Też właśnie nie wiedziałem co to jest, a teraz wiem i zaraz karte napisze.
EDIT:
Krata postaci:
Imię i nazwisko: Oraxis Izege
Rasa: Niziołek
Profesja: Gajowy
Wygląd: Niski, krępej budowy niziołek. Oraxis chodzi zazwyczaj ubrany w skórzaną kurtkę, wysokie skórzane buty, skórzane spodnie, kapelusz. Czasami nizołek zakłada swój brązowy płaszcz z kapturem na plecach nosiu swój skórzany plecak w którym spoczywa większość ekwipunku. Z prawego buta lekko wystaje rączka noża. Miecz ma przyczepiony do pasa tak samo jak proce. Amunicję do procy na w małym woreczku zamocowanym do pasa Oraxis ma ciemne włosy i niebieskie oczy.
Historia: Oraxis urodził sie w małej wsi Gortta położonej niedaleko lasu. Jego ojciec był drwalem. Jego matka zmarła niedługo po jego urodzeniu dlatego jej nie pamięta. Ojciec opiekował się nim przez lata i przekazał mu całą wiedze o lesie i zielarstwie. Nauczył go też rozpoznawać grzyby i bezszelestnego poruszania się po lesie. Oraxis przez pare lat brał nauki u pewnego myśliwego. To właśnie on nauczył go rozbrajania i zakładania pułapek. Pasją Oraxisa zawsze było gotowanie i zbieranie grzybów. Oddawał swoim pasją pare każdą wolną chwile. Oraxis został gajowym w lesie który znał od dziecka. Kiedy niziołek skończył 33 lata wyruszył w podróż w poszukiwaniu przygód. Podróżuje tak do dziś ale... (tu rozpoczyna się przygoda którą poprowadzi MG

) (Sorry, że taka krótka historia ale jakoś natchnienia nie miałem.
Opis: Oraxis jest z charakteru dobry. Uwielbia gotować i zbierać grzyby z których przyżądza wyśmienite potrawy. Jest zaznajomiony z lasem.
Ekwipunek:
-dobre skórzane ubranie(takie jak w "wyglądzie")
-kapelusz
-skórzany plecak a w nim: hubka, krzesiwo, 2 koce, drewniana łyżka kucharska, mały kociołek kucharski, paletnia i przyprawy kucharskie
-krótki miecz
-nóż
-proca i woreczek z amunicją do niej
Umiejętności:
-kucharstwo
-zielarstwo
-zastawianie pułapek
-rozbrajanie pułapek
-celne oko
-cichy chód w lesie