Chciałbym zaproponować wam drodzy "tawerniacy" sesję w klimatach komiksów marki Marvel. Żeby zagrać wystarczy chociaż powierzchownie znać temat, ponieważ ja sam mam olbrzymie zaległości, dlatego myślę, że w sesji może wziąć udział dosłownie każdy... No bo kto nie oglądał przygód Spider-mana, X-mana czy też wielu, wielu innych superbohaterów? Jeżeli chcecie sprawdzić jak prowadzę sesję to odsyłam do sesji pod tytułem "Tolerancja" na tym forum.
Jedynie pokrótce chciałbym objaśnić fabułę rozgrywki, co by od razu nie odsłaniać wszystkich kart

Era superbohaterów się skończyła... I nie mam tu na myśli tego, że superbohaterów już nie ma. Są... Jednak ukrywają się jak szczury w małych grupkach, czy też nieco większych organizacjach. Dlaczego? Rząd U.S.A. do spółki z wszystkimi podległymi jej tajnymi służbami doszły do wniosków, że superbohaterowie z ich super mocami do spółki z super złoczyńcami z ich szatańskimi intrygami oraz walka jaka się miedzy nimi rozgrywa doprowadza do największych nieszczęść w Stanach Zjednoczonych- zniszczone miasta w wyniku toczących się pojedynków itd. Mimo wszystko rząd nie zamierzał nic z tym robić. Jednak kiedy obywatele U.S.A. przestali wierzyć w swój kraj, a wręcz chcieli przekazać władzę w ręce superbohaterów (doszło nawet do kandydatury Iron-mana na prezydenta), rząd postanowił pozbyć się superbohaterów oraz super złoczyńców raz na zawsze... Jednak żeby to zrobić potrzebowali kilku lat zdobywania informacji na temat swojego nowego wroga. Służbą specjalnym udało się określić ukrywane tożsamości wielu bohaterów, ich słabe oraz mocne punkty. Eksterminacja bohaterów zaczęła się od Iron-mana. Zabity we własnym instytucie w podstępny sposób "przekazał" rządowi całą spuściznę nowoczesnej broni z kilkudziesięcioma kombinezonami Iron-mana na czele. Znając słabe punkty bohaterów i złoczyńców oraz posiadając taką broń rządzący przeszli do otwartego ataku. W pierwszej fali zginęło wielu zaskoczonych posiadaczy supermocy... Od tamtego czasu superbohaterowie zachowują się jak dzieci we mgle: Zlęknione, bojące się i nie wiedzące co dalej począć. Jedyną nadzieją dla garstki która przeżyła jest nadejście nowych superbohaterów, o których mocach i słabościach rząd nie ma pojęcia.
To tak w telegraficznym skrócie i nie odsłaniając zbyt wiele.

Karta postaci:
Imię i Nazwisko:
Nazwa jako superbohater:
Supermoce:
Słabości:
Wygląd:
Wygląd jako superbohater:
Charakter:
Historia: