[DnD 3.5] Wyrok wyryty w kamieniu

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

[DnD 3.5] Wyrok wyryty w kamieniu

Post autor: Evandril »

Welcome! :)

Intra nie pisałem, gdyż wiem z doświadczenia, że nawet gdybym wysmarował opowiadanie na dwie strony, a ktoś nie chce zagrać, to i tak nie zagra nawet po przeczytaniu dobrego wprowadzenia. Jakim jestem MG możecie sprawdzić wyszukując sobie na TRPG inne moje sesje i wtedy podjąć decyzję, czy warto zagrać. Choć wśród 'starych' userów jestem dość znany ;).

Tak więc, moi Drodzy Gracze (mam nadzieję, że jacyś będą), chciałbym Was zaprosić do rozegrania one-shota opartego o setting Lochów i Smoków z flagowymi dla tematu klimatami hack'n'slash /dungeon crawl. Tak, tak, będzie dużo bezkompromisowej naparzanki i łażenia po loszkach, czyli coś w sam raz dla faeruńskich bohaterów, którzy chcą zdobyć bogactwo, sławę czy po prostu pomachać mieczykiem co by poznać anatomię różnych pokrak (niepotrzebne skreślić ;)). Mogę zacząć już dla trójki 'śmiałków', optymalne zestawienie to pięciu. Sesja oczywiście storytellingowa, bez mechaniki. Jeśli chodzi o walkę to będę brał pod uwagę Wasze posty – nie muszą być arcy długie, ważne żeby były ciekawie napisane i sensowne. Oczywiście jedno czy dwulinijkowe posty spotkają się z natychmiastową i brutalną śmiercią bohatera. Zaczynamy w Halagardzie, na ziemiach Halruy, w karczmie „Pod Złotym Smokiem”, a karta ma wyglądać następująco:

Imię i nazwisko (to ostatnie niekonieczne):
Rasa (dopuszczalne wszystkie rasy zawarte w Opisie Świata Zapomnianych Krain; na inne rasy potrzebna zgoda MG):

Profesja (wszystkie podstawowe z Opisu Świata...; na inne potrzebna zgoda MG):
Religia (dowolne bóstwo zgodne z charakterem i profesją postaci, ew. ateista):

Wygląd: (mile widziany avatar przedstawiający bohatera, choć niekoniecznie)

- Wzrost i waga
- Oczy
- Włosy
- Ogólny opis (wrażenie jakie postać wywiera samym wyglądem)
- Znaki szczególne (blizny, tatuaże, itp.)

Umiejętności (umiejętności, które wg was przydadzą się postaci o danej profesji; do zatwierdzenia przez MG;):

Charakterystyka:
- Jakaś rzucająca się cecha postaci (np. złośnik, romantyk, rozrzutnik itp.)
- Co postać lubi?
- Czego postać nienawidzi?
- Ogólne poglądy postaci na temat miłości, wiary, magii, wojny itp.
- Największy koszmar, coś czego się boi
- Największe marzenie (uwzględnić motywację do działania)
- Coś, czego postać nie zrobi za żadne skarby świata
- Czy ma jakieś hobby?
- Czym postać zajmuje się w wolnych chwilach?
- Jakie ma poczucie humoru?

Czary (tylko profesje parające się magią, np. czarodziej, czarownik, druid, łowca itp. oraz rasy typu drow - 'ciemność' na ten przykład):

Ekwipunek (dowolny ekwipunek; rzeczy najniezbędniejsze - nie przesadzać; jeden przedmiot magiczny o niewielkiej sile [ofensywnej bądź jakiejkolwiek innej]; do zatwierdzenia przez MG):

Historia
(nie musi być bardzo długa, ważne by ciekawa):

Postujemy co trzy-cztery dni, choć może się zdarzyć że mój update pojawiać się będzie z poślizgiem bądź wcześniej (np. gdy ktoś nie odpisuje a nie ma to kluczowego znaczenia dla scenariusza). Deadline to 7.04.2008 (przyszły poniedziałek), wtedy też podam ostateczny skład teamu (jeśli ktoś się zgłosi rzecz jasna ;)). Tyle na tę chwilę. Karty przysyłajcie na PW, ew. pytania w temacie bądź na PW.

Pozdrawiam, Ev.
"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."
Errer_Avares
Mat
Mat
Numer GG: 11764336

Re: [DnD 3.5] Wyrok wyryty w kamieniu

Post autor: Errer_Avares »

Errer Avares melduje swoją gotowość do sesji! Kartę skrobnę niestety dopiero w piątek... Wcześniej brak czasu.
Mój miecz to moja siła
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Sesja Kawairashii chyba nie dojdzie do skutku więc na mnie też możesz liczyć, Ev., zwłaszcza że mam ostatnio ochotę by zagrać w coś lekkiego. Najpewniej zagram moim starym bohaterem (drow wojownik), a kartę podeślę Ci jak tylko lekko ją stuninguję (powinieneś ją dostać w ciągu 48 h).
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Azrael
Bosman
Bosman
Numer GG: 0
Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...

Post autor: Azrael »

Jestem potencjalnie chętny (jeszcze zobacze jak mi się życie z czasem ułoży) lecz świat znam tylko ze "świątyni Pierwotnego Zła" oraz Baldurów... starczy?
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Evandril
Mat
Mat

Azrael666 pisze:Jestem potencjalnie chętny (jeszcze zobacze jak mi się życie z czasem ułoży) lecz świat znam tylko ze "świątyni Pierwotnego Zła" oraz Baldurów... starczy?
Jasne że starczy, Az., zwłaszcza że sesja nie będzie jakąś wybitnie ambitną kampanią (co nie znaczy że słabo prowadzoną, bo ja nie schodzę poniżej pewnego poziomu :P), tylko przygodą dla tych, którzy chcą mieć fun z łażenia po lochach, rozwiązywania zagadek i zarzynania potworków, by w końcu spotkać się z BIG BAD MUTHA BOSS'em ;). Jakby co czekam na kartę :).
Esmeralda
Majtek
Majtek

Post autor: Esmeralda »

Ja zagram aasimarką, bądź półdrowką - zapewne magiczka, albo wojowniczka z lekkimi ostrzami lub łukiem. Jeszcze pomyślę. Musi mi jakiś ciekawy koncept wpaść tylko... albo raczej AŻ... W każdym razie na kartę możesz liczyć w ciągu dwóch dni ;).
"Wymagajcie od siebie więcej, nawet jeśli inni nie wymagają". Jan Paweł II

Obrazek
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Hm... Cholera, trudno. Teraz będę miał dużo dość czasu, bo w szkole mogę się opierrrrniczać XD Więc się zgłoszę. Githzerai przejdzie? Mnich, zresztą? :P
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Gabriel-The-Cloud
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 5181070

Post autor: Gabriel-The-Cloud »

Kusisz, oj kusisz ;) Mój Vest dawno ani korbacza nie miał w ręce, ani smoka nie zabił i czuje się nieszczęśliwy z tego powodu. Zobaczę, jak się czasowo wyrobię, ale do końca tygodnia powinnam wysłać kartę ;)

Od razu uprzedzam: będzie woj :twisted:
Evandril
Mat
Mat

BlindKitty pisze: Githzerai przejdzie? Mnich, zresztą? :P
Blind, jeśli masz ciekawą postać, to dawaj mi na PW, a nie zadawaj takich retorycznych pytań :P. Poza tym z miłą chęcią powitam w sesji takich graczy jak Ty czy Serge ;). A co do samej sesji, to cieszę się że już teraz (kilka godzin po rozkręceniu rekrutacji) jest taki odzew z Waszej strony. Aż się boję pomyśleć co będzie za tydzień :P. Czekam na karty, o dobrą (i pełną latających flaków) grę martwić się nie musicie ;).
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

No trudno, to i ja się zgłoszę :P Kapłan się robi.
Obrazek
Obrazek
Czerwona Orientalna Prawica
mamra22
Majtek
Majtek

Post autor: mamra22 »

Ja też bardzo chętnie pograł bym w nowej sesji. Karta będzie wysłana do trzech dni.
necron1501
Mat
Mat
Numer GG: 10328396

Post autor: necron1501 »

Karta wysłana.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Jeśli zostało jeszcze jakiś miejsce, to mogę Ci wysłać kartę... ale jest jak widzę, mnóstwo chętnych...
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Bielik
Mat
Mat
Numer GG: 5800256

Post autor: Bielik »

Na mnie też możesz liczyć :D
Kara niebawem...
Edit:
*Znaczy się karTa :D
Stare chińskie przysłowie mówi: "Jak nie wiesz co powiedzieć, to powiedz stare chińskie przysłowie"
Evandril
Mat
Mat

Ninerl pisze:Jeśli zostało jeszcze jakiś miejsce, to mogę Ci wysłać kartę... ale jest jak widzę, mnóstwo chętnych...
Nin, nie wybieram kart na zasadzie 'kto pierwszy ten lepszy', więc możesz śmiało podesłać mi swoją bohaterkę /bohatera. Dopiero za tydzień napiszę kto się dostał, więc macie jeszcze trochę czasu na dopracowanie karty. Czekam i zacieram kosmate łapska ;)
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Moja karta... Się tworzy. Ten mnich jest konceptem raczej niedopracowanym, szczególnie pod względem historii, bo był pierwotnie robiony pod mniej wymagającego MG ;) Ale już go wysmażam. I będzie. I będzie fajny. Dobra, dobra, wiem, to ostatnie zdanie to było wishful thinking. Ale trudno, przynajmniej się postaram :P
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Keyhell
Mat
Mat
Numer GG: 9916608

Post autor: Keyhell »

Karta koniecznie pójdzie. Czy wystarczy granie w NWN, czytanie książek Forgotten Realms i kilka doświadczeń? Bo powiem szczerze, że systemu 100% nie znam.

EDIT: Ile umiejętności?
Ostatnio zmieniony wtorek, 1 kwietnia 2008, 23:02 przez Keyhell, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany