7th Sea Upadek Jyrgala

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
whitehead
Majtek
Majtek

7th Sea Upadek Jyrgala

Post autor: whitehead »

Władca Nowgorodu zaklął siedząc na swoim tronie. Ten burak, ta wsza parchata.... ON postanowił stworzyć swoje własne państwo, tak ??? Nie wiadomo, czy to pytanie skierowane było to szmbelana dworu, czy może do szefa siatki szpiegowskiej, a to właśnie on przyniósł tą "wspaniałą" nowinę. Kosara ogłosiła niepodległość. Namiestnik tego drugiego co do wielkości miasta w Usurii Jyrgal Timurbek postanowił odłączyć się od Usarii i stworzyć własne państwo.
Co teraz panie ???? co zrobimy ???? zatroskany szambelan spytał się swego władcy. Pytanie postawione we właściwym czasie. Usaria dopiero co skończyła toczyć wojnę z Eisen. Wojnę, która kosztowała życie 10 tysięcy żołnierzy i najemników oraz sprawiła, że skarb władcy zionął pustką. Żeby chociaż ta wojna dała jakieś zyski. Gdzieżby tam !!! Linia graniczna nawet nie drgnęła.
Mam pomysł odezwał się szef szpiegów władcy. Możemy wysłać do Kosary grupę trzech, może czterech ludzi. Wyszkolonych w kłamstwie, cichym zabijaniu. Niech pojadą do Kosary. Może ten bunt da się uśmierzyć jednym celnym cięciem noża ??
Niech będzie rzekł król .....
Potrzebne są cztery osoby, które wcielą się w postaci szpiegów i zabójców :twisted:
Proszę nie przysyłać żadnych statystyk, tylko dossier postaci, jej wygląd, dokonania itp. Osoby, które miały już kontakt z 7th Sea mile widziane !!!
No one like us, we don't care
Mangelee
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Mangelee »

ja chce grac!
tylko powiedz mi co to dossier
I już się nie martw
Aż do końca twych dni
Naucz się tych dwóch radosnych słów
Hakuna Matata!
Obrazek
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Wygląd: 185cm, 72kg, raczej szczupły, krótko obcięte włosy (na 4mm), zielonobrązowożółte oczy

Kartoteka:
<imię i nazwiosko nieznane> Imię ojca nieznane, wiek 25 lat, miejsce urodzenia: nieznane, najemny zabójca, ilość wykonanych zleceń: 14; kategoria 1. ZE kryptonim: AC figuruje w: - kartotece centralnej Wydz. II BEiA CUS, nr rej. data rej. organ rejestrujący 1. 15570 76-12-23 Wydz.IV SUSW Usuria 2. 59343 80-03-29 Wydz. IV Dep.V Usuria, nr archiwalny data archiwizacji nr danych 1. 12970/I, 2. 17064/I 1. Wydz. WIII BEIA CUS, ciągle aktywny
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 26 grudnia 2005, 15:37 przez AC, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Seto
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: Seto »

Nigdy nie miałem kontaktu z 7th Sea ale chętnie bym zagrał szczegulnie że jest mowa o szpiegowaniu :)

Imię i nazwisko: Elho Shisun (czyt. Elho Szisun :P)
Klasa: Szpieg
Wygląd: 1,70m wzrostu, szczupły, umieśniony mężczyzna z czarnymi krótkimi włosami o brązowych chłodnych oczach z których trudo wyczytać jakie kolwiek uczycia. Ubrany w czarny płaszcz z kapturem pod którym nosi skórznie i skórzane spodnie na nogach ma skórzane buty przystosowane do cichego poruszania się
Histora: Elho urodził się w dużym mieście. Jego rodzice zostali zabici kiedy on miał 5 lat wychowywał się na ulicy. Kradł i szpiegował żeby przeżyć. W wieku 14 lat przeszedł szkolenie szpiegowski u jednego z najlepszych ludzi w tym fachu. Podczas szkolenia nauczył się sztuki ciechcego poruszania się, kradzieży kieszonkowej, szpiegostwa, różnych oszust a także czytania i pisania. Kiedy jego mistrz umarł Elho dołączył do glidii szpiegowskiej. Od tego czasu jest jednym z lepszych szpiegów na świecie.
Osiągnięcia: Elho pracował dla wielu osób głównie dla hrabiów i szlachciców wykradął dla nich informacje o planach wojennych, spotkaniach i knuciach ich wrogów. Elho szczyci się, że jak dotąd każde powierzone mu zadanie zostało przez niego pomyślnie wykonane.

Wystarczy taka karta czy coś dopisać jeszcze?
Obrazek
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Jeszcze ja bym chciał! Systemu też nie znam ale fabuła mnie zaciekawiła. Mógłbym przysłać postać jutro?
Mangelee
Majtek
Majtek
Kontakt:

Imię:Mangelee
Wygląd: wysoka, szczupła, czarne włosy, błękitne oczy. Nosi czarne spodnie, skórzaną kurtkę i czarny płaszcz z kapturem.
Histora: Mangelee urodziła się na wsi. Jej rodzina przeprowadziła sie do miasta kiedy ona miała 7 lat. Niedługo potem jej rodzice umarli z powodu choroby. Mangelee przygarnęła zawodowa zabójczyni Corria. Nauczyła ją posługiwać się bronią i skradać się. Niedługo potem ktoś zabił Corrię. Mangelee zemściła się na mordercy Corrii i została zabójczynią.
Osiągnięcia: Mangelee pracowała dla wielu osób ze wszystkich klas społecznych. Jak narazie wszystko szło dobrze

Może być czy coś jeszcze jest potrzebne??
Ostatnio zmieniony wtorek, 27 grudnia 2005, 10:28 przez Mangelee, łącznie zmieniany 2 razy.
I już się nie martw
Aż do końca twych dni
Hakuna Matata!
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Wiem, że miały być 3-4 osoby ale jeszcze ja bym się chętnie dołączył na piątego. Mam nadzieję, że nie będę piątym kołem u wozu :D Tylko mały problemik bo nie znam świata. W ogóle. Słyszałem tylko nazwę. Jeśli zgodzisz się poprowadzić takiego żółtodzioba jak ja to z miłą chęcią wyślę Ci dossier mojej przyszłej postaci. Jak na razie się orientuję, to jest to świat, gdzie sie gra jedynie ludźmi?
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

ja też nie znam świata :?
Obrazek
Mangelee
Majtek
Majtek
Kontakt:

chyba nikt nie zna :D
I już się nie martw
Aż do końca twych dni
Hakuna Matata!
Obrazek
Malutkus
Marynarz
Marynarz

Whitehead mógłbyś napisać w kilku zdaniach o co w tym systemie chodzi? Jakie są rasy, klasy, jakiś krótki, parozdaniowy opis świata, czy jest magia czy nie... takie rzeczy. Myśle, że mając takie podstawy wszyscy będą mogli sobie reszte dopowiedzieć.
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Oto parę słów, o systemie 7th Sea, które udało mi się wygooglać :wink: (jak ja lubię tworzenie ad hoc nowych wyrazów :D )
http://7thsea.polter.pl/czytaj.php?id=1
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ja tylko dopisze, ze na nastepna przygode w 7th Sea sie pisze (teraz jest za duzo graczy :P). Mam nadzieje ze bedzie awanturniczo-zbojecka i ze bedzie w ogole :F
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Mangelee pisze:(...)Nosi dżinsy i ...?
[Zaczynam się czepiać] :wink:
Dżinsy w "7th sea"?
(...)Niedługo potem została zabita...
Hmmm...Twoja bohaterka została zabita jeszcze przed początkiem gry? :wink: Zombie?
(...)i stała się zabójczynią...
Tak sama z siebie została zabójczynią?
[Skończyłam się czepiać]
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Villemo przeczytaj dokładniej tamtą wypowiedź :P
Obrazek
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Echhh, za późno przeczytałem ;) uwielbiam grać skrytobójcą, znajdzie się dla mnie miejsce? Przygarnijcie biednego mordercę :) Niestety świata nie znam...
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Mangelee
Majtek
Majtek
Kontakt:

Villemo pisze:
Mangelee pisze:(...)Nosi dżinsy i ...?
[Zaczynam się czepiać] :wink:
Dżinsy w "7th sea"?
czemu nie? :wink:
Villemo pisze:
(...)Niedługo potem została zabita...
Hmmm...Twoja bohaterka została zabita jeszcze przed początkiem gry? :wink: Zombie?
nie moja bohaterka tylko ta co ją przygarnęła
Villemo pisze:
(...)i stała się zabójczynią...
Tak sama z siebie została zabójczynią?
a co, nie mogła?
I już się nie martw
Aż do końca twych dni
Hakuna Matata!
Obrazek
Malutkus
Marynarz
Marynarz

Imię: Alister Banqus
Wygląd: Niezbyt wysoki, szczupły, ma krótko obcięte, brązowe włosy i kolczyk w uchu. Nosi zwykle ciemne spodnie i płaszcz z kapturem
Historia: Alister przez wiele lat był prostym złodziejem, łupiącym na drogach i w miastach, później kradł już tylko na zlecenie. Był to, można powiedzieć, interes rodzinny. Z czasem wyuczył się swojego fachu tak dobrze, że stał się jednym z najlepszych specjalistów. Zyskał sobie dużą sławę, ale i wielu wrogów. Kiedy wreszcie został złapany (podstępem oczywiście) groziła mu kara śmierci. Jednak dzięki jego zdolnościom kara została zamieniona na przymusowy udział w wyprawie do Kosary.
Osiągnięcia: Przez wiele lat pracy wykonywał rozmaite zlecenia, choć nigdy jeszcze tak wielkiej wagi. Najlepiej idzie mu rozbrajanie zamków, choć potrafi się też dobrze posługiwać sztyletem.
Zablokowany