"Szczury Blasku" vs Free SF [dla 4 graczy]

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Jackal
Pomywacz
Kontakt:

"Szczury Blasku" vs Free SF [dla 4 graczy]

Post autor: Jackal »

Mam zamiar poprowadzić forumową sesję w świecie komiksu "Szczury Blasku" z wykorzystaniem całej kupy moich własnych pomysłów. Przejdźmy do rzeczy.

W sesję może zagrać maximum 4 graczy.

To będzie sesja hard SF więc osoby które lubią latać po łączce z mieczykiem z miejsca żegnamy.

Im mniej wiecie o świecie w którym będzie toczyć się gra, tym lepszą będziecie mieć zabawę. Najlepiej jeżeli nigdy na oczy tego komiksu nie widzieliście 8) .

Nie lubię prowadzić sesji w które gracze nie angażują się, więc tylko osoby ambitne pod względem "odgrywania" znajdą tu miejsce dla siebie. Dla laików: posty powinny zawierać klimatyczne wypowiedzi, postacie powinny być realistycznie odgrywane, no i powinno być w tym trochę ducha :wink:

Jeżeli znajdą się 4 osoby spełniające te kryteria, będziemy mogli przystąpić do gry.

Z góry informuję, że jestem bezpośredni i każdy gracz który będzie grał bylejak zostanie natychmiast usunięty z sesji i ewentualnie zastąpiony innym. (Tak robiłem zawsze podczas prowadzenia "na żywo" i na dzień dzisiejszy mam 2 wspaniałe drużyny)

Zapomniałem dodać:

Postaci wraz ze sprzętem dostaniecie gotowe. Wasza rola w tym, żeby te postaci dobrze odegrać.

Jeżeli w decyzji (grać/nie grać) pomoże wam krótkie zobrazowanie świata gry to coś napomknę. brutalność, horror, szał, schizma, ból, śmierć, zniszczenie, wojna, dramatyzm - to najlepiej obrazuje wygląd świata.

A więc... ZAPRASZAM
Wszystko kończy się tutaj...
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ja sie na to pisze!
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Niom, ja też
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Chętnie się dołącze
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
fryta
Szczur Lądowy
Kontakt:

Post autor: fryta »

szach !
dawno mnie tu nie bylo :D
wiec z checia zagram w fajna sesje : )
wiec sie pisze ...
a komixu nigdy nie czytalem :D
Dlaczego umarł Nie wiadomo. Nie wiadomo też zresztą, dlaczego żył
Jackal
Pomywacz
Kontakt:

Dobrze, dobrze... Listę zamknę po 2-3 dniach więc puki co, nie ma ograniczenia zgłoszeń. Im więcej osób chciałoby zagrać tym lepiej. Oczywiście później dokonam selekcji 8)

Zapraszam.
Zapał
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Zapał »

Ja też jestem chętny!!!
Fuck?
fryta
Szczur Lądowy
Kontakt:

ejjjj zia no to jak to bedzie dostaniemy karty postac neh ... ale mamy robic opis zewnetrzny historiee ?
zacznij dzisiaj sesje :(
Jackal
Pomywacz
Kontakt:

Cierpliwości...

Gracze dostaną postaci w pełni gotowe. Będą wiedzieć tyle ile powinni według mnie wiedzieć. Prowadzę dość specyficznie i będzie trzeba się do tego przyzyczaić.

Przypomnę to co pisałem wcześniej. Osoby które przyzyczaiły się do pisania postów typu "Przeszukuję go, zabieram wszystko co mnie interesuje i idę dalej" z pewnością nie znajdą tu dla siebie miejsca - akysz. Wymagam o wieeeele więcej finezji i zaangażowania.

(przykłady z życia: gracz prowadzi otwarcie swój dziennik w którym opisuje swoje przeżycia; gracz odgrywa wymyśloną przez siebie chorobę psychiczną prowadząc ze sobą dialogi; gracz tworzy z MG świat - wymyśla nic nie znaczące elementy które nie wpływają na fabułę ale budują odpowiedni klimat; gracz używa mózgu podczas grania i rzuca wieloma własnymi pomysłami, jest dociekliwy)

Pozdrawiam i wciąż czekam na chętnych.
fryta
Szczur Lądowy
Kontakt:

Jackal pisze: 1*Gracze dostaną postaci w pełni gotowe.
2*(przykłady z życia: gracz prowadzi otwarcie swój dziennik w którym opisuje swoje przeżycia; gracz odgrywa wymyśloną przez siebie chorobę psychiczną prowadząc ze sobą dialogi; gracz tworzy z MG świat - wymyśla nic nie znaczące elementy które nie wpływają na fabułę ale budują odpowiedni klimat; gracz używa mózgu podczas grania i rzuca wieloma własnymi pomysłami, jest dociekliwy)
; / ale luss ;)
2* O ! to mi sie podoba :D:D:D
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Nie kapuję tego z gotowymi postaciami. Według czego będziesz przydzielał? A jak klasa sie nie spodoba komuś?
Obrazek
Jackal
Pomywacz
Kontakt:

To już nie moja wina, że nie kapujesz.

Sesje w których gracze dostali gotowe postaci to 90% prowadzonych przeze mnie scenariuszy. Przygody są niepodważalnie lepsze od standardowych, jeżeli MG może wymyślić każdy urąbek życia bohatera gracza i manipulować informacjami podczas gry.

Wierzcie mi, że gracze autentycznie wolą być zaskakiwani (czyż nie?) i dostając gotową postać do odegrania, mają przed sobą nie lada wyzwanie. Czasami z pewnością dobrze jest zrobić sobie przerwę od tego typu konwencji i zagrać stworzoną przez siebie postacią w krótką kampanię. Mówię tu o graczach "zaawansowanych" którzy nie zwracają już uwagi na takie drobiazgi jak ekwipunek czy staty i skupiają się na odgrywaniu postaci i tworzeniu wspólnej historii.

Jeżeli ktoś nadal nie rozumie to znaczy, że musi jeszcze dojrzeć do tego poziomu. Czasami ludzie w wieku 16-17 lat którzy grają od niedawna są znacznie lepsi od 20 letnich "weteranów" którzy mają za sobą kilka dobrych lat grania/prowadzenia.

Powiedzmy, że mam większe ambicje przy prowadzeniu i już dawno przestałem zwracać uwagę na zbędne detale.

Innymi słowy, prowadzę "inaczej". Nie wiem jak to wyjdzie na forum, ale na żywo z pewnością sesje pozostają niezapomniane.

Pozdrawiam i zapraszam do rekrutacji :wink:
fryta
Szczur Lądowy
Kontakt:

ehhhh zia SPOKO
tylko zacznij ta sesje ; /
Jackal
Pomywacz
Kontakt:

Ok, widzę, że więcej osób nie zamierza się przyłączyć.

Kloner, Fryta, Ra-V i LaRy - 4 graczy

Potwierdźcie tu, że gracie i zaczynamy.
Pozdrawiam. :wink:
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Kontakt:

Zastanawiam się i po chwili podejmuję ostateczną decyzję, która zaważy na mojej przyszlości.

-Gram

;P
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Gram ;]
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

gram, a co! musi byc :D

ps. wiem, niepisac sugesti jaka postacia chce sie grac, ale ja niebede mial nic przeciwko jakiemus choremu na glowe psychopacie :twisted:
Zablokowany