- Znowu to samo, Clatusie? - siwy staruszek w bogato zdobionych, białych szatach zawiesił wzrok na swym skrybie. Migotliwe światło świecy nadawało jego twarzy osobliwy widok.
- Niestety, panie, wciąż nie wiemy kto za tym stoi. - łysy, tyczkowaty mężczyzna odziany w biały kubrak i spodnie tej samej barwy pokiwał głową. - Utknęliśmy w martwym punkcie.
Starzec zawtórował łysemu i pokręcił głową, ciężko wzdychając. Podniósł się z fotela i podszedł do okna. Nie patrząc na Clatusa zmarszczył brwi i rzekł.
- Niebawem Święto Wina, nie możemy tego tak zostawić.
- Co więc proponujesz, panie? - spytał mężczyzna.
- Pamiętasz o czym mówiłem wczoraj przy wieczerzy?
Clatus zastanowił się chwilę, po czym uśmiechnął się lekko i skinął głową.
- Czy mam...
- Tak, tak właśnie postąpisz. - mruknął siwy staruszek. - To może być nasza ostatnia szansa. Do dzieła, Clatusie.
Tyczkowaty skłonił się nisko, po czym szybkim krokiem opuścił pokój. Siwy usiadł ciężko w swym fotelu i pogładził się po brodzie.
- Obym się nie mylił...
* * *
Witam

Tym oto krótkim wstępem zapraszam Was do jednostrzałowej przygody osadzonej w Starym Świecie i jednocześnie do mojej pierwszej sesji na forum TRPG (ale nie pierwszej w PBF, umówmy się). Jak to wyjdzie, zobaczymy - mam cichą nadzieję, że wspólnie będziemy dobrze się bawić. Ostateczny termin nadsyłania kart to 13 czerwca, a początek sesji przewiduję na 14 (chyba że wcześniej otrzymam zadowalające mnie karty). Od razu zastrzegam sobie możliwość nie przeprowadzenia sesji - jeśli ciekawych kart będzie mniej niż trzy, sesja w ogóle nie dojdzie do skutku. Mam nadzieję że otrzymam co najmniej trzy dobre karty postaci (info o postaciach poniżej).
Ponieważ stawiam na jakość, to o ile maksymalną liczbę graczy ustalam na cztery dusze, nawet jeśli będą wolne miejsca - kiepskiej karty nie przyjmę. Punktuję szczególnie oryginalność i dobry pomysł na postać, lubię też bohaterów z krwi i kości, solidnie osadzonych w realiach Warhammer'a. Niech mają znajomych, przyjaciół i ukochane osoby. I niech na miłość boską nie będą biednymi sierotkami szukającymi zabójców swoich rodziców!!!

TWORZENIE POSTACI:
Stopień zaawansowania postaci: bohaterowie na drugiej profesji.
1) Wygląd zewnętrzny - Czyli po prostu opisać w kilkunastu zdaniach aparycję swojej postaci. BARDZO mile widziany jest obrazek/avatar przedstawiający bohatera.
2) Rasa – Wszystkie podstawowe z podręcznika do drugiej edycji, plus gnomy jako rasy grywalne. Druchii nie przejdą, Ninerl

3) Charakter postaci - Wypisać (i najlepiej również opisać) ogólnie pojęty charakter swojego bohatera (upodobania, przyzwyczajenia, nawyki, nałogi, indywidualne cechy wewnętrzne, ulubione potrawy etc.)
4) Profesja/Zawód - Najlepiej prosto z podręcznika WFRPed2, ale dopuszczam też własne, jeśli nie będą przepakowane.
5) Stosunek do otaczającego świata - Co Twoja postać chce w życiu osiągnąć, jakimi wartościami się kieruje, jakie grupy społeczne lubi - jakimi gardzi, a które ma w rzyci.
6) Umiejętności i zdolności - Ważna sprawa. Najlepiej dobrać w normalny sposób, czyli przyjęty w Warhammerze II edycji. Jeśli w historii dobrze opisze się ich zdobywanie - możliwe są dodatkowe.
7) Ekwipunek - Czyli to, co wasze postaci mają w posiadaniu. Macie wolną rękę, choć życzyłabym sobie bez przegięć i magicznych przedmiotów.

W skrócie:
Liczba graczy: 3-4
Styl gry: storytelling
Deadline: 13.06.2008
Karty na PW, wszelkie pytania w temacie bądź na priva. Czekam na zgłoszenia i pozdrawiam serdecznie!
Esmi