[One Piece] Stawić czoła trzem historiom

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Hose15
Bombardier
Bombardier

[One Piece] Stawić czoła trzem historiom

Post autor: Hose15 »

Obejrzenie 400 odcinków tego świetnego anime, natchnęło mnie do stworzenia takiej sesji.
Świat chyba zna każdy fan anime i mangi. One Piece to tytuł, którego nie można ominąć, a jak już się ktoś wdrąży, to brnie się jeszcze dalej.
Ogółem, świat znany z tej japońskiej produkcji, opanowany jest przez piratów, którzy cały czas muszą mieć na względzie ścigającą ich Marynarkę oraz łowców nagród. Dodatkowy organ władzy to Światowy Rząd, który pojęcie "sprawiedliwość" rozumie bardzo szeroko i nie boi się stosować jakichkolwiek środków.
Po śmierci najbardziej znanego korsarza - Gol D. Rogera, rozpoczął się okres, w którym każdy chciał podążyć jego drogą i zdobyć skarb, jaki pozostawił na ziemskim padole.
Tyle tytułem wstępu.

Ciekawy, czy ta sesja wypali. Tego nie wiem. To zależy od graczy oczywiście. Liczba uczestników sesji wynosi równe, okrągłe trzy. Dlaczego tak?
Ano dlatego, że po pierwsze mam zamiar prowadzić trzy oddzielne przygody. Powodzenie tego projektu zależy od tego, czy gracze startują z różnych wysp, mórz, i tak dalej. Prosiłbym, żeby tak było. Nie można startować z Grand Line i terenów New World.
Po drugie taka liczba nie sprawi mi problemu, jako wyzwanie dla MG.

Na ten pomysł wpadłem niedawno, bo zawsze panuje pewna niezgodność, co do startu każdej z postaci. Tak, przynajmniej będzie ciekawiej, bez schematów typu: "Wszyscy razem. Od początku do końca, a najlepiej zacząć w tawernie...".
Prowadzenie tych trzech historii będzie totalną improwizacją.

Karty postaci na PW. Poniżej przedstawiam jak powinna ona wyglądać:

Imię:
Nazwisko:
Charakter:
Historia:
Początkowe miasto, wyspa:

Frakcja(Piraci, Marines, Światowy Rząd, Łowca Nagród) - tutaj daję wam dowolność. Możecie grać kimkolwiek zapragniecie, jednakże nie może być to nikt z Shichibukai ani nikt wysoko postawiony rangą.
Akuma no Mi - możecie go posiadać lub nie. Daję wam pełną dowolność. Mogą być to owoce zarówno kanoniczne jak i stworzone przez was(oczywiście w granicach przyzwoitości).
Ekwipunek:
Ataki(na początek - max. 3):

Pytania, wątpliwości - w temacie.
Czerwona Orientalna Prawica
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Re: [One Piece] Stawić czoła trzem historiom

Post autor: Kawairashii »

Już od dawna miałam na to ochotę. Szkoda że ty prowadzisz (T__T)
Bez obrazy Hose, ale czy byłby ktoś inny chętny do poprowadzenia?
Pisząc się do sesji, wiem że na 'nadzieje' na długą i wciągającą przygodę nie mam co liczyć.
Podchodząc trochę poważniej do tematu; chce tylko zaznaczyć znikomą ilość postów w sesjach Hose i jakże krótki żywot wszelkich przedsięwzięć wyżej wymienionego.
Z drugiej jednak strony bardzo ciesze się że w końcu ktoś poprowadzi sesję na podstawie anime.
Życzę powodzenia.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Ouzaru
Mat
Mat
Numer GG: 16193629

Post autor: Ouzaru »

Kaw, naprawdę nie musiałaś tego pisać. Widać słowa takt czy kultura są ci obce... Jeśli coś się nie podoba, to się nie zgłaszaj i nie wypowiadaj. Grałam u Hose na sesji Pokemon i się świetnie bawiłam i myślę, że się trochę bezpodstawnie czepiasz. Skoro jesteś taka świetna, to sama coś poprowadź ;)
Obrazek
MarcusdeBlack
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 10004592

Post autor: MarcusdeBlack »

Wiesz co Hose, ja to jakimś znawcą One Piece nie jestem, ale Mangę wyrywkowo czytałem. Chętnie by się zgłosił, bo pomysł interesujący, choć to może być wyzwanie dla graczy ( moi też). Wstępnie Łowca nagród z Akuma no Mi: Człowiek ryba? (było coś takiego?)Inaczej tego nie zdefiniuję teraz.

Jak sobie będziesz życzył z odpisywaniem, bo ja mam priorytety w Taborze :).
Ostatnio zmieniony sobota, 6 czerwca 2009, 14:11 przez MarcusdeBlack, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prawdziwych przyjaciół trudno jest znaleźć, lecz stracić ich jest bardzo łatwo."

Marcus jest okay. Marcusdeblack się dziwnie odmienia jako całość ;P.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Nie bądź nie miła Ouz, przecież nie życzę mu, czy sesji źle. Grałam u Hosa kilka razy, dał mi się poznać jako pomysłowy lecz nie dość wytrzymały MG. Sama mam podobny problem, stąd moich sesji na Tawernie jest mniej niż kot napłakał. Z dużą dozą szczęścia doliczysz nie więcej niż palców w jednej dłoni.
Po prostu nie chciałam pozostawić dzieła Hosa niezauważonego. Racja ciągle narzekam że nie ma takich, czy innych sesji, przypadkiem Host stworzył rekrutację wartą uwagi, a ja mam to zignorować? Ciesze się, ale z drugiej strony wiem że dobrze na tym nie wyjdę jeśli łudzę się o długą epicką przygodę na E/W/N/S Blue i opcjonalnie All Blue. Musiałam zostawić przynajmniej i taki post, może nie jest on zbyt przyjemny ale najważniejsze że nie starałam się lać wody, a później żałować własnych słów.
Ściskam Gorąco, życzę miłej gry.
Z chęcią zagram w kolejną anime podobną grę jeśli ktoś nabierze chęci na takie klimaty.

//PS: wybacz Ouz, wysłałam ci przypadkiem PM'a
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Hose15
Bombardier
Bombardier

Słowa krytyki zawsze się należą, a jak wiadomo krytyka, to nie tylko wymienianie wad, ale wskazywanie również dobrych stron. Rozumiem o co chodziło zarówno Kaw, jak i Ouz :smile:

Marcus - Oczywiście takie połączenie może istnieć, jednak to się ze sobą trochę gryzie. Człowiek - Ryba umie świetnie pływać, a Akuma no Mi blokuje tę umiejętność, sprawiając, że dany bohater się po prostu topi. Także radziłbym się zastanowić, czy na rzecz Diabelskiego Owocu, zechcesz pozbawić swoją postać możliwości poruszania się w wodzie. Bez niego również można być silnym :smile: Przykładem jest chociażby Zoro z One Piece.
MarcusdeBlack
Marynarz
Marynarz

Ok, przemyślunek z mej strony jeszcze wyjdzie w tym wypadku, bleh widać jak znam serię ;).

EDIT: Jeden ortodoksyjny fan, mi podał pomysł.
Hone Hone No Mi - Czyli kości.
Akceptowalne. Z tego co wiem Fruit nie ukazał się w serii.
"Prawdziwych przyjaciół trudno jest znaleźć, lecz stracić ich jest bardzo łatwo."

Hose15
Bombardier
Bombardier

No nie...Wiesz co, Marcus? Twój znajomy i ja mamy bardzo podobne pomysły :smile: Swego czasu sam myślałem o takim owocu. Oczywiście, może być :smile:
MarcusdeBlack
Marynarz
Marynarz

Okay, to karta w drodze.

Zablokowany