[2028r] Trzy Głowy - rekrutacja zamknięta

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

[2028r] Trzy Głowy - rekrutacja zamknięta

Post autor: Kawairashii »

Co wiesz? Tyle co nic. Trafiłeś do wiezienia za zamieszki i spędziłeś w nim niezły szmat czasu, pewnie i najlepsze lata swego życia. Siedem? Osiem? Dwanaście? Szlag by to wszystko... wiesz tylko że, klatka do której was upchnęli, przez dłuższy czas niosła was w powietrzu. Widzisz oddalające się więzienie, parking, mallmart przed nim oraz plagę... chociaż hola, mogło to wygląda na las. Pfff - znaczy zaniedbane miasto, a wszystko w ruinach. Ciepłej grochówki już od wieków nie było na stołówce, a i o gazetach czy odwiedzinach nie wspominając. Jednym słowem nie było to więzienie na których bazie tworzą piękne hollywoodzkie filmy. No i pewnie teraz wiesz czemu, strach, pogarda i...

"Witaj w gorszym syfie..." powiedział współwięzień, (gdy po raz ostatni informacje z zewnątrz dotarły do twojego skrzydła) a nie należał on do tych z twojego rocznika, nie bardziej z listy spisanych podczas strajku, co pewnie zabrzmiało by naturalniej, mroczniej, złowróżbniej, tak jakoś na miejscu, gdyby nie dodał "(...)w gorszym(...)". Z resztą było to niczym w porównaniu z tym co dane ci było ujrzeć.

Helikopter ciągnął was po nieboskłonie niczym zwierzęta, ku nowej ziemi, tyle tylko że w tak skrajnych okolicznościach mogli chociaż w minimalnym stopniu zadbać o środki ostrożności. Nie dłużej jak po godzinie lotu, jeden z więźniów zaczął płakać, w dole widać tylko zgliszcza, nie płakał na nieszczęście lub szczęście zważywszy na mocne napięcie wśród skazańców, bez powodu. Jeden z łańcuchów przytrzymujących klatkę powoli pękał, metalowa rysa stawała się coraz głębsza. No i się zaczęło, wszyscy w klatce we wrzask, ty pewnie i także trudno było opanować się w takiej chwili, co silniejsi przepychali się na drugą stronę pomieszczenia. Wiatr i ciąg śmigieł zagłuszały wszelki lament. Żaden z pilotów nie dostrzegł jakiejkolwiek awarii, aż do czasu wielkiego brzdęku i ciągnących się za nim turbulencji.

Ale nie mdlejesz, widzisz wszystko w zwolnionym tempie, kobiety i mężczyźni gniotą się w locie, aż wreszcie upadek. Ziemia stanowiła surową pobudkę od bezbolesnego, napełnionego emocjami lotu, snu na jawie, jednak tego snu pewnie i nigdy nie przestaniesz śnić każdej nocy. Ręce biegają ci po ciele, zaraz po tym jak wróciła nad nimi władza. Nic ci nie jest. Czego nie można powiedzieć o stosie ciał pod tobą… ach nie.. jednak stopa zwichnięta, ale to pewnie wszystko. Czyżby? To chyba cud!
Nadal czujesz serce w gardle, widzisz że klatka upadłą na wypiętrzony asfalt, tuż nad przepaścią. Czyżby most? Nie jest pewien, wszędzie dookoła las, jedyne światło wpada wprost przez wyrwę w koronie drzew,… chociaż nie_wiadomo. Czy drzewo potrafi wyrosnąć do takich rozmiarów i z taką siłą by podnieść budynek? Budynek przez który przeleciała klatka 10x10!?
Co jest grane… (!)

Przypominasz sobie że dziadek będąc emerytowanym kryminalistą mówił jak to świat zmienił się nie do poznania po wyjściu z pudła, ale tego chyba nie było w planach.
Nagle kolejne wspomnienia pierwszej ekranizacji „Świata Małp” tyle że jakoś nie jest ci do śmiechu.

----------------------------------------

Witam wszystkich zainteresowanych w imię mądrej idei im więcej detali tym mniej zainteresowanych, wrzucam swoją pierwszą sesję dla ambitnych. Mam nadzieję że znajdą się wyrozumiali którzy zrozumieją mój typ psychodeli, typu adventure survivor.
Proszę bardzo, oto dany jest wam tekst, z niego możecie wywnioskować/wy gdybać sobie świat któremu dane wam będzie stawić czoła. Będą w nim zabawy genetyczne, elementy nieskomplikowanych łamigłówek dedukcyjnych, oraz kamienie milowe w postaci dylematów logiczno etycznych, od których zależeć będzie wasze zakończenie. Tak, ta gra ma swoje zakończenia, czyli parę ścieżek które musicie przejść by je uzyskać. Posługiwać będziemy się niezrozumiałą mechaniką, polegającą na mojej obserwacji waszych poczynań, wedle których będziecie mogli zyskać punkty w czterech kategoriach.

Santo – modyfikacje na bazie wiedzy bio-anatomicznej. (medyk, sztuka mordu)
Bazując na modyfikacjach Santo, dowiadujemy się jak zyskać miano drapieżnika.
Triu – modyfikacje na bazie wiedzy łowieckiej. (rekonesans, kamuflaż)
Bazując na modyfikacjach Triu, zyskujemy możliwość stania się upiorem lasu.
Aphid – modyfikacje na bazie wiedzy motoryczno-zachowawczej. (empatia, oswajanie)
Bazując na modyfikacjach Aphid, powoli zajmujemy stanowisko w rodzinie.
Ort – modyfikacje na bazie wiedzy likantropicznej. (pochłanianie, ewolucja)
Bazując na modyfikacjach Ort, stajemy się nieodłączny elementem ekosystemu.

Każda z kategorii ma tylko pięć rozwinięć, nie spodziewajcie się zostania bóstwem, w przeciwieństwie do mojej dziewiczej sesji, na tą nie będę zachęcała tanimi sztuczkami z wartką akcją i niespełnionymi obietnicami. Zatem wiecie gdzie powinniście spędzić stracone lata, za co(?) nieważne, liczy się to że nie macie zielonego pojęcia co się stało z ludzkością.

Co do kart, słać na PW konwencja dowolna, jedyne co powinniście zamieścić to wasze oczekiwania co do przynajmniej jednej z wybranej kategorii. Jeszcze nie powiedziałam jak wydane punkty w nich, będą się wam ukazywać? To dobrze, za podpowiedz podsunę wam spojler „fiolki D.N.A” oraz mus; każda z trzech postaci do sesji będzie mieć inną grupę krwi (A, B, AB).

Uprzedzam że nie wiem czy sesja się uda, mimo wielkich chęci, szkoda że nikt nie zgłosił się w rekrutacjach, gdy wspomniałam o projekcie, a teraz sprawa "lubie / nie lubie" zostanie rzucona na stół niczym zarżnięty prosiak. Zatem rekrutacja nie będzie ograniczona czasowo, tłumów się nie spodziewam.
© Copy right by Kawairashii
Ostatnio zmieniony piątek, 23 maja 2008, 11:03 przez Kawairashii, łącznie zmieniany 2 razy.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Re: [2028r] Witaj w gorszym syfie – trzy głowy

Post autor: Kloner »

Chętnie się zapiszę. Co ma zawierać karta postaci?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Kawairashii
Bombardier
Bombardier

Kawairashii pisze:Co do kart, słać na PW konwencja dowolna, jedyne co powinniście zamieścić to wasze oczekiwania co do przynajmniej jednej z wybranej kategorii. Jeszcze nie powiedziałam jak wydane punkty w nich, będą się wam ukazywać? To dobrze, za podpowiedz podsunę wam spojler „fiolki D.N.A” oraz mus; każda z trzech postaci do sesji będzie mieć inną grupę krwi (A, B, AB).
hm... no dobra... powiem mimo spazmów (-__-')

Wizerunek, Imię którym będziesz się przedstawiał, nie zaszkodzi także fragmentaryczna przeszłość, czy notatka na temat charakteru. Chociaż niezależnie ile wiadomości zamieścisz w karcie, liczy się tylko sposób w jaki to zrobisz, zainteresuj mnie.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Nosferatu
Majtek
Majtek
Numer GG: 192068
Kontakt:

Post autor: Nosferatu »

Ja się chętnie zapiszę... Mam nadzieję, że nie będzie Ci przeszkadzać to, że nie będę mógł odpisywać codziennie.
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
Drake
Pomywacz
Numer GG: 6449636
Kontakt:

Post autor: Drake »

Ja w to wchodzę ! Jak ma wyglądać karta skazańca znaczy się postaci ^^
A.Z.S - Armia Zbawienia Szatana
nasze motto "Evil is the new Love "
Kawairashii
Bombardier
Bombardier

Bardzo się cieszę że jest przynajmniej dwóch chętnych jednak muszę was przepościć, gdyż mogłam błędnie określić znaczenie słów; „…zainteresujcie mnie” chodziło mi o karty składające się z więcej niż dziewięciu linijek maksimum, z czego większość informacji rzuconych na stół typu Imię, Nazwisko i Wiek, na całą linijkę po każdej z kategorii.

Poniżej zamieszczam arkusz który proszę, abyście wypełnili.

Kod: Zaznacz cały

[img]opcjonalna_fotka_czy_rysunek[/img] 
[b]Godność:[/b] (imię, nazwisko) – zalecam francuskie 
[b]Wiek i Płeć:[/b] np.: 24/M
[b]Profesja:[/b] np.: elektryk (razem z profesją dostajecie plusy z nią związaną) – zalecam przydatne w warunkach survivour
[b]Grupa Krwi:[/b] 
[b]Wizerunek:[/b] (po przebudzeniu) –ubranie to najmniej ważny fragment
[b]Biografia:[/b] (minimum 10 linijek) – akcja dzieje się w roku 2028 nie zapominać mi o tym(!), miejsce akcji to obrzeża Francji. 
[b]Znaki:[/b] np.: urwana lewa noga, czy przypalona prawa część twarzy, lub szramy wzdłuż pleców, wszystko co wyróżnia nas z tłumu, każda osoba owe posiada
[b]Charakter:[/b] czyli informacje których nigdzie indziej nie da się wrzucić

[b]Wady:[/b]
[b]Zalety:[/b]
[b]Obawy:[/b]
[b]Marzenia:[/b]

[b]Moc:[/b] kierunek w którym chcemy ewoluować, czyli jakie fiolki chcemy znaleźć najbardziej, między innymi tu opiszcie kwestie waszych oczekiwań w stosunku do sesji
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Hm... brzmi nieźle.
Czas wreszcie zgłosić się do jakiejś porządnej sesji, o ile znajdzie się dla mnie miejsce.

Karta przylezie wkrótce. Maksymalnie do wtorku.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Sihamaah
Bosman
Bosman
Numer GG: 11803348

Post autor: Sihamaah »

Też... może... mógłbym... zagrać? Zapowiada się bardzo ciekawie ale i bardzo wymagająco, muszę to przemyśleć :P Jak się zdecyduję to karta tak raczej w poniedziałek najpóźniej... Świetnie, świetnie, super!
Mów mi Sih :)
Kanał IRC Tawerny RPG: [url=irc://irc.npircs.pl/tawerna-rpg]KLIK![/url]
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Kawairashii
Bombardier
Bombardier

Um.. czy wymagająca? Nie wiem czy to odpowiednie słowo, postaram się by w sesji opisywać jak najbardziej wiarygodnie świat w którym się znajdziecie. Jak najmniej zbędnych informacji, w zależności jaką drogę wybierzecie, takie posty będziecie otrzymywać. Nie jestem zwolenniczką 100 linijkowych postów.. wiedzcie że od was zależy poziom trudności gry, w zależności jakich dokonacie wyborów. Mam nadzieje że zaciekawi was mój sposób prowadzenia.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Nosferatu
Majtek
Majtek
Numer GG: 192068
Kontakt:

Post autor: Nosferatu »

Poprawiona karta już poszła. Ciekawi mnie to jak poprowadzisz tę sesję xD
Muszę również przyznać, że to przez twój sposób grania jestem tak zainteresowany :)
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
Drake
Pomywacz
Numer GG: 6449636
Kontakt:

Post autor: Drake »

Ja przewiduje że umrę dość szybko, ponieważ źle podłącze kable albo coś na mnie wyskoczy :3
A.Z.S - Armia Zbawienia Szatana
nasze motto "Evil is the new Love "
Sihamaah
Bosman
Bosman

@Do MG: Jakie masz wymagania co do czasu odpisywania na posty? Sesja raczej będzie długa/krótka (jak przewidujesz?)
Link nie działa? Używaj Opery lub zainstaluj Chatzillę, jeśli używasz Firefoxa. PS.[url=irc://quakenet/tawerna-rpg]STARY KANAŁ TUTAJ[/url]
Kawairashii
Bombardier
Bombardier

Sądzę że tydzień na odpis wystarczy, jak nie mniej oraz proszę informować mnie o wszelkich waszych uwagach na temat mojego prowadzenia, czy nie jestem zbyt wymagająca, bądź czy nie nazbyt lekko podchodzę do upków. Skarćcie mnie jeśli trzeba, trochę minęło od kiedy ostatnio prowadziłam sesje.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Sorry, ale jednak zagram innym razem.
Wycofuję się. Brak czasu...
Szkoda, bo zapowiadało się ciekawie.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Sihamaah
Bosman
Bosman

Mam nadzieję, że zaczekasz na kartę.

Po prostu masa spraw... Możliwe, że jakby zabrakło gracza, mój znajomy może wskoczyć na wolne miejsce, więc spoko, jeśli MG się nie rozmyślił, wciąż pewnie pogramy ;)
Kawairashii
Bombardier
Bombardier

Sihamaah pisze:Mam nadzieję, że zaczekasz na kartę.

Po prostu masa spraw... Możliwe, że jakby zabrakło gracza, mój znajomy może wskoczyć na wolne miejsce, więc spoko, jeśli MG się nie rozmyśliła, wciąż pewnie pogramy ;)
Jak już powiedziałam, rekrutacja nie jest ograniczona czasowo.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Cześć Kaw. Widzę, że masz niezły 'ruch w interesie' ;). A co z naszą sesją BioHazard? Moje stare kości podpowiadają mi że chyba z tym nie ruszymy, ale jak to się mówi - nigdy nie mów nigdy. Pewnie ludziska obudzą się dopiero po czasie, tak jak w przypadku tej rekrutacji. Mam tylko nadzieję, że Billups będzie miał okazję zmierzyć się z zombiakami ;). Ludzie zapisujcie się do sesji Residenta, nie chcecie powalczyć z nieumarłymi? :P
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Zablokowany