Imperium Mistrza R. (sesja humorystyczna)

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Imperium Mistrza R. (sesja humorystyczna)

Post autor: Eglarest »

Idąc za Głosem i potrzebami wielu graczy Postanowiłem założyć sesję typowo humorystyczną ale nie pozbawioną realiów i wątków gry RPG.
Fabuła jest prosta W dalekim kraju nad Wiosłem istnieje olbrzymi zakon z jeszcze większymi wpływami. Na czele zakonu stoi Wielki Mistrz Rydz którego główna siłą jest Moherowa armia. Mistrz rydz obwarowany w mieście Tortur posiada olbrzymią wieżę która wielką mocą poraża cały kraj a nawet sąsiednie imperia jak i cały świat robiąc ludzią papkę z mózgów.
Co tyczy się sąsiednich imperiów te starają się zniszczyć wpływy Mistrza Rydza który dzięki swej wierzy zakłóca poprawne działanie lotnictwa Bumdesnery należącej do kraju prawie jak Piwem płynącym.
Mistrz rydz dąży do uzyskania władzy w Kraju and Wiosłem i nie zawaha się użyć do tego swej armii ani żadnych innych środków do tego potrzebnych.
Prastare bractwo MW nad którym władze i kontrole przejął Roman zwany Koniu a wcześniej podnóżek Mistrza Rydza pozwoliło Romanowi urosnąć w silę na tyle by wejść w koalicję z Andrzejem Trędowatym i walczyć z Mistrzem Rydzem o władze jednak cała trójka dobrze wie że razem będą skuteczniej niszczyć zepsutych komunistów którzy są obecnie przy władzy
Sytuacja jest prosta wielki imperator Kwaśny Olo musi abdykować na rzecz Kaczki która przyleciała do pałacu imperatora wysłaną niczym gołąb pocztowy przez Mistrza Rydza. Wielka Kaczka ma za sobą silną armie moherową i wsparcie Konia oraz Trędowatego.
Obecna tak zwana Grupa trzymająca władzę na czele której stoi Kwaśny Olo będzie walczyć o utrzymanie swej pozycji w Imperium i uwolnienie swych wielkich wojowników Lwa i Soboty i być moze nieoczekiwanie otrzymają pomoc od swego dotychczasowego Wroga wielkiego wojownika docenionego na swiecie za swój wielki skok przez płot neijakiego Lechity Wałumięsa. Nadchodzi ostateczna rozgrywka w którą zaangażowały się nawet inne imperia.
A obecni Trybuni Ludowi będący głosem ludu Lis i Mnichnik będą mieli olbrzymi wpływ na obecna sytuację i rozgrywki na ulicy wiejskiej.

Podsumowanie kaczka rządzi lew siedzi Lisa słuchają miliony a Mistrz rydz stanie przeciwko Kwasnemu olowi który bezie musiał być jak ten bulterier jak wściekły byk jak tomy le Jones ściganym by przeżyć.

W świecie oprócz wielkich herosów jak lis czy Sobota istnieje wiele innych znaczących postaci którzy pojawia się podczas rozgrywki.

Gracze mają zaszczyt stanąć w szeregach moherowej armii:
Każdy gracz zaczyna od Chusty jako nakrycia głowy co świadczy o tym ze jest rekrutem w Moherowej armii z biegiem czasu może uzyskać awans i otrzymać atłasowy Kapelusz, mistrzem w swej sztuce jest gracz który awansuje do Moherowego nakrycia głowy i z dumą będzie mógł mówić że służy w moherowych beretach.
Oto karta postaci:

Imię: (Preferowane imiona Jadzia, Krysia, Zocha, Mirka, Grażynka itp…
Ekwipunek:
Ile daje na tace:
Ulubione zaklęcie:
Króciutki Rys Historyczny:

A oto przyklądowa karta

Imię : Jadzia
Wiek 67
Ekwipunek: Chusta, Parasolka z PRL, płaszczyk w odcieniach szarości, Okulary, wizerunek matki B
Ile daje na tace: całą Ręte
Ulubione zaklęcia: Koronka do miłosierdzia B lub spieprzaj dziadu

Króciutki Rys Historyczny: moja młodość była barwna(czytaj cichodajka) z zakonem związana jestem od wczesnych lat(czytaj od keidy się zestarzałam i uruchomiono Wierze Mistrza Rydza) pragnę być przy mistrzu rydzu i nigdy go nie opuszczę i rentę oddam dla niego i wszystko co mam.

**Wszelkie podobieństwa faktów osób miejsc czy pojęć są czysto przypadkowe autor nie wzorował sie na żadnych faktycznych wydazeniach. ;)
Ostatnio zmieniony piątek, 16 grudnia 2005, 18:00 przez Eglarest, łącznie zmieniany 1 raz.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Gram

Imię : Juzia
Wiek 66 i 6 miesięcy
Ekwipunek: Chusta, Parasolka z PRL, płaszczyk w odcieniach szarości, Okulary, wizerunek matki B i wielkiego mistrza Rydza
Ile daje na tace: Wszystko co ma
Ulubione zaklęcia: Koronka do miłosierdzia B, litania do rydza

Króciutki Rys Historyczny: Wielki mistrz Rydz jest dla mnie wszystkim. Zawdzięczam mu wszystko to co mu oddaje. On jest święty. Byłam w jego bojuwkach od początku. Rydz jest dla mnie wszystkim!!!!

Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek, 16 grudnia 2005, 18:02 przez Kloner, łącznie zmieniany 4 razy.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
LEMÓR
Pomywacz
Lokalizacja: gdzie by to nie było... tu jest bardzo miło/ tego nie ma na mapie =/
Kontakt:

Post autor: LEMÓR »

imie- marianna
wiek-70
Ile daje na tace: całą Ręte
Ulubione zaklęcia: Koronka do miłosierdzia rydza
Ekwipunek: Chusta, Parasolka z PRL, płaszczyk w odcieniach szarości, Okulary, wizerunek matki B
historia- zawsze pragnęła służyć w zastępach rydza :D
LEMÓR jest kobitką =]

o jak mi niedobrze... jeszcze w głowie słyszę głosy
rozczochrane myśli... odklejone paznokcie... połamane włosy...
chyba już pójdę... a wcale mi się nie chce

burdel w mej głowie jak w damskiej torebce...
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Ja też gram
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Imię: Zdzisława
Ekwipunek: laska do podpierania, różowy płaszcz, różowa torebka, różaniec, książeczka z modlitwami, różowa parasolka
Po kryjomu: W bucie dwuręczny sztylet
Ile daje na tace: 1zł
Ulubione zaklęcie: Wszystkie litanie
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Imię:Stanisława\ Mirek\ Nadja
Ile daje na tacę:wszystko\0\0
Ulubione zaklęcia: "zdrowaś mario"\k., s.,\"bo zadzwonię po Alfa"

Rys historyczny: Stanisława aka Mirek aka Nadja cierpi na roztrojenie jaźni. W jednej chwili z pobożnej babki Stasi staje się Mirkieg Z. bądź Nadją R.

Ekwipunek:
Stanisława: Laska, chusta na głowę(taka wiązana pod szyją), okulary(grubość szkieł - 6cm.), brązowy płaszcz, gumiaki, chowańce: wypłowiały lis na szyję(jest to też broń - w razie potrzeby roznosi śmiercionośne opary), 34 mole w lisie
Mirek: guma do żucia, dziurawe portki, trampki
Nadja: seksowna microspóniczka, gorset^^, telefon komórkowy polskiego europosła z Samoobrony

Ulubione powiedzonka:
Stanisława: "Ojoj!", "O Matko Boska Częstochowska!', "Bozia cię po łapach wytrzaska!"
Mirek: "K...a", "s.......j", "s........j", "j....y\a\e", "s.......n"
Nadja: "Bo zadzwonię po Alfa...", "Dawaj kasę palancie!" "Idziemy do ciebie, czy do mnie?"
Ostatnio zmieniony sobota, 17 grudnia 2005, 17:51 przez Villemo, łącznie zmieniany 1 raz.
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
LEMÓR
Pomywacz
Lokalizacja: gdzie by to nie było... tu jest bardzo miło/ tego nie ma na mapie =/
Kontakt:

Post autor: LEMÓR »

marianna
ulubiona piosenka-barka
ulubiona hasło-rydzu na papierza/prezydenta
ekwipunek-czrna torebka, ciastka(tylko do kościoła), cała reta w portwelu, okulary(3 pary), HUSTA do nosa, zapasowa sztuczna szczęka, maść na hemoroidy, kropelki do oczu, grzebień, 2 różańce(na wszelki wypadek)

harakterystyczne cechy marianny-głupota, wiara w jednego cudownego Rydza. Miłość do zwierząt( w tym wypadku do krowy<moooo>)
:D :D :D
LEMÓR jest kobitką =]

o jak mi niedobrze... jeszcze w głowie słyszę głosy
rozczochrane myśli... odklejone paznokcie... połamane włosy...
chyba już pójdę... a wcale mi się nie chce

burdel w mej głowie jak w damskiej torebce...
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Imię: Heniu
Ekwipunek: Chusta, płaszczyk w odcieniach szarej szarości, laska drewniana, krzyżyk, zgniłe jaja na komunistów, okulary z PRL, biblia, obrazek Wielkiego Rydza, parasolka z dwoma dziurami, gumowa kaczka z różańcem, rowerek który "droge do domu zna" :D
Ile daje na tace: 300zł
Ulubione zaklęcie: Pieśń o Wielkim Rydzu
Króciutki Rys Historyczny: Już od kilkunastu lat słucha bez przerwy słów Rydza Wilekiego i jest dla niego gotów poświęcić wszystko, nawet własne życie, by tylko udało się wygnać wrednych komunistów z ojczyzny dlatego wstępuje w szeregi moherowej armii
Eglarest
Chorąży
Chorąży

Rekrutacja jest otwarta do gry mozna dołączyć w kazdej chwili uwaga zaczynamy gre :) Armio powstan pfe Powstań lordzie z wiader :D:D;d
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Ja też chcem grać

Imię : Kunegunda
Wiek 69
Ekwipunek: Chusta, Parasolka z PRL, płaszcz w kolorze zielonkawym, Cyngle,Torebka.
Ile daje na tace:Zależy od dnia
Ulubione zaklęcia:Pomóż nam Rydzie, nie lubisz rydza to giniesz
Rys Historyczny: Całe życie zawdzięcza rydzowi. Od 3 do 69 lat. To jest jej idol nie ma nikogo lepszego. Rydz RLZ Rydz RLZ...
Ostatnio zmieniony niedziela, 18 grudnia 2005, 16:17 przez Vijas, łącznie zmieniany 3 razy.
Eglarest
Chorąży
Chorąży

to spisz karte postaci :) i opublikuj :)
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Na specjalne zaproszenie ;]

Post autor: Wilczyca »

Imię: Chwaliboga
Ekwipunek: chusta, plastikowy różaniec, Biblia, psałterz (prezent od proboszcza), kartka z zapisanym kontem Mistrza R. (nie rozstaje się nawet podczas snu), kolekcja 10 wisiorków-krzyżyków ze srebra, złota i drewna (od 2-7cm wielkości), torebka wypchana obrazkami NMP i Mistrza R. (broń obuchowa), parasolka, płaszcz w spokojnych odcierniach kurzu (standardowo)
Artefakty: Klawisz wydłubany z częstochowskich organów, flakonik wody święconej w kształcie Marii Panny, małe przenośne radyjko z napisem "RM fm"
Chowaniec: Brutus - pinczer miniaturowy (lat 14, ślepy na jedno oko, ledwo chodzi z przetuczenia, ma niepokojący kaszel)
Ile daje na tacę: tylko to co wyżebrze od rodziny, bowiem cała renta i emerytura należy się Mistrzowi R.
Ulubione zaklęcie: "Zdrowaś Mario...", "Bój się boga!", "Trzeba siać, siać, siać!"
Wróg rasowy: Nieostrzyżona młodzież w sapogach i brudasy Owsika

Krótki rys historyczny: Jest jeszcze młodą parafianką, dlatego siedzi w kościele dość daleko (pierwsze ławki zajmują mocniejsze stażem). Nie ma jeszcze widocznych wąsów, ale czuć od niej młodzieńczy entuzjazm. Znana na targu z tego, że jest w stanie przekrzyczeć najgłośniejszą przekupę, stanowi mocne wsparcie dla parafialnego chóru.
Ostatnio zmieniony wtorek, 20 grudnia 2005, 08:23 przez Wilczyca, łącznie zmieniany 1 raz.
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
ciocia_genia
Marynarz
Marynarz

Post autor: ciocia_genia »

Imię: Róża
Ekwipunek:przepiękna różowa chusta w szare kwiatki; ubranko w całkiem szarych barwach z różowymi akcentami; pół tubki blond farby GARNIER - pokrywającą całą siwiznę; w portfelu obrazek NMP, zdjęcie Mistrza Rydza oraz medailonik ze św. Tomaszem; okulary w różowych oprawkach
Ile daje na tace: zawsze 3zł, bo to szczęśliwa liczba (np. Święta Trójca)
Ulubione zaklęcie: "A Mistrz Rydzuś powiedział..."
Kruciutki rys historyczny: od wczesnych lat dzieciństwa ochoczo chodziła do świętych miejsc i słuchała wystąpień Mistrza, lecz wiedziała, że zawsze trzeba utrzymać schludny i elegancki wygląd. Tak więc na próbach chóru parafialnego zawsze daje rady na temat urody mniej obeznanym koleżankom w nowych trendach (nauczyła się tego słowa wybierając różowo-szary cień do powiek). Marzy o własnym moherowym nakryciu głowy. Zrobi wszystko dla miłych i grzecznych ludzi, lecz gdy ktoś głosi herezje...
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Jak się zapewne domyślacie, brak postów od MG ma swoje źródło w jego nieobecności ;]. Nie bójcie się, nie zostaliście olani. Pozwólmy wykurować się i odpocząć styranemu, a wróci do nas przed 18-tym stycznia. Jak bogowie pozwolą.
If the ocean was vodka
And I were a duck
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Eh...Szczerze pisząc nie podoba mi się ta sesja...Po pierwszym i ostatnim poście rezygnuję ^_^
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Sesja została ponownie wstrzymana do odwołania (nieokreślona czasowo nieobecność MG). Myślę, że jakoś w marcu winna ruszyć na powrót.
Zainteresowanych grą proszę o potwierdzenie chęci na forum, celem sprawdzenia, czy Prowadzący będzie miał do czego wracać.

Przepraszamy za niedogodności.
If the ocean was vodka
And I were a duck
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Zablokowany