Warhammer - Chaos na farmie Murrmannów

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Villemo
Bombardier
Bombardier

Warhammer - Chaos na farmie Murrmannów

Post autor: Villemo »

Przygoda przeznaczona jest dla 4-6 graczy. Rozgrywa się na południu Imperium w okolicach Nuln. Jeśli zgłosi się więcej niż 6 osób, to decydować będzie kolejność przysłania karty postaci.
P. S. Jeśli ktoś grał już w ten scenariusz(w co nie wątpię), to niech się nie zgłasza, bo będzie psuł scenariusz...
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Ja sie na to pisze :D
Obrazek
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Coz, nie gralam... Czy moge wziac mojego minstrela? Czy raczej jakis wojownik? (acha, to oznacza, ze sie zglaszam :) )
Villemo
Bombardier
Bombardier

Możecie grać jaką chcecie klasą
Fie fye foe fum,
Ouzaru

Imię: Marina Lilia Stellini
Rasa: pol-elf (lesny)
Wzrost: 174 cm
Waga: 58 kg

Marina urodzila sie i wychowala w obozie cyrkowym. Jej ojcem jest wysoki i przystojny Tileanczyk, Carlos Stellini, mataką zas mloda lesna elfka, Aliana. Rodzice Mariny, swiadomi duzych roznic pomiedzy obiema rasami traktowali swoj zwiazek czysto romansowo. Jak zwykle bywa w takich przypadkach, narodziny dziecka zaskoczyly zarowno Carlosa jak i Aliane. Mloda Aliana bojąa sie odpowiedzialnosci zwiazanej z nieprzewidzianym dzieckiem zostawila niemajaca jeszcze roku Marine pod opieka ojca. Wkrotce Carlos poslubil, zajmujaca sie akrobatyka, kobiete z obozu. Chcac zapewnic Marinie jak najbardziej normalne i szczesliwe dziecinstwo oboje postanowili utrzymywac, ze sa rodzicami dziewczyny. Oczywiscie wszyscy, nawet ci ktorzy dolaczyli do trupy wiele lat pozniej, zdaja sobie sprawe iz jest to tylko farsa... Poniewaz zarowno Carlos, Marina jak i jej przybrana matka byli bardzo lubiani przez reszte ekipy, nikt nie mial serca jej powiedziee o jej mieszanym pochodzeniu. Poniewaz juz odwczesnego dziecinstwa Marina byla bardzo zreczna i zwinna, przybrana matka postanowila uczyc ja akrobatyki. Dziewczyna jednak nie
przykladala serca do nauki. Pomimo niewatpliwego talentu, to nie bylo to co chciala robic w zyciu. Kilka lat pozniej zrezygnowana macocha wpadla na pomysl, ze moze ojciec powinien uczyc swa corke wlasnego fachu. I tak Marina zaczela sie uczyc zonglowac i z wielka precyzja rzucac nozami oraz innymi ostrymi rzeczmi. Takze w tych cwiczeniach wykazala sie duzymi uzdolnieniami.Pomimo niewatpliwych wysilkow Carlosa, wedlug Mariny to tez nie bylo to... Pewnego dnia, dopiero co przyjety do trupy, stary bard
uslyszal jak Marina spiewa podczas kolejnych, nudnych (przynajmniej dla niej) cwiczen w rzucaniu nozami. Wiedzac oczywiscie o jej mieszanym pochodzeniu ciekawy byl czy oprocz pieknego glosu odziedziczyla po swojej biologicznej matce takze talent muzyczny. Postanowil ja uczyc. I w koncu Marina odkryla zajecie ktoremu chciala sie poswiecic... Ze wszystkich instrumentow na ktorych uczyla sie grac, do gustu najbardziej przypadła jej lutnia. Na swoje siedemnaste urodziny dostala w prezencie od rodzicow mala, zgrabna lutnie, z ktorej potrafila wydobywac piekne dzwieki. Stary bard rozwinal takze w Marinie jej talent do spiewu. W wieku lat osiemnastu, gdy stary bard umarl, nauka Mariny sie skonczyla. Pozegnala sie z rodzicami i postanowila zostac wedrownym minstrelem. W tej chwili podrozuje po calym imperium, rozwijajac talent oraz poszukujac nowych tematow na piesni. Pomimo kilkuletniej wedrowki po swiecie Marina ciagle nie zdaje sobie sprawy ze swojego mieszanego pochodzenia...

Marina jest niezwyklym polaczeniem dwoch roznych typow urody. Ma sniada cere, ciemne orzechowe oczy, prawie czarne, lekko falujace wlosy siegajace jej niemal do pasa. Gdy jeszcze cwiczyla z rodzicami zwykla je jakos upinac badz zaplatac, teraz jednak pozwala im swobodnie opadac na swe plecy... Jest wysoka jak na kobiete, pomimo mlodego wieku posiada juz wszelkie ponetne ksztalty wysportowanej kobiety. Swym czarujacym usmiechem zjednala sobie nie jedna osobe, a niezwykla uroda wprawia inne kobiety w szalencza zazdrosc. To dziewczyna o goracej krwi i wybuchowym temperamencie, lecz niewielu mialo okazje sie o tym przekonac, gdyz jest raczej skryta i stara sie kontrolowac w towarzystwie innych osob. Zazwyczaj ze starcia z jej zloscia nikt nie wychodzil o wlasnych silach...
Ubiera sie dobrze i kazdy zarobiony grosz przeznacza na poprawienie swego wizerunku. Nosi opinajace cialo spodnie, luzna niekrepujaca ruchow koszule i kamizelke o pieknym, misternym hafcie oraz pas z piecioma nozami, ktore ojciec kazal jej wziac "tak na wszelki wypadek". Noze ma przy prawym biodrze, natomiast przy lewym sztylet.
Villemo
Bombardier
Bombardier

Ouzaru niezła postać ale przydałoby się trochę statsów...
Fie fye foe fum,
Ouzaru

Staty mowisz? Ona nie ma statow :) Istnieje jedynie w notatniku ^^' Wystarczy jak powiem, ze "inwestuje" w szybkosc, zrecznosc, inicjatywe i oglade zamiast sile, walke i takie tam? Juz nawet nie pamietam, kiedy ostatnio tworzylam postac na karcie :( Gram od dluzszego czasu w storytelling'u...
Villemo
Bombardier
Bombardier

To też będzie storytelling, ale muszę coś wiedzieć o postaciach :D Jakieś umiejęności(czytanie, pisanie etc...)?
Fie fye foe fum,
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Imię: Steven Garfield
Rasa: Drow
Wzrost: 1,8cm
Waga: 87kg

Steve jest wysoki, ma czerwone oczy i czarne włosy. Najczęście ubiera się na granatowo, w koszulę z podwiniętymi rękawami i spodnie, które nie krępują ruchów. Miecz nosi na plecach. Jego rękojeść zdobią rubiny, dostał go na swoje 16 urodziny.

Nie zna swych prawdziwych rodziców, młoda kobieta (żeby nie było - szlachcianka) znalazła go kiedyś w rynsztoku i zaopiekowała się nim. Zbieg wydarzeń sprawil, że spotkała księcia z jakiegoś mało znaczącego królestwa i poslubiła go (co tłumaczy bogactwo i możlwiość kupienia Garfieldowi tego miecza). Nieświadomy niczego Steven uczyl się fechtunku, zdobywał wiedzę, poznał też podstawy magii. Nic jednak nie może trwać wiecznie, wiec w królestwie wybuchła wojna domowa. Steven cudem ocalał, lecz zostal mu tylko miecz i ubrania. Od tej pory podróżuje samotnie i zarabia na życie zabijając potwory.
Obrazek
Ouzaru

Umiejetnosci:
czytanie i pisanie
zapisywanie nut i odczytywanie nut
spiew
muzykalnosc (gra na lutni i flecie)
taniec (jakies podstawowe kroczki)
akrobatyka
rzucanie nozami
gotowanie
cichy chod
i do wyboru MG cos z elfa (bystry wzrok, czuly sluch, posluch u zwierzat?)

moze byc? :)
Villemo
Bombardier
Bombardier

Jasne
Ouzaru pisze:gotowanie
:lol: :lol: :lol: :lol:
Fie fye foe fum,
Ouzaru

Gotowanie to jedna z najwazniejszych umiejetnosci, ktore kazda mloda kobieta powinna znac ;)
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Klep klep. Zaklepuje miejscówkę. Postać przyśle niedługo
mi3dzi4k
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: mi3dzi4k »

Ja również chętnie się na to piszę (ale jestem nowicjuszem w warhammerów i mam nadzieję, że wam to nie przeszkodzi)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Moja postać.

Imię: Vern
Rasa: Krasnolud
Profesja: Wojownik
Wzrost: 122 cm
Waga: 80 kg
Kolor włosów: Rude
Kolor oczu: Brązowy

Opis:Vern to dobrze zbudowany umięśniony wojownik. Specjalizuje się w walce toporami. Nie nawidzi orków i ogrów. Potrafi wpaść w byczą furie gdy je widzi.

Umiejętności:

Czytanie i pisanie
Pływanie
Jeździectwo
Silny cios
Rozbrajanie
Zastraszanie

Ekwipunek:

Zbroja Płytkowa z mithrilu

Duża tarcza z mithrilu

Topór bojowy z mithrilu

Zestaw podróżnika.

Historia:Vern już w wieku 4 lat chciał szkolić się na wojownika. Pomagał mu w tym Ojciec. W wieku 8 lat zapisał się do szkoły. Był pilny i solidny. To czyniło godobrym uczniem. W wieku 11 lat gdy przyszedł do domu zobaczyłmartwego ojca, a niedaleko chatki 2 orków. To wzbudziło w nim
nienawiść. Wpadł w byczą furię i rzucił się na orki. To zdażenie upamiętnia
blizna pod okiem, która jest pamiątką bo toporze orka. Gdy już pokonał
orki wyruszył do swojego dziadka. Zamieszkał u niego. Jego dziadek był
dobrym wojownikiem, więc Vern postanowił się szkolić na niego. Gdy już
dorósł postanowił szukać przygód.

PS. Postać wzięta z innej sesje. Verna bardziej interesuję walka i zahartowanie niż dyplomacja i etyka :)

PPS. Też pierwszy raz gram w warha :P
Ostatnio zmieniony wtorek, 22 listopada 2005, 15:44 przez Vijas, łącznie zmieniany 1 raz.
Villemo
Bombardier
Bombardier

mi3dzi4k pisze:Ja również chętnie się na to piszę (ale jestem nowicjuszem w warhammerów i mam nadzieję, że wam to nie przeszkodzi)
To mi nie przeszkadza. Powyżywam się :twisted: :twisted: :twisted:
Dark Hennet pisze:Ojciej
Kto to jest Ojciej?
Fie fye foe fum,
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Dobra ja też gram :) postać podeśle za jakis czas.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Zablokowany