[Ogólny] Pachnidło

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
timon
Majtek
Majtek
Kontakt:

[Ogólny] Pachnidło

Post autor: timon »

Po przejrzeniu innych sesji postanowiłem zadebiutować. Przedstawiam wam przygodę Pachnidło. Przysyłajcie mi postacie. Karta powinna zawierać:

:arrow: imię postaci

:arrow: klasę (postaci maksymalnie 2 klasowe)

:arrow: opis (wygląd)

:arrow: historię

:arrow: ogólny opis cech (np przeciętnie silny itp.)

:arrow: umiejętności

:arrow: ekwipunek

UWAGA :!: :!:
Ponieważ to moja pierwsza sesja to dopuszczam maksymalnie 3-4 graczy.
Pozdrawiam
Timon
---------
Kosci zostały rzucone, jak głosi stare powiedzonko nekromantów
Szczuru
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Szczuru »

:arrow: Vifon

:arrow: Psionik

:arrow: Taki se zwykły gnom z bródką :]

:arrow: W dzieciństwie Vifon wykazywał się wielką (nawet jak na gnoma) siłą woli, gdy dorósł postanowił swój dar wykorzystać i zapisał się do Wielkiej Szkoły Psioniki, którą ukończył z wyróżnieniem. Dziś wędruje po świecie szukając potworów do zabicia za pieniądze. Nie zarabia już zmuszając siłą woli ludzi do oddawania mu pieniędzy, gdyż przez te czyny cieszy się złą sławą i przydomkiem "Czarny Grabieżca"

:arrow: Siła: Przeciętna
Zręczność: Niska
Siła woli: Bardzo wysoka
Mądrość:Przeciętna
Kondycha: Niska

:arrow: Kontrolowanie i naginanie umysłów, Przekonywanie, Zastraszanie, Torturowanie, Sondowanie myśli, telepatia

:arrow: Czarny płaszcz, równie czarna kolczuga, krótki miecz u pasa tak na wszelki wypadek
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 kwietnia 2005, 07:24 przez Szczuru, łącznie zmieniany 1 raz.
timon
Majtek
Majtek
Kontakt:

Postać całkiem niezła. Zatwierdzam. Pozostaje tylko czekac na kloejne zgłoszenia...
Pozdrawiam
Timon
---------
Neitaqerti
Pomywacz

Post autor: Neitaqerti »

:arrow: Neria
:arrow: Czarodziejka
:arrow: Długie (do ud) żółte (nie blond tylko żółte) włosy, najczęściej nosi je rozpuszczone, tylko od czasu do czasu plecie je w warkocz. Żółte spodnie (prawie o takim samym odcieniu jak włosy) i taka sama bluzka, długa za uda. W pasie jest przewiązana sznurem, wyglądajacym jakby był z złota. Nawet oczy ma tak jasne, że prawie żółte.
:arrow: Wychowana przez rodziców, również czarodziejów, na pacyfistkę i anarchistkę, nie uznaje przemocy, więc nie zna żadnych bojowych czarów. Gdy tylko osiągnęła odpowiedni wiek odeszła z domu w zamiarze znalezienie "swojego drugiego ja". Jest to jeszcze nie ukrztałtowana duszka, więc w czasie podróży wiele się moze zmienić w jej charakterze. Nie żyła pod kloszem i zna przemoc, więc dlatego tak bardzo jej nienawidzi.
:arrow: Przeciętnie silna, o dużej inteligencji, chociaż nie wygląda na madrą (co bardzo często wykorzystuje). Raczej zręczna i ma niezwykle dużą charyzmę (rodzice nauczyli jej że jedynie dyplomacja jest wyjściem).
:arrow: Dyplomacja (przed zrobieniem czegokolwiek potrafi zaczac nawijać o swoich dobrych zamiarach do orka),
[Czary]Potrafi silny czar, polegajacy na tym, że jeśli ktoś spojrzy jej w oczy nie potrafi jej nic zrobić, patrząc na nią zauroczony (dzięki czemu jest też oszołomiony). Lezenie (niezbyd silne), Telekinez, Telepatia (niezwykle słaba, zwykle sięga nią kilka metrów i tylko do osoby, która też potrafi wykorzystać telepatię).
:arrow: Lina, apteczka, płaszcz magiczny (dzięki niemu przybiera taki kolor jak otoczenie), kilka monet, szczylet, parę ziół leczniczych.

EDIT: Chciałam jeszcze napisać do profesji:
Czarodziejka/Uzdrowicielka
I do umiejętności
Usypianie
"Neitaqerti (Nitokris), panowała od 2218 r. do śmierci w 2214 r. p.n.e jako królowa Górnego i Dolnego Egiptu (Stare Państwo, VI dynastia, 7 władca)"
Bogusław Kwiatkowski "Poczet faraonów"
Eperogenay
Majtek
Majtek
Numer GG: 3206842
Kontakt:

Post autor: Eperogenay »

(Teraz uwaga: Przedstawiam Moją prawdziwą i jedną z pierwszych postaci)

Imię: Eperogenay
Nazwisko: Hay`Dafoza`Litt
Rasa: Poikiloton/ostatnio w formie czlowieka
Profesja: Arcymag
Wyglad: (Postac czlowieka) Długa do ziemi,ciemnofioletowa szata z kapturem,zakrywajacym włosy koloru srebrnego,błyszczące,długie do łopatek.Tęczowe oczy łagodnie spoglądające spod kaptura.Twarz o rysach łagodnych,bez zarostu.Szczupły i słabo zbudowany,wzrost ok. 185cm.Przy pasie po lewej stronie katana.Na lewej łopatce ma tatuaż w krztałcie serca nad krórym przelatuje motyl i napis:Eriador
Ekwipunek:Katana"Ostrze Tu`zana" wykuta na specjalne zamowienie i zaczarowana przez niego.Szata z kapturem.Łuk od Arveny (znajomej a łuk to prezent urodzinowy)
Historia: Przez ok. 1000 lat błąkał się po światach, starając się pomagać wszystkim napotkanym istotom. Potem dostał zadanie od Rady Magów na pilnowanie Magów nie będących pod kontrolą Akademii Xinir (Xinir to świat czarodziejów) aby ci nie zrobili sobie krzywdy.

Wiecie...nie wiem czemu dałem tą postać na sesję osoby która może sobie zz nim nie poradzić...jeśli nie zatwierdzisz to ten post zniknie...
Obrazek kIEpski musi odejść!

"...and those who are prideful and refuse to bow down shall be laid low and made unto dust." - Book of Origin

"You know, you blow up one sun and suddenly everyone expects you to walk on water."
timon
Majtek
Majtek
Kontakt:

Dwie bardzo dobre postaci. Obie zatwierdzam. [btw. Eperogenay tylko daj poczatkujacemu mg szanse :)]. Jeszacz jedno miejsce. A przydałaby się jakaś postać walcząca //wojownik, łowca, złodziej albo cos like this//
Pozdrawiam
Timon
---------
LukaS
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: LukaS »

No to sie moze dolacze

:arrow: Xan
:arrow: Pol demon
:arrow: wojownik/zlodziej
:arrow: Wysoki, czarne dlugie wlosy, muskularny. Ubiera sie tylko w czarne szaty z kapturem zakrywajacym twaz jednak i to nie pozwal mu ukryc swych demonicznych czerwonych oczu. nie wzbudza sympati i wszyscy boja sie spojrzec w jego oczy, przewaznie unikaja wogole patrzenie w jego strone.
:arrow: Jako mlody chlopiec wstapil do szkoly magi lecz szybko odkryl ze to nie da mu tego czego zawsze pragnol. Wladzy! Oposcil szkole zabierajac z biblioteki wiele ksiag ktore zostaly juz dawno zapomniane.ksiag tak strasznych za malo kto osmielil sie je czytac. Jemu sie udalo studiowal czarna magie.gdy uznal ze jest w stanie poskromic sily piekielne i wydawac im rozkazy przgotowal rytulal. Mroczna od dawna nieuzywana magia byla jednak dla niego za silna. Demon nie zostal przyzwany by spelnic jego rozkazy ale by stac sie nim! Powoli przeistaczal sie w istote piekielna i sial zniszczenie wszedzi gdzie tylko sie zjawil! Lecz spotkal wkoncu rownego sobie przeciwnika. Walka byla dluga i zaden sie nie poddawal. Lecz wkoncu nieznajomy mag wygral. Nie zabil Xana lecz bozbawil wygnal z nigo te czesc ktora odpowiadala za zlo. I tak oto pokonany, bez wplywow demona zrozumial co wyzadzil i jego celem stalo sie odpokutowanie za wyzadzone zlo. W trakcie rytualu utracil prawie cala zdolnosc magiczna, lecz nie byl juz tym samym slabym czlowiekiem jak kiedys, obecnosc demona zostawila pewne efekty ktorych nie dalo sie zmienic. Zyskal ogromna sile i kocia zrecznosc, lecz takze demoniczne oczy i swoje przeklenstwo. Gdy wpadal w furie znow stawal sie na chwile tym samym demonem ktory go oposcil. W trakcie swej wedrowki poznal druzyne smialkow ktozy waczyli ze zlem kazdy mial swoje powody lecz cel byl ten sam przylaczyl sie do nich i nauczyl kontrolowac swoja demoniczna postac...

:arrow: cechy:
oromna sila
przecietna zrecznasc pozwalajaca okrac mniej uwaznych kupcow
charyzma okropna (no poza zastraszaniem bo wszyscy sie go boja)
kondycja dobra
sila woli duza (no wkoncu byly mag/demon)
madrosc przecietna

:arrow: przemiana w demona- zwieksza sile i obrazenia podczas przemiany traci czlowieczenstwo dlatego nie moze sie zmieniac na dlugo
ryk (:P)(kiedy jes przemieniony) przeciwnicy traca chec do walki i uciekaja
ognista bron- jego miecze zaczynaja plonac ogniem ktory zadaje dodatkowe obrazenia
demoniczen spojzenie- przeciwnik wpada w trans i sie nie rusza dopuki nie zostanie zaatakoweny (lub cos w tym stylu)

:arrow: czarne ubranie i plaszcz z kapturem 2 magicznie hartowane miecze ktore sie nie topia pod wplywam umiejetnosci "ognista bron" sztylet ktorym potrafi swietnie rzucac, zloto ( ilosc zalezy od GM)

no cuz zgaduje ze chyba przesadzilem :P

EDIT: male poprawki
zmienilem cechy i wyzucilem 2 umiejetnosci
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 kwietnia 2005, 15:59 przez LukaS, łącznie zmieniany 1 raz.
http://bazyl.zly.aresztowany.com/m/eks.php?m= <=sprawiedliwość znów zatiumfowała
timon
Majtek
Majtek
Kontakt:

Postac ciekawa, ale rzeczyiscie troce przepakowana... Zrównowaz cechy i umiejetności i będzie ok.
Pozdrawiam
Timon
---------
Krycho
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Krycho »

Ja bym się jeszcze chciał załapać....

:arrow: Duleraon
:arrow: Asamir (pół niebianin)
:arrow: Paladyn
:arrow: Srebrne włosy, złote oczy, posrebrzana zbroja płytowa,w ręku zdobiony półtoraręczny miecz, stalowa tarcza, wysoki, lecz umięśniony, wiek około 56 (jak na człowieka 22)
:arrow: Został zesłany na ziemię w celu wyniszczenia wszelakiego zła.
Nienawidzi każdego przejawu zła. Posiada wykuty w boskiej kużni miecz.
:arrow: Cechy:
Siła: wiele
Zręczność: mało
Kondycja: wiele
Mądrość: wiele
Intelekt: przeciętnie
Charyzma: maksymalnie

:arrow: Uleczanie, wykrywanie trucizny, wykrywanie zła, odpędzanie umarlaków, dodawanie odwagi
!!!Chcemy własnego tematu dla runicznej gwardii!!!
LukaS
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: LukaS »

a to by nawet pasowalo do mojej historii

"kiedy spotkal dulearona cudem zdolal mu wyjasnic ze juz nie jest prawdziwym demonem a ten wzamian nauczyl go panowac nad swoimi przemianami gdyz inaczej musialby go zgladzic"

hehe zawsze cos no nie ???
http://bazyl.zly.aresztowany.com/m/eks.php?m= <=sprawiedliwość znów zatiumfowała
timon
Majtek
Majtek
Kontakt:

Ok. Ostatnia postać. RERUTACJĘ UWAŻAM ZA ZAKOŃCZONĄ.

Jeszcze kilka uwag technicznych:

- W poście na górze piszcie imię postaci //to ułatwia życie MG naprawdę :)//

- Nie ważne czy piszecie w pierwszej osobie czy w trzeciej //piszczie jak wam wygodnie, ale trzymajcie się jednej konwencji//

- Podawajcie alternatywne warianty waszego postępowania //to przyspiesza grę naprawdę//

- I na koniec: Szanujcie MG swego mogliście mieć gorszego :)

Uff... to już chyba wszystko... zapraszam na sesję
Pozdrawiam
Timon
---------
Szczuru
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: Szczuru »

Eperogenay pisze:(Xinir to świat czarodziejów)
Tak przeglądałem sobie tą rekrutację w pewnym celu (nieważne) i zauważyłem ów cytat. Nie wydaje wam się że to MG decyduje co jest czym i jak się nazywa w świecie przedstawionym ;P
Eperogenay
Majtek
Majtek
Numer GG: 3206842
Kontakt:

Post autor: Eperogenay »

Sorka mój błąd (tak to jest jak sie bezmyślnie swoją postać kopiuje) Ona brała udział w kilku sesjach, na czatach, forach(itd.) a ta wersja byla dla mojego kolegi (nie bede tlumaczyc wiecej bo to niema sensu). Chodzi o to że ja NIE JESTEM z tego świata. Ja mam pilnować wszystkie światy a w tej chwili ten:D (ta postać to poprostu JA jaki jestem na forum:D) Ale możesz poprawić wedle swojego widzimisie:D(jak coś to przeczytaj moj tekst o Poikilotonach (ktory chyba został pominięty przez korektę...:roll: )
Obrazek kIEpski musi odejść!

"...and those who are prideful and refuse to bow down shall be laid low and made unto dust." - Book of Origin

"You know, you blow up one sun and suddenly everyone expects you to walk on water."
Zablokowany