"słowik" świat przesiąknięty kulturą Feudalnej Jap

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Hagen
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Z pól mej wyobraźni, wypełnione są tańczącymi z wiatrem miłości iskrami i pięknem Harmonii życia.
Kontakt:

"słowik" świat przesiąknięty kulturą Feudalnej Jap

Post autor: Hagen »

" Słońce powoli zachodziło obdażając niebo ta piekną czerwoną barwą, która sprawia że zmysły człowieka owładają już nie tylko checi zabijania i chęci władzy lecz również zrozumienie piekna i miłości do natury. Bóg chyba w przymieżu z cesarzem stworzyli ten widok aby kazdego dnia dać ludowi pochłoniętemu wojna chwile spokoju i wejrzenia w prawdziwą piękną nature świata. Chwila ta trwa zawsze krótko lecz wpaja każdemu miejscu na świecie piękna magię . Strzeliste Cienie budynków ułożonych na zboczach skalistych wzgórz, połozonych niedaleko morza, przesuwają się powoli niczym mroczne palce zagarniające wszystko co jest w polu widzenia."

W tej pięknej chwili przystało mi Autorowi powyższychsformułowań zasiąść w spokoju i odczytać ostatnie wiersze mych życiowych spostrzeżeń. Ma twarz pokryta ryżowym pudrem nie okazywała strachu czy też żadnego innego uczucia. WYpełniała mnie pustka i przeświadczenie o odwiecznym obowiązku który tyczy się każdego podobnego do mnie. Z radością powitłem mojego przyjaciela który przybył specjalnie aby pomóc mi dokonać tego rytuału. Jeszcze raz ogarnełem pamięcią wydażenia ostatniej nocy , śmierć mego pana którego nie zdołałem przed nocnym atakiem skrytobójców, którzy poprzez cienie przedostali się do zamku. Nie spełniłem swego zadania a moje istnienie okryła hańba. Uniosłem w góre nóż po czym ogarniając wszystkich zebranych wykonałem pchnięcie , mój przyjaciel znając mnie wiedział że powinien zaczekać aż przeciągne go jeszcze w góre w stronę mostka.Zdawało mi się że usłyszałem słowika. Po czym wykonał jedno cięcie. Czyste i proste. Moje ciało spadło po czym okrył je cień rzucany pzez budynek.

Klan Asao głeboko wstrzośnięty zabójstwem jednych z przywódców zaczyna ściągać dodatkowe straże i ochrone z terenów mu podległych. A co za tym idzie nową służbę. Każdy kto nosi miecz lub zna siuę w sztuce kaligrafii jest potrzebny czeka na niego godziwa zapłata. Wystarczy przybyć do lokalnego urzędnika i odebrać aneks, warunkiem jest oczywiście umiejętność czytania i pisania.

------------------------------------------------
Jak zwykle proszę o historie i profil psychologiczny , jeśli ktoś wyrazi chęć zamieszczenia zdjęcia będzie mi niewypowiedzianie miło.

Osoby które dopiero zaczynają grę :
- wymagana jest przynajmniej podstawowa znajomość kultury japońskiej( służe pomocą ( prv msg )
- możliwośc pisania przynajmniej raz na dwa dni
- umiejętność pisania dłuższych postów ( osoby który zaczną pisac posty o tresci jednego zdania np " wyciagam bron " , "ide do swiatyni" będą wypraszane z gry

Życze miłej gry :)
Gorin-no Sho ... moją drogą jest pokonywanie innych bez szansy na przegraną. Jam jest wasalem samego siebie, me imie Hagen.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Na mnie mozesz liczyc :) Postac przesle na pw.

A tak swoja droga, jutro sie wezme za kontynuowanie l5k :P A dzisiaj mam misje "gramatyka opisowa"
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

tez sie na to piszę szczegoly na pw i gg :)
Pan_Grzegorz
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Pan_Grzegorz »

Jeżeli mozna z chęcia się przyłacze, z opisu wynika ze mamy do czynienia ze średniowieczna japonią tak? (profil postaci zamieszcze dzisiaj wieczorem lub jutro- przyczyny losowe, jade w gości)
Hagen
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: Z pól mej wyobraźni, wypełnione są tańczącymi z wiatrem miłości iskrami i pięknem Harmonii życia.
Kontakt:

Tak , feudalna japonia.
Gorin-no Sho ... moją drogą jest pokonywanie innych bez szansy na przegraną. Jam jest wasalem samego siebie, me imie Hagen.
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

Post autor: Tero Kir »

Ja tez moze sie przelacze.
Hagen
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Jeśli tak to prosiłbym "moze" o wiadomosc z historia postaci na priv lub main
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Imię: Ekiken
Profesja: niekonkretna -Kochanek ^^
Umiejętności: Gra na istrumętach, taniec, śpiew, czytanie, pisanie, harakteryzacja, podstawowe władanie mieczem, podstawy walki,

Historia:
Nie wiem kim jestem, byłem 3 letnim chłopcem gdy nocą zabito całą moją rodzinę ja przezyłem tylko dlatego że służąca ukryła mnie pod deskami domu gdzie dopiero po 3ch dniach odnalazł mnie jakis wędrowiec. Wedrowcem był Wojownik. Dlaczego mnie przygarnął nie wiem, może dlatego że był już stary i niezwykle samotny może chciał mi coś przekazać. On nauczył mnie pisać czytać a nawet mówić, nie pytałem go nigdy kim jest od zawsze nazywałem go Mistrzem. Nie żyliśmy na dworach ani w wsiach czy miastach czasem bywaliśmy w jakiś wioskach ale tylko na krótko byliśmy w zasadzie ciągle w róchu dlatego przemieżyłem niemal cały kraj. Mimo młodego wieku Mistrzowi udało nauczyć sie mnie nie dociekania, skromnosci, umiarkowania i podążania do celu który on mi wskazał celem tym było osiągnięcie harmoni i spokoju. Czy dlatego oddałem sie poezji i sztuce.
Mijał 12 rok od czasu gdy Mistrz mnie przygarnął tego też czasu wpadłem w ręce żołnierzy podczas jakiejś bitwy w wiosce wktorej akurat przebywaliśmy. Żołnierze na służbie jakiegoś możnowładcy wydali mnie na jego dwór gdzie zaopiekowały się mną kobiety mimo ze maiłem 15 lat wszystkie sądziły że nie wiecej niz 12 i nie wyprowadzałem ich z błedu dzieki czemu najprawdopodobnije ocaliłem głowę. Wszystkie zachwycały się mą urodą, a ja nigdy niewidziałem nawet swego odbicia.
Na dworze byłem chłopcem do zabaw. Chłopcem który uszczęśliwiał innych za szanse życia i miske ryżu. Niemozna się było sprzeciwiać trzeba było tańczyć, śpiewać, grać, kochać wszystkiego trzeba sie było nauczyć. Pewnej nocy wybuchł pożar a cały palac ogarnęło zamieszanie wykozystując sytuację uciekłem by powrócić do dawnego życia i odnaleść odnaleść mistrza. Dziś mija 3 miesiąc od pożaru wszyscy sadzą ze się w nim spaliłem- to dobrze jestem i tak daleko od pałacu a mistrz pewnie nadal podąża na połódnie. Lecz gdzie ja podążę czy aby napewno za nim...
Aniv
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: Aniv »

Tez sie dolaczam ( imie Avetha ) , historie wysle na priv :)
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

chcialem spytac o dokladny czs akcii bym mógł naskrobać odpowiednią historje
Hagen
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Tero Kir pisze:chcialem spytac o dokladny czs akcii bym mógł naskrobać odpowiednią historje
Przepraszam, czy mógłbyś to napisać jeszcze raz, ale po polsku?
Tero Kir
Marynarz
Marynarz

:p c o ż c h c i a ł b y m b y ś m i p o w i e d z i a ł j a k i j e s t d o k ł a d n y c z a s a k c i i g r y
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Ja też chciałbym wziąć udział w tej sesji i tez mam to pytanie : który to jest wiek bo np. moja postać która zyje w Sengoku Jidai będzie się różniła od tej która żyje po Sengoku...
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Craw
Bosman
Bosman

Z tego co sie wywiedzialem, to jest to juz shogunat Tokugawy, raczej okres wczesniejszy niz pozniejszy (ciagle funkcjonuje prawo samurajow do pojedynkowania sie :)).
Hagen
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Tero Kir pisze::p c o ż c h c i a ł b y m b y ś m i p o w i e d z i a ł j a k i j e s t d o k ł a d n y c z a s a k c i i g r y
Chciałbym oszczędzić Ci zbytecznego wysiłku. Nie wysyłaj postaci. Z tego co widzę po Twoich wpisach, postać rozpatrzę negatywnie. Prosiłbym również o nie wpisywanie się w moich tematach. Z góry dziękuję.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Fotografie do mojej postaci:

Obrazek
Obrazek
Craw
Bosman
Bosman

Nie wiem czemu, ale mam wraznie ze bedziemy mieli na sesji najazd gaijinow -- --"
Zablokowany