzdłuż plaży. Gdzieś w oddali słychać trzask łamanego drzewa.

[na marginesie: tak mniej więcej wygląda wóz:
http://auto.tom.com/img/assets/200312/0 ... 11_sm9.jpg ]
Nex
Majtek
Majtek

Post autor: Nex »

Adam Markowicz sugeruje Władkowi, pojechanie ścieżką w las...
Everything is irrelevant
Banshee
Pomywacz

Władek

Władek skręcił na leśną drogę. Nieco przyspieszył, ale wciąż ostrożnie prowadził samochód.
Czy ktoś mógłby obserwować okolicę. Ja muszę skupić się na prowadzeniu, bo pełno tu korzeni, gałęzi i dziur.
Władek włączył reflektory samochodu aby rozjaśnić półmrok lasu. Dzięki nim szybciej zauważy ewentualne przeszkody na drodze.
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Ja moge! Powiedziałem i naciągając kuszę rozglądam się po okolicy.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Wóz podskakiwał na wybojach. Droga zakręcała i biegła u podnóża wzgórza. Strome zbocze wyrosło po prawej stronie. Przez drogę przebiegła sarna, czarne oczy błysnęły w blasku reflektorów i zwierzę uciekło w las. Zaczął siąpić deszcz, z oddali słychać pomruk gromów, w powietrzu czuć zapach liści i igliwia, zerwane gałązki przelatują w powietrzu przed maską. Wycieraczki z trudem radziły sobie z narastającym deszczem, ludzie na pace moknęli w coraz mocniejszych strumieniach wody.
Wzgórze po prawej odsunęło się w bok ukazując widok na skąpaną we mgle dolinę. Jednocześnie z przodu połyskiwała w promieniach reflektorów ogromna kałuża, a z lewej i prawej strony widać ogromny pas powalonych drzew. Błysnęło i zagrzmiało niemal jednocześnie. Deszcz jakby się uspokoił.
Banshee
Pomywacz

Władek

Władek zwolnił i ostrożnie wjechał do wody. Jeżeli kałuża nie jest zbyt głęboka to przejeżdża przez nią. Jeżeli przód samochodu zaczyna się zanurzać to cofa pojazd, wysiada i przy pomocy gałęzi wyszukuje płytki przejazd.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Przednie kółka straciły oparcie, najwyraźniej kałuża jest głębsza niż się wydawało. Po lewej i prawej ciągnie się długi pas połamanych drzew, jakby przejęł tędy czołg. Co jakiś czas widać podobne wgniecenia w ściółce. Deszcz zaczął znów zacinać mocniej, bębni o szybę. Kasia związała włosy z tyłu głowy i zaczęła narzekać, że cała przemoknęła, Ignacy nałożył kurtkę na głowę. Jak samochód się zatrzymał, zeskoczył z paki i podszedł do skraju rozpadliny. Sprawdził głębokość jakimś kijem.
- Będzie ciężko przejechać - krzyknął.
Władek sprawdził gałęziami cały obwód kałuży (wielkości może trzech wozów), ale wydaje się, że wgniecenie ma jednakową głębokość wszędzie, kałuża ma kształt niemal idealnego koła.
- Co się stało? - łysawy Gołębiowski też zszedł i schował się pod drzewami.
Burza chyba się oddaliła, od czasu do czasu słychać tylko pomruk z oddali, za to ulewa przybrała na sile.
Zablokowany