Witam.
Tak się złożyło, że będę na Tawernie kontynuował przygodę, którą prowadziłem wsego czasu na forum Middenheim. W związku z roszadami w składzie drużyny chętnie przyjmę jednego lub dwóch graczy. Ale może po kolei:
Przygoda pt. "Ballada o zbójnikach" toczy się w podręcznikowych realiach Warhammera. Znajomość podstawki jest niezbędna, znajomość najważniejszych dodatków (jak np. "Wewnętrzny wróg") pożądana.
Tempo gry
Oczekuję od Was możliwości codziennego postowania. Trzy dni zwłoki to maksimum. Jeśli ktoś nie odpowiada na moje posty przez tydzień, możemy się rozstać.
Postaci
Początkujące, tworzone według podręcznika. Nie uznaję autorskich ras i profesji. Zagracie zwykłymi bohaterami, którzy zaczynają karierę poszukiwacza przygód. Nie mam specjalnych zastrzeżeń co do profesji (mogę poprowadzić zarówno zabójcom trolli, jak i drużynie złożonej z przewoźnika, rajfura i skryby).
Prośby o ewentualne modyfikacje ("A mój najemnik może mieć dwuraka?") proszę zgłaszać na priva. A nuż się zgodzę.
Proszę o przesłanie wypełnionej karty bohatera, oraz opisu postaci. Opis powinien mieć minimum jedną stronę A4 i zawierać historię, osobowość i wygląd.
Mechanika
Pozostaje w całości w rękach MG. Waszym zadaniem jest stworzenie bohatera. Rzutów będzie trochę (nawet niedoceniane rzuty na Ogładę), jednak się nimi nie przejmujcie. Do Was należy ładne opisanie działań bohaterów, a ich efekty to już moja działka.
Styl gry
Wypracowaliśmy sposób rozgrywki, w którym gracze nie ingerują w zachowania BNów i nie opisują świata poza ich bohaterami. Nie zamierzam tego zmieniać, jestem on-line codziennie i mogę odpisywać na bieżąco na pytania.
Czego oczekuję?
Prowadzę dla przyjemności - własnej i graczy. Jeśli ktoś chce grać, by powkurzać innych, by się wyżyć lub robić z siebie błazna - niech nie gra. Podobnie jeśli ktoś zamierza zagrać "tylko na chwilę", lub nie chce aktywnie uczestniczyć w przygodzie. Postaram się, by było ciekawie. Od Was oczekuję, że nie olejecie mojego scenariusza. To gra o poszukiwaczach przygód, więc jeśli ktoś stwierdzi, że zamiast ich szukać, woli zająć się spekulacją na międzynarodowym rynku brukwi - to znak, że pora kończyć sesję. Jestem otwarty na współpracę - jeśli stwierdzicie, że coś napisałem bez sensu, pogubicie się i będziecie mieli pytania - zgłaszajcie je. Podobnie, jeśli popełnię jakieś rażące błędy (cóż, nikt nie jest nieomylny). Od Was również wymagam logiki w działaniach i gry wg wybranej postaci - żak nie będzie potrafił poruszać się po lesie, a najemnik popisywał elokwencją w rozmowach.
Jeśli uda się szczęśliwie zakończyć sesję, istnieje możliwość kontynuowania kampanii.
Do starych graczy
W tej chwili grają SebaSamurai, Taz i Cade. Pozostali, jako nieobecni - odpadli. Nie wiem jeszcze, co zrobię z Barabashem, bo, choć teraz wyjechał, wcześniej nalegał na wznowienie gry.
Do nowych graczy
Obecnie drużyna znajduje się w Wielkim Lesie w Talabeklandzie nieopodal leśnej osady Waldau - ożywionej właśnie dorocznym jarmarkiem. Będziemy musieli uzgodnić jak i po co Wasi bohaterowie znaleźli się w tej okolicy.
Zgłoszenia
Proszę na priv. Jeśli do czwartku nie zgłosi się nikt nowy, zaczynamy w starym składzie.
Pozdrawiam,
MG PJ
[Rekrutacja][WFRP 1ed] szukam graczy do istniejącej drużyny

-
- Pomywacz
- Kontakt:
[Rekrutacja][WFRP 1ed] szukam graczy do istniejącej drużyny
Przeto źle napisano, eże mało piwa we dzbanie imiano.
Pozdrawiam, PJ.
Pozdrawiam, PJ.

-
- Szczur Lądowy

-
- Tawerniak

-
- Pomywacz
- Kontakt:
Jeśli znasz świat na tle, by stworzyć postać pasującą do Warhammera, możesz stworzyć ją bez współczynników. Napisz, na czym się zna, a ja ubiorę to w cyferki. I tak gracze w mojej sesji nie korzystają z mechaniki. Ale odezwij się na priv, bo trzeba osadzić postać w dziejącej się już fabule.Nalavara pisze:Hmm.. brzmi ciekawie. Jednak tak dawno miałam dostęp do księgi Warhammera i ogólnie do tego systemu, ze nie wiele pamiętam jełi chodzi o stworzenie postaci. Chętnie bym dołączyła, jeżeli otrzymam pomoc w twoprzeniu postaci.
Przeto źle napisano, eże mało piwa we dzbanie imiano.
Pozdrawiam, PJ.
Pozdrawiam, PJ.

-
- Pomywacz
- Kontakt:

-
- Pomywacz
- Kontakt: