[WFRP] Gruzy Wolfenburga - REKR. ZAMKNIĘTA; KOMENTARZE-

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

[WFRP] Gruzy Wolfenburga - REKR. ZAMKNIĘTA; KOMENTARZE-

Post autor: Evandril »

Witam wszystkich zebranych dziś w karczmie.
Przestańcie na chwilę żłopać piwo, lać się po mordach i obmacywać dziewki.
Oczywiście żartowałem, nie przestawajcie żłopać piwa. A właściwie, to i mnie by się przydało – karczmarzu, bądź tak dobrym.
Wielu z was mnie zna, choć nie jedno nas łączy. Reszta z was pewnie o mnie nie słyszała. Kto nie słyszał, niech się nie przyznaje.
Dziś siedzimy tu przy ogniu kominka, z trunkiem i uciechami bezpieczni od niebezpieczeństw. Ale pamiętacie jak to onegdaj było? Gdy hordy Archaona rozpierzchły się po imperium? Ach wy pamiętacie – tak, wy dzielni weterani już nie raz maczaliście ostrza w posoce chaosu. Ale widzę wśród was wielu, którzy niosą zbyt mało zim, by móc pamiętać o mrocznych zastępach. Czy nie mam racji? Mamusie straszyły was bestiami, gdy szliście spać? Nie wierzyliście im? Błąd.
Księgi powiedzą wam, że wojna skończyła się w 2522 roku, kiedy to chordy chaosu zostały rozbite. W księgach opisane będą wspaniałe wyczyny bohaterów, zwycięstwa wojsk imperium i zasługi wielmożów. Głupcem, kto tak myśli. Wojna nie skończyła się z rozbiciem Archaona, a życie w tamtym czasie porównywalne było do koszmaru, z którego budzicie się z krzykiem. A było to tak…

Witam wszystkich i zapraszam do udziału w przygodzie osadzonej w Starym Świecie (WFRP 2.0). Akcję scenariusza umieszczam bezpośrednio po upadku Archaona. Ogólny rys fabularny opiera się o questa pod tytułem: przeżyć. Myślę raczej o jednostrzałowej przygodzie bez wątków pobocznych. Stawiam na klimat i rozgrywkę. Wzbogacę ją o kilka elementów, które wykorzystam w zależności od typu zgłoszonych postaci i ich zainteresowania typem działania (więcej walki, więcej negocjacji…).

Przygoda rozpocznie się w Wolfenburgu, ale zmiana scenerii może być naturalnym zachowaniem poszukujących chleba. Bohaterowie najlepiej na drugiej profesji, z sześcioma rozwinięciami.

Karta postaci:
Imię:
Rasa:
Profesja:

Poprzednia profesja:
Waga:
Wygląd:
Zachowanie:
Znak gwiezdny:
Bóstwo:

Cechy główne:

WW 35
US
K
Odp
Zr
Int
SW
Ogd

Cechy drugorzędne:

A
Żyw
S
Wyt
Sz
Mag
Po
PP

Umiejętności:
Zdolności:
Wyposażenie:
Broń:
Zbroja:
Punkty zbroi:
Historia:

Kilka zasad:

1.Sesja z założenia ma być storytelingowa. Statystyki potrzebne są mi jedynie do wglądu, czy coś się uda czy nie uda bohaterowi w trakcie przygody (będzie to również zależeć od tego jak postuje dany gracz).
2. Historia – konieczny jest opis, co postać robiła bezpośrednio przed Burzą Chaosu, oraz informacje jak wojnę przetrwała (walczyła, pomagała rannym, okradała zwłoki czy też sprzedawała informacje szpiegom Archaona). Nie stawiam żadnych innych wymagań co do historii, niemniej jest ona wizytówką gracza.
3. Ekwipunek: nie ograniczam. Można mieć mieszkanie, żonę, dziecko, psa, perwersyjną bieliznę, tylko bez magicznych przedmiotów please.

Poniżej kilka pytań, które jak mniemam ktoś może mieć ochotę zadać.

-Czy mogę grać elfem?
-A umiesz?

-Jak potężna może być moja postać?
-Adekwatnie do potęgi twoich wrogów, najlepiej.

Ilu graczy przyjmujesz?
- Pięciu, nie więcej.

-Czy muszę dobrze znać system?
-Wolałbym tak, ale każdy kiedyś musi zacząć.

-Jak często trzeba będzie odpisywać.
-Już kilku MG stosuje metodę: nieodpisujący umierają. Osobiście nie pogniewam się jeśli co dwa, trzy dni napiszecie sensownego posta. Nie ma pośpiechu z sesją, stawiam na jakość a nie na szybkość. Moje posty pojawiać się będą przeważnie co trzy dni, tak, by każdy mógł dopracować swojego.

-Do kiedy trwa rekrutacja?
-Do uzbierania chętnych, lub do straty nadziei na ich pojawienie się. Mogę startować choćby za trzy dni lub za tydzień.

-Gdzie można słać karty?
-Na PW, zapraszam.
Ostatnio zmieniony sobota, 13 października 2007, 11:34 przez Evandril, łącznie zmieniany 4 razy.
"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Re: [WFRP] Gruzy Wolfenburga

Post autor: Serge »

I'm in. Od jakiegoś czasu szukałem miejsca, w którym mogę zagrać moim elfem :D. Karta niebawem.

Ninerl, hyjek, Ravandil, EmDżej - gramy? Może być interesująco ;)
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch
Numer GG: 1034954

Post autor: Ravandil »

Hmmm... Może to dobra okazja, by zreanimować Aluthola, mojego elfiego dziwoląga z sesji "Burza Chaosu"? :P Nie miał wielkiej okazji, by się pokazać... Wrzucę kartę jak tylko uda mi się ją odzyskać, nieważne w jaki sposób :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/Ravandil/

Obrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Ja też chcę:). Elfem :P . Tylko, że pewnie Druchii odpada? Nawet z historią, która wyjaśnia skąd ona się tam wzięła?
No, pewnie na pewno... ech :( . I ktoś ma może podręcznik? Bo ja niestety nie, a kartę zrobić muszę- to znaczy ją douzupełniać w razie czego.
Albo zrobić zupełnie nową...
A właśnie, Evandril czu uznajesz istnienie pół-elfów? Czy raczej nie?
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Evandril
Mat
Mat

Oj, widzę że jak zwykle słabo z rekrutacją do Młotka i właściwie zgłaszają się jedynie starzy wyjadacze (dla mnie nawet lepiej :D). Na razie mam kartę Serge'a (elf, leśny duch), który oczywiście jest już w grze. Czekam na pozostałych. Czyżbym miał prowadzić dla drużyny złożonej z samych elfów? ;).

@ Ninerl: Jeśli chodzi o rasy, to dopuszczam jedynie te z podręcznika (ludzie, elfy, krasnoludy, niziołki, ew. gnomy). Sam osobiście używam podręcznika TofT'a (kawał świetnej roboty), którego można sobie ściągnąć z forum Tawerny i Tobie też go polecam. Znajdziesz go pod adresem => viewtopic.php?f=61&t=1530&st=0&sk=t&sd=a. Czekam więc na Twoją kartę.
Vibe
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Post autor: Vibe »

Pewnie nie będę miał czasu na skończenie tej przygody razem z Wami, ale co tam - chociaż chwilowo się zabawię w tak wybornym gronie, przy okazji mój Zabójca Trolli może odnajdzie wreszcie chwalebną śmierć na polu bitwy ;). Karta za niedługo.
My name is Słejzi... Patryk Słejzi <rotfl>
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: hyjek »

Ninerl pisze:A właśnie, Evandril czu uznajesz istnienie pół-elfów? Czy raczej nie?
Heh, to nie D&D, raczej nie przejdzie taki manewr ;)
A co do sesji: na mnie niestety nie liczcie, "Spisek" to i tak jest juz dla mnie duzo, z dwoma sesjami naraz moze byc ciezko z odpisywaniem, a sam wiem jak wkurzajace jest czekanie na post jakiegos gracza...
Bawcie sie dobrze! :)
Miasto zbudowane z Drewna tworzy się w Lesie
Miasto zbudowane z Kamienia tworzy się w Górach
Miasto zbudowane z Marzeń tworzy się w Niebiosach
Evandril
Mat
Mat

hyjek pisze:A co do sesji: na mnie niestety nie liczcie, "Spisek" to i tak jest juz dla mnie duzo, z dwoma sesjami naraz moze byc ciezko z odpisywaniem, a sam wiem jak wkurzajace jest czekanie na post jakiegos gracza...
Cóż, szkoda... Założenia sesji są takie, że będziemy postować co trzy, może cztery dni, więc wydaje mi się że jest to odpowiednio sporo czasu na postowanie do "Gruzów...". No ale skoro nie chcesz to nie namawiam ;). Otrzymałem już kartę Vibe'a i Ravandila i obie są naprawdę konkretne.

Tak więc skład na chwilę obecną wygląda następująco:

- Cuolsh-an-Eshain (leśny duch Serge'a)
- Norr Norrison (zabójca trolii Vibe'a)
- Aluthol Vileren (sierżant Ravandila)

Czekam jeszcze na kartę Ninerl oraz wszystkich tych, którzy jednak chcieli by zagrać. Ciężko jest skompletować ekipę do Warhammera na Tawernie, oj ciężko.

Zapraszam do nadsyłania kart!
EmDżej
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 3121444

Post autor: EmDżej »

Po wyjaśnieniu wszelkich wątpliwości na PW, i ja się zapiszę do sesji. Wygląda na to, że znów zagramy w tym samym gronie :-). Ciekawe dlaczego tak mało forumowców gra w WFRP?
Nie jestem wariatem. Jestem... samolotem :-)
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

EmDżej pisze:Po wyjaśnieniu wszelkich wątpliwości na PW, i ja się zapiszę do sesji. Wygląda na to, że znów zagramy w tym samym gronie :-). Ciekawe dlaczego tak mało forumowców gra w WFRP?
Normalnie tworzy nam się wąska grupa społeczna ;) Ale tak serio - już nawet lepiej, by grali ci sami ludzi, niż ktoś miałby się zapisać i potem nie odpisywać, tak jak to było np. w "Burzy Chaosu". A tak mamy solidną ekipę ;)

PS. Fajna drużyna się szykuje, elficko-krasnoludzka. Podobno przeciwieństwa się przyciągają ;)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Wilczy Głód
Mat
Mat
Numer GG: 818926

Post autor: Wilczy Głód »

Ciekawe dlaczego tak mało forumowców gra w WFRP?
Myślę, że akurat na tą sesję jest takie małe zainteresowanie, bo wszyscy się przestraszyli. "Nie no... nie będę grał z NIMI. To są zawodowcy, powiedzą, że nie umiem grac..." :D

No, ale spróbuję mimo wszystko. Mam mały pomysł na postać... Hmm... to będzie już szósty gracz... :)
Propozycja karty wkrótce. Jeśli towarzystwo się zgodzi :D
Co jest gorsze? Niewiedza, czy obojętnośc?
Nie wiem... nie obchodzi mnie to.

"Najchętniej zaraz oddałbym się diabłu gdybym, do krocset, sam diabłem nie był!"
Ninerl
Bombardier
Bombardier

No, dobrze drogi MG, to będzie elfka. Tylko nie taka zwykła od końca... Ale szykuj się na nienormalną i powikłaną historię... nigdy nie lubiłam grać normalnymi postaciami.
Juto bedzie, nie wiem czy zdążę dzisiaj. Więc uprzedzam. Ale jutro będzie na pewno...
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

No i prawie cała nasza ekipa będzie znów ze sobą grać. Super, poza tym wreszcie w tej sesji nie będę dowodzić drużyną i odpowiedzialność za kompanię będzie mógł wziąć na swoje barki Ravandil z racji swojej profesji hehe. Z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie sesji.
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Megara
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

Post autor: Megara »

Reflektuję na grę, zwłaszcza że posty MG będą pojawiać się co 3-4 dni. Jeśli się dostanę (co pewnie będzie trudne) nie mogę zagwarantować (ze względu na studia) że będę pisać częściej jeśli Evandril podkręci z czasem tempo.

No i kolejna sprawa - profesja: albo łowczyni czarownic albo łowczyni nagród - preferencja na ludzką kobietę. Karta maksymalnie do jutra.
Twoje życie będzie miało taki sens, jaki Ty sam mu nadasz.
Evandril
Mat
Mat

No proszę, Meg znowu zagra w Młotka u mnie - czekam więc na kartę.

Do naszej wesołej kompanii dołączył nowy gracz, więc skład na chwilę obecną mamy następujący:

- Cuolsh-an-Eshain (leśny duch Serge'a)
- Norr Norrison (zabójca trolli Vibe'a)
- Aluthol Vileren (sierżant Ravandila)
- Dieter Von Hardenberg (szpieg Wilczego Głodu)

Czekam na EmDżeja, Ninerl i Megarę. Jeśli wszystkie karty będą trzymały poziom stworzycie siedmioosobową drużynę (już kiedyś prowadziłem dla siedmiu osób więc i tym razem dam radę :D).
Ravandil
Tawerniany Leśny Duch
Tawerniany Leśny Duch

Serge pisze:Super, poza tym wreszcie w tej sesji nie będę dowodzić drużyną i odpowiedzialność za kompanię będzie mógł wziąć na swoje barki Ravandil z racji swojej profesji hehe.
Pytanie tylko, czy naprawdę chcesz, by osoba taka jak Aluthol, była odpowiedzialna za los Twojej postaci ;) Ale zobaczymy, może to przynieść całkiem ciekawy efekt :)
Nordycka Zielona Lewica

Obrazek

Obrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier

No, dobra moja karta już poszła. Czekam teraz tylko na opinię MG.
Siedem osób, hej brzmi ciekawie... Ja tam nie mogę się doczekać :wink: jeśli zagram rzecz jasna...
Zablokowany