Pierwsza nadal trwa ale mam jeszcze z jeden wieczor tygodniowo, by poprowadzic i druga, jesli znajda sie chetni.
Jak to dziala ?
Tu na forum w sesjach bedzie temat z kronika i wiesciami ze swiata. W temacie pojawia sie rowniez rozne handouty dla druzyny.
Sama rozgrywka odbywac sie bedzie na darmowym czacie (IRC).
Metoda jest sprawdzona i nieskomplikowana.
Teraz - czego wymagam.
- umiejetnosci wczucia sie w akcje opisywana tekstem
- systematycznej gry - raz w tygodniu - (2-5h)
- dobrego pomyslu na postac (graczom nieznajacym systemu, sluze pomoca)
- elastycznosci w odniesieniu do zasad (nie gramy w 100% zgodnie z podrecznikiem)
- poprawnosci ortograficznej i gramatycznej. Nie szukam polonistow ale zbyt duzo bledow w tekscie po prostu razi i psuje atmosfere na sesji
Jak sie dostac ?
Wylosowac sobie postac wedlug zasad z podrecznika i przeslac mi jej koncepcje/historie. Jesli koncepcja nie bedzie bazowala na zemscie za smierc rodzicow zabitych przez orkow i nie bedzie w niej pelno bykow, to raczej zostanie przyjeta.
Dla nieposiadajacych podrecznika, przydatny okaze sie ten programik
http://www.malleus.dk/NpcGenerator/Default.aspx
Nalezy na dole odznaczyc wszystkie podreczniki i pozniej zaczac tworzyc postac klikajac na rase (bez skavenow..). Nastepnie ze srodkowego pola wybierzemy jedna z profesji, zatwierdzimy ja i klikniemy na jej fioletowej nazwie. Bedziemy mieli do wyboru liste umiejetnosci tej profesji.
Mysle ze na podstawie nazwy profesji i jej umiejetnosci da sie juz napisac koncepcje.
Dodatkowe pytania mozna smialo zadawac w tym temacie.