PBEM - Kraina

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Ariadna
Pomywacz

PBEM - Kraina

Post autor: Ariadna »

Witam

Od prawie trzech miesięcy prowadzę pbema. Ostatnio wykruszyło mi się kilku graczy. Kraina nie może być tak bezludna, lubię jak gracze wpadają na siebie co krok :)

Proszę więc o pomoc - potrzebuję około trzech nowych, chętnych graczy, którzy lubią pisać. Myślę, że dobrze trafiłam :)

Pbem nie jest prowadzy w konkretnym systemie. Ograniczony jedynie moją (i waszą) wyobraźnią. Staram się jak najmniej zdać na przypadek (kości). Odpisuję średnio raz na dwa dni. Klimat fantasy.
Acha - to jest mój pierwszy PBEM

Czekam na maile z wstępnym opisem postaci.
[email protected]
Ariadna
Pomywacz

Z góry przepraszam, jeżeli temat nie bardzo przystaje do tego działu :oops: - nie pasuje chyba do żadnego na tym forum. Liczę jednak, że znajdę tutaj chętnych do zwiedzenia Krainy :D
Awatar użytkownika
BAZYL
Zły Tawerniak
Zły Tawerniak
Numer GG: 3135921
Kontakt:

Post autor: BAZYL »

Myślę, ze to tutaj jest jego miejsce ;)
Pierwszy Admirał Niezwyciężonej Floty Rybackiej Najjaśniejszego Pana, Postrach Mórz i Oceanów, Wody Stojącej i Płynącej...
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Mogłabys mi wyjaścnic o co w tym chodzi i co to jest PBEM :oops:
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

MISTRZ_MIECZA pisze:Mogłabys mi wyjaścnic o co w tym chodzi i co to jest PBEM :oops:
PBEM- Play by E-Mail
czyli gra przez maila.

Ja natomiast prosiłbym o jakieś szczegóły co do toczonej gry, oraz ewentualnie jaką postac trzeba zrobić (chodzi mi o to, co powinno się znaleźć w karcie postaci)
I tak nikt tego nie czyta...
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Ja tez jestem zainteresowany :D I chciałbym wiedzieć jak najwięcej :D
Ostatnio zmieniony sobota, 14 stycznia 2006, 23:12 przez Artos, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Ariadna
Pomywacz

Bardzo prosta sprawa - ja opisuje co widzisz, Ty opisujesz co robisz i mi odsyłasz, ja z kolei opisuję czy sie to udało i jakie były tego skutki itd. Wszystko w drodze wymiany maili. By było ciekawiej możesz być kim i czym zechcesz (mam w świecie nawet jednego demona, który trochę rozrabia). Dodatkowo nigdy nie będziesz wiedział, czy istota (strażnik, żebrak, złodziej...smok) nie jest kierowany przez innego gracza. Chociaż własciwie mozna sie tego domyślić, kiedy nastąpią "lagi" - czyli zwolnienie akcji w momencie kiedy będę przesyłała miedzy dwoma graczami ich wzajemne reakcje i oczekiwała na odpowiedzi. Nie powiem ile osób gra, nie powiem kto gra kim - w tym tkwi urok - w tajemniczości. Wszystko w większości to tellingstory. Nie ma parametrów takich jak siła itp (powiem tak - gracz ich nie zna : ) I pamiętaj..możesz próbwac z kimś walczyć...ale czy wygrasz? Lepiej się zastanów, bo przeciwnikiem może wcale nie być NPC ;)
Ariadna
Pomywacz

Co powinno być w karcie postaci? Historia postaci :) i wszystko to, co uznasz za stosowne. Zwyczaje, wady, zalety. Co tylko ci "klawiatura na dokument naniesie". I tak to przykroję, by nie było superturbomechomieczy, albo bedziesz miał taki...jakis czas :twisted:
Seto
Kok
Kok

Post autor: Seto »

Też właśnie nie wiedziałem co to jest, a teraz wiem i zaraz karte napisze.

EDIT:

Krata postaci:

Imię i nazwisko: Oraxis Izege
Rasa: Niziołek
Profesja: Gajowy
Wygląd: Niski, krępej budowy niziołek. Oraxis chodzi zazwyczaj ubrany w skórzaną kurtkę, wysokie skórzane buty, skórzane spodnie, kapelusz. Czasami nizołek zakłada swój brązowy płaszcz z kapturem na plecach nosiu swój skórzany plecak w którym spoczywa większość ekwipunku. Z prawego buta lekko wystaje rączka noża. Miecz ma przyczepiony do pasa tak samo jak proce. Amunicję do procy na w małym woreczku zamocowanym do pasa Oraxis ma ciemne włosy i niebieskie oczy.
Historia: Oraxis urodził sie w małej wsi Gortta położonej niedaleko lasu. Jego ojciec był drwalem. Jego matka zmarła niedługo po jego urodzeniu dlatego jej nie pamięta. Ojciec opiekował się nim przez lata i przekazał mu całą wiedze o lesie i zielarstwie. Nauczył go też rozpoznawać grzyby i bezszelestnego poruszania się po lesie. Oraxis przez pare lat brał nauki u pewnego myśliwego. To właśnie on nauczył go rozbrajania i zakładania pułapek. Pasją Oraxisa zawsze było gotowanie i zbieranie grzybów. Oddawał swoim pasją pare każdą wolną chwile. Oraxis został gajowym w lesie który znał od dziecka. Kiedy niziołek skończył 33 lata wyruszył w podróż w poszukiwaniu przygód. Podróżuje tak do dziś ale... (tu rozpoczyna się przygoda którą poprowadzi MG :P) (Sorry, że taka krótka historia ale jakoś natchnienia nie miałem.
Opis: Oraxis jest z charakteru dobry. Uwielbia gotować i zbierać grzyby z których przyżądza wyśmienite potrawy. Jest zaznajomiony z lasem.
Ekwipunek:
-dobre skórzane ubranie(takie jak w "wyglądzie")
-kapelusz
-skórzany plecak a w nim: hubka, krzesiwo, 2 koce, drewniana łyżka kucharska, mały kociołek kucharski, paletnia i przyprawy kucharskie
-krótki miecz
-nóż
-proca i woreczek z amunicją do niej

Umiejętności:
-kucharstwo
-zielarstwo
-zastawianie pułapek
-rozbrajanie pułapek
-celne oko
-cichy chód w lesie
Obrazek
PeterMaster
Pomywacz
Kontakt:

:)

Post autor: PeterMaster »

Ja jestem zainteresowany :)
Grrrrrrrr Jestem PeterMaster.... przyszły władca świata więc strzeżcie się.
Ariadna
Pomywacz

Rekrutacja chwilowo zakończona... Jeżeli ktos się wykruszy, lub stwierdze, że dam rade większej ilości graczy - dam znać. Wszystkim życzę miłej zabawy :)
M_M
Kok
Kok

Post autor: M_M »

Proszę weź jescze mnie. Błagam. :(
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Ariadna
Pomywacz

Witam - potrzebuję kogoś, kto będzie się dobrze czuł w roli elfki - preferowane panie ;). Reszta (imie, historia, elementy psychiki, itp) - wedle uznania gracza. Zgłoszenia proszę wysyłać na maila.
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Hmmm, a może być elf? Bo jeśli tak, to ja bardzo chętnie :)
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

A czemu nie chcesz grać kobietą? Fajnie się gra płcią przeciwną ;)

Ja gram facetem ^^
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Wiesz, nie jestem aż tak zdolny, żeby wczuć się w taką rolę :) ale w zasadzie co szkodzi spróbować...
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Jeżeli Cię to pocieszy, to wiedz, że ja też nie jestem jakoś specjalnie zdolna...

No ale z drugiej strony nie trzeba się specjalnie wysilić, żeby udawać faceta :D
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
Zablokowany