Witam Szanownych Graczy!

Postanowiłem znów sobie pomistrzować w realiach mojego ukochanego Starego Świata i dlatego właśnie ta rekrutacja

Aby nie owijać zbytnio w bawełnę, przejdę do aspektów technicznych. Scenariusz mojego autorstwa – trochę walki, trochę myślenia, każdy znajdzie coś dla siebie. W zależności od tego jak będzie się rozwijać gra, będę go poszerzał o nowe zdarzenia, lub systematycznie przycinał, jeśli zainteresowania nie będzie. Aha, prosiłbym żeby zgłaszali się gracze, którzy chcą pograć dłużej niż tylko dwie, trzy tury i zniknąć zostawiając swoją postać na mojej (nie)łasce. Rasy, jakie dopuszczam do gry, to po prostu rasy podręcznikowe: Elf, Człowiek, Krasnolud, Niziołek, więc przyjmuję postaci TYLKO z Księgi Zasad, żadnych krzyżówek i ras z innych ksiąg.
Jeśli chodzi o samą specyfikę sesji, to będzie to storytelling z elementami mechaniki. Jeśli nie znasz mechaniki – sam mogę drogi graczu zrobić Ci KP od tej strony, jeśli biografia mnie zachwyci. Nie rzucam na wszystko, staram się w ogóle unikać turlania poza sytuacjami krytycznymi dla gracza lub w sytuacji konfliktu między postaciami żeby uniknąć stronniczości. Oczywiście, że tak powiem klimatyczność waszych poczynań i jakość postów wpływa jako znaczący modyfikator na moje decyzje i w nieznaczny sposób na rzuty

Jak często trzeba będzie odpisywać? Osobiście nie pogniewam się jeśli co tydzień napiszecie sensownego posta. Nie ma pośpiechu z sesją, stawiam na jakość, a nie na szybkość, zwłaszcza że sam w ciągu tygodnia mam pracę i kilka innych spraw na głowie. Moje posty pojawiać się będą przeważnie co siedem dni, tak, by każdy mógł dopracować swojego.
Co do ekwipunku i uzbrojenia, to macie pełne pole manewru, oczywiście bez skrajności – do zatwierdzenia przeze mnie. Aha, nie dopuszczam magicznych przedmiotów.
Schemat karty:
[AVATAR OBOWIĄZKOWY]
Imię:
Rasa:
Profesja:
Poprzednia profesja:
Waga:
Wygląd:
Zachowanie:
Znak gwiezdny:
Bóstwo:
Cechy główne:
WW
US
K
Odp
Zr
Int
SW
Ogd
Cechy drugorzędne:
A
Żyw
S
Wyt
Sz
Mag
Po
PP
Umiejętności:
Zdolności:
Wyposażenie:
Czary: (jeśli postać zajmuje się profesją magiczną)
Broń:
Zbroja:
Punkty zbroi:
Historia: (minimum 1 A4, ważne by była ciekawa)
Jeszcze jedno – nie zawaham się zabić nawet dobrze postującej postaci. Jeśli wdacie się we frontalną walkę z równym lub silniejszym przeciwnikiem – możecie przegrać. Jednak w większości sytuacji jakie napotkacie będzie można uniknąć walki albo rozegrać ją na własnych warunkach. Jeśli nie będziecie ruszać głową, zginiecie.
I to by było na tyle. Scenariusz wydaje się być w lekko awanturniczo-przygodowym typie. Ale jaki będzie zależy głownie od was. Zapraszam do rekrutacji i życzę sobie oraz wam miłej rozgrywki. Karty przesyłajcie na PW, pytania w temacie.
Pozdrawiam, Ev.