Witam Robiłem właśnie przegląd zakładek i zauważyłem adres do Tawerny. Sporo się tu zmieniło od czasu mojej ostatniej wizyty :p
Niemniej jednak jest to mój pierwszy post więc jeszcze raz witam
Gra będzie się toczyć w świecie Marvela jednak gracze nie zostaną wcieleni w skład X-menów ani żadnej innej grupy. Będą zwykłymi, szarymi mutantami u których na dniach uaktywnił się gen X. Przez całą grę nie pojawi się żadna postać znana z komiksów czy seriali. Oczywiście w tle może się przewinąć parę znaczących dla świata nazwisk jak Xavier, Lensherr ale nic poza tym. Akcja będzie się toczyć w Londynie w roku 2009.
Sesja będzie czysto storytellingowa, żadnych głupich statystyk na które i tak rzadko kiedy kto patrzy :p Przyjmę 5 NAJLEPSZYCH kart, które wyślecie mi na PW. A oto karta:
Imię i Nazwisko:
Data urodzenia:
Miejsce narodzin:
Znani krewni:
Zawód/kierunek studiów:
Wygląd: Wzrost, waga, kolor skóry, włosów, oczu, ubiór
Zdolności:
Charakter: krótki opis postępowania postaci z ludźmi
Dobre strony: Co potrafi postać poza mutacją.
Złe strony: Fobie, niedoskonałości, ułomności i tym podobne.
Biografia: Jedyne długie pole do wypełnienia. Im dłuższa i ciekawsza tym lepiej dla karty.
To by było na tyle Jeżeli znajdzie się tylu chętnych, listę "wybrańców" ogłoszę jutro o 18.
A tymczasem możecie zadawać pytania dotyczące sesji.
Sie zgłaszam. Naiwna wiara karze mi ufać, że w końcu jakaś mutancka sesja się zakończy...
Kartę daje tu, bo nie wiem gdzie;)
KARTA POSTACI
Imię: Michajil
Nazwisko: Tigrow
Obywatelstwo: Rosjanin
Narodowość:Rosjanin
---
Wygląd: Wzrost 183cm, budowa ciała szczupła, waga 60, kolor oczu stalowo-niebieskie, włosów czarne , skóry biały, fryzura dredy do ramion, czesto zwiazywane w kucyka, jakieś blizny, piegi, tatuaże- brak.
Ubiór: Flanelowa koszula w czarno białą kratę. Szerokie spodnie jeans marki clinic, buty beżowe marki convers all-star.
Życiorys: Urodził się 27.6.1987 w Moskwie. Ojciec typowy rosyjski nowobogacki, matka striptizerka, ktora ojciec wykupił z podrzędnego ciemnego baru. Od małego uczony w najlepszych szkołach rosyjskich i zaranicznych. Gdy skończył podstawówkę, ojciec wysłał go do gimnazjum z internatem w Anglii. Tam szkolił języki, oraz rozwijał swoje zdolności matematyczne i informatyczne. Jego życie nie wyróżniało się niczym, dopóki nie wyjechał z ojczyzny. W Rosji, pod czujnym okiem ojca i jego bodyguardów był jak maszyna- kontrolowany, zmuszany do nauki, śledzony. Nie miał czasu dla siebie, dla swoich zainteresowań. W gimnazjum poznał nowych ludzi, a odległość od ojca znacznie zmieniła jego podejście do życia. Chciał szaleć, poznawać życie, którego nie poznał za dziecka. Spotkał tam rastafarianina Jacka, który opowiadał mu o Jah, I-tal i słonecznym lwie. Zaraził się od niego pozytywnym ( i nieco olewkowym) podejściem do życia. Teraz szkołę traktuje z dystansem, dużo wędruje i poznaje ludzi.
Zachowanie: Stosunek do religii - tolerancja dla tych co są tolerancyjni, inaczej niszczy ich argumentacją i zastraszającymi ilościami wypowiadanych słów, wojny- całkowicie na NIE, polityki- wie co i jak, ma swoje poglądy, ale się nie narzuca z nimi nikomu
Marzenia- spojrzeć w oczy słonecznego Lwa Judy i móc o tym opowiedzieć wszystkim ludziom, cele- pokój na świecie, albo przynajmniej w najbliższej okolicy,
ambicje- żyć godnie.
Fobie- ojciec, boi się ludzi władczych, krzykliwych mających potęzny głos Zamyka się w sobie, odcina od świata, jest wtedy całkiem nieprzydatny.
Hobby i upodobania: Reggae, pozytywna wibracja zawsze i wszędzie, rozmyślania o czarnych dziurach i ukrytych wymiarach teorii strun
Rodzina: Mieszka na squacie w Bimingham. Nie utrzymuje kontaktu z rodziną z powodu ojca tyrana despoty. Bardzo tęskni za matką.
Umiejętności: Matematyka wyższa, teologia, fizyka relatywistyczna, informatyka
Języki:rosyjski angielski polski francuski
Moce: Zmiennoksztaltnosc- potrafi zmieniać się w każdego przedstawiciela rodziny kotów, od zwykłego dachowca do śnieznobiałego tygrysa syberyjskiego. Moze tez dokonac czesciowej przemiany - oczy (lepiej widzi w ciemnosciach) lub nos (duzo lepsze powonienie)
To moja standardowa karta do x-menów, jakby czegoś ci brakowało daj znać:)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Ok, poszedł stały zawodnik z takich sesji - Сергей Никитыч Теиов. Karta nieco różni się od wzorcowej, ale mam nadzieję, że nie będziesz się przejmować kosmetyką.
To mam ci podesłać ta karte na pw czy jakoś przebolejesz ją w temacie?:)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Takie rekrutacje są zwykle nieco bardziej rozciągnięte w czasie. Ale możemy zacząć w 3, czy 4 a nowi później dołączą - do sesji, a nie do drużyny, bo do tego czasu może się ona jeszcze nie utworzyć.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Hmmm... Czyżby 2 już xmenowa sesja która zdycha zanim się zacznie?
Wiesz- jakby napisał, że tak jest, że karty przyjete, cokolwiek- nie byłbym takim pesymista. A tak...