Uwaga! Chodzi mi tylko o świat LOTR'a. Wszystko co zostało opisane w książkach Tolkiena(historia) się nie stało. Gramy tylko w świecie owego pisarza.
Zobaczymy ilu chętnych graczy zgłosi się do gry. Trzeba będzie zagłosować czy gracie dobrem czy złem. Elementy strategiczne, elementy sieczki, trochę heroiczności.
Nie wolno grać żadną postacią utworzoną przez Tolkiena oraz królami, dowódcami, bosunnami, suladanami itd.
Karty tutaj. Tak mają wyglądać:
Imię:
Nazwisko:_(choć nie jest jakieś very important

Rasa:_(hobbit, leśny elf, wysoki elf, człowiek, krasnolud, ork, goblin, haradrim,_ork z isengardu, easterling, dunlending, korsarz z Umbaru)
Wygląd:_(również opisać ekwipunek)
Zarys historyczny:
Scenariusz:

-Tak, niech się szykują. Oni też się przydadzą.
Powiedział Saruman dotykając swego Palantiru.
Na_razie spokojne uruk - hai szykowały sie do bitwy. Do bitwy o Śródziemie. Kowale isengardzcy wykuwali zbroje dla berserkerów a kusznicy trenowali swą celność.
-Praca u tego ścierwa wre.
Powiedział Grima podchodząc do jednego z Istarich.
-Te ścierwo jest zapewne bardziej pożyteczne niż ty.
-Panie. Niż ja? Te durne orki nie doniosą Ci wiele od wroga.
-Jak tam kawaleria?
Rzekł Mahudzki król do swego doradcy.
-Kawaleria? Na_razie to drobny odział? Kawalerią bym tego nie nazwał, ale za to dobre wieści z Umbaru.
-Słucham zatem.
-Korsarze wyruszą w tym samym czasie co my.
-Dobrze. Nie ma nic lepszego niż nagły atak. A co z easterlingami?
-Która to już Twoja bitwa?
Rzekł elf do swego kompana.
-Nie wiem. Miejmy nadzieje, że nie ostatnia. Musimy obronić Mroczną Puszczę przed atakami Saurona i reszty plugawego zła.
-Dochodzą mnie wieści o bitwie. Bitwie o Śródziemie. Ile w tej plotce jest prawdy?
-Sprawa nie wygląda za ciekawie. Musimy bronić się przed złem. Od kąd Jedyny Pierścień został zgubiony nasi jak i posłańcy wroga szukają go. Wybuchają spory. A teraz i bitwa.
Rzekł Elrond do Gandalfa.
-Strzeż się goblinów. Rivendel jest koło tych przeklętych Gór Mglistych. Prosty to przeciwnik, ale bądź czujny. Legolas wraz ze swym ojcem stawi czoła olbrzymim pająkąmi z Mrocznej Puszczy. Krasnoludy prawdopodobnie będą wspomagać Ciebie przy Górach Mglistych. Krainy Rohanu będą broniły się przez Sarumanem i dzikimi ludźmi z Dundlandu. Gondor będzie prowadził walkę z Mordorem. Harad zapewne uderzy przez morze i przez ląd. Byłbym zapomniał o hobbitach. Oni prawdopodobnie będą się bronić. Wątpię żeby zaatakowali.
Kończąc swą wypowiedź, Gandalf uśmiechnął się.
Tak właśnie wygląda obecny zarys świata. Pierścień został zgubiony i Sauron przystąpił do walki, aby podporządkować sobie całe Śródziemie.
Jeżeli chcesz zostać rohańskim łucznikiem, haradrimskim wojownikiem, korsarzem z Umbary czy może małym, złośliwym goblinem - zapraszam. Jako gracze musicie tylko wybrać stronę - dobro czy zło?
Myślę,że graczy 2-3. Miło by było gdybyście byli w jednej armii i w jednym szeregu walczyli o wspólny cel.