[Survival]Trochę inna sesja (2 Wolne miejscca!!!)

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Szasza
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10499479

[Survival]Trochę inna sesja (2 Wolne miejscca!!!)

Post autor: Szasza »

Piszę tylko to co wiecie na początku a jest tego niewiele
14.06.2002r. Słynny badacz wyrusza do puszczy amazońskiej aby nkręcic dokument o wierzeniach tubylców i (a jakże by inaczej) znika bez śladu.
Jego rodzina wynajmuje grupe badaczo-niewiadomoczego(was) :D abyście sprawdzili co się z nim stało. Motywacją jest okrągła sumka pieniędzy za każdą istotną informację o nim. Wsiadacie do prywatnego samolotu i witaj przygodo!!
Uwagi co do:

*ekwipunku podstawowego
- zapalniczka, bandaż, ubranie na zmianę, latarka, spray na moskity, szczepionka przeciw malarii (już w organiźmie), mapa, krótkofalówka, telefon komórkowy, maczeta, 1000$ na potrzeby śledztwa (zakupy odbywają się wschroniskach), śpiwór, 3 dniowe racje żywnościowe, 2l wody,. 3 2osobowe namioty do rozdziału, zegarek, kompas

*Tworzenia postaci
-na zgłoszeniu piszecie zawód(np.spec od suriwalu, prywatny detektyw,najemnik,naukowiec; nie wpuszcze żadnych magów ani rycerzy) wiek, płec, opis cech fizycznych. Imię i nazwisko, narodowośc
-Oprócz podstawowego ekwipunku dostaniecie 10 pkt. ekwipunku do rozdysponowania na dodatkowe przedmioty. CENNIK(za jeden przedmiot z kategorii) :
8pkt.Broń maszynowa(np.uzi,ak47)
7pkt Ciężka broń palna(np.wiatrówki, dwururki, nic maszynowego)
6pkt lekka broń palna(np,glocki,beretty,rewolwery)
5pkt Duży sprzęt elektroniczny(np.Laptop przenośny sprzęt kuchenny)
4pkt. mały sprzęt elektroniczny (komórkę,krótkofalówkę i zegarek ma każdy. chodzi mi o gps,kamerę cyfrową itd.)
3pkt.broń do walki w zwarciu lub narzędzia(każdy ma maczete, może byc np. Saperka, toporek, scyzoryk)
2pkt. Mniejsze gadżety( dodatkowa kasa + 300$, dodatkowe 3 flary, jeszcze jedna zapalniczka i dodatki\dopałki do przedmiotów)
1pkt. Dodatkowa żywnoś, książki kucharskie, medykamentyitp.
- Zdolności
1 Atut- np. celnośc, siła, inteligencja
- starajcie się tworzyc postacie logicznie np. nie uznam gdy ktos ma atut siła a zdolności medycyna, gotowanie,przekonywanie

3zdolności - może byc praktycznie wszystko od gotowania po wspinaczkę górską(nie przyda się).(NIE MA MAGII)

*

Mechanizmu gry
-osoby które dostrzegają coś czego nie mogą dostrzec inni dostają wiadomoś prwatną. np.jeżeli ktoś rozumie język tubylców dostaje na wyłącznoś tłumaczenia rozmów z nimi i może wedle uznania podzielic się swoją wiedzą z towarzyszami lub zblefowac.
-piszecie co robicie (normalnie) i co mówicie( w ten sposób)
-umysł jest waszą ostatnią ostoją nie piszecie co myślicie. Chyba że głośno myslice.

Piszcie co WY robicie! Efekt waszych decyzji zależy tylko i wyłącznie ode mnie.

Koniecznie musi się znaleźc jakis medyk (zdolności pierwsza pomoc i medycyna), nie wiadomo w jakim stanie będzie zaginiony.
Jak nie będzie to zastąpie NPC'em.
To by było na tyle.
Piszcie krótkie posty. Typu
: wyciągam broń i strzelam celując w głowę x'a.
Ta sesja będzie połączeniem pvp i klaszycznej sesjii
Jeżeli dziwi was brak takich "ficzerów" jak historia i charakter, to wiedzcie że wszyscy jesteście sobie obcy i możecie się sobie przedstawi w trakcie gry.
Jak może zauważyliście cała sesja ma się opierac na współpracy między graczami, główkowaniu i walce.
Piszcie zgłoszenia! :) :)

:arrow: EDIT

Jeżeli nie dołaączycie dajcie mi trochę twórczej krytyki i wskazówek.
To moja pierwsza sesja.
Ostatnio zmieniony wtorek, 15 maja 2007, 20:48 przez Szasza, łącznie zmieniany 3 razy.
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Klep klep, na razie tylko zaklepuję. BTW, wiatrówkę za cholerę nie można nazwać bronią palną, tymbardziej ciężką :P
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

No to ja tez się zgłaszam :P
Kartę podeślę do jutra.
.
Szasza
Bombardier
Bombardier

Tori pisze: BTW, wiatrówkę za cholerę nie można nazwać bronią palną, tymbardziej ciężką :P
Masz rację.Trzeba jednak pamiętac że witrówka ma większą celnośc i zasięg od zwykłej pukawki to sprawiło że upchnąłem ją razem z jej palnymi kuzynami w sklepie "wszstko za 7 pkt" :D

:arrow: EDIT

Sesja rozpocznie się gdy będe miał 6 postaci.

Proszę nie pisać posta pod postem, złączyłem. W przyszłości będę usuwać losowe. - fds
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

a ile juz masz?
Tori
Bosman
Bosman
Numer GG: 7524209

Post autor: Tori »

Franciszek "Franz" "Busz" "Korzeń" Konarski
Survivalowiec-najemnik.

*ekwipunek podstawowy
- zapalniczka, bandaż, ubranie na zmianę, latarka, spray na moskity, szczepionka przeciw malarii (już w organiźmie), mapa, krótkofalówka, telefon komórkowy, maczeta, 1000$ na potrzeby śledztwa (zakupy odbywają się wschroniskach), śpiwór, 3 dniowe racje żywnościowe, 2l wody,. 3 2osobowe namioty do rozdziału, zegarek, kompas
I jeszcze: Saperka, Toporek, Sog Seal Knife 2000 (jak ktoś nie wie co to, to jest to najlepszy, najbardziej wytrzymały nóż w takiej kategorii) Torba medyka, zapas żarcia i wody.

Zdolności- jedno słowo: Survival, czli ogólnie pojęte przetrwanie (także leczenie/ leczenie alternatywne) w niesprzyjających okolicznościach oraz umiejętność doskonałego władania nożem, saperką, toporkiem ( z rzucaniem włącznie)...

Spryt.
Od dziś płacę Eurogąbkami.
Szasza
Bombardier
Bombardier

Narazie dwóch jak chcesz to wbijaj się :D

Tori przyjęty ale napisz jeszcze wiek, narodowośc i skrótowy opis wyglądu zewnętrznego
Ostatnio zmieniony piątek, 11 maja 2007, 18:42 przez Szasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

wbiłem. Kartę masz na pw
Szasza
Bombardier
Bombardier

Ant i Tomdal przyjęci.
Bilans:
-tylko jedna postac przystosowana do walki
-trzy wolne miejsca
-dwóch muzgowców
-brak broni palnej
-jak nie znajdzie się ktoś kto wie conieco o gotowaniu będziecie musieli sprawnie zażądac tym co kupiliscie w schronisku
lepiej ślijcie mi karty na PW
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Przepraszam bardzo ale zwalniam miejsce. Nie, że sesja mi isę nie podoba ale ostatnio mam mało czasu na odpisywanie. Poza tym zaczyn mi się wszytsko mieszaać i musze sobie zrobić przerwę od sesji chyba :P
.
Szasza
Bombardier
Bombardier

Deep pisze:Przepraszam bardzo ale zwalniam miejsce. Nie, że sesja mi isę nie podoba ale ostatnio mam mało czasu na odpisywanie. Poza tym zaczyn mi się wszytsko mieszaać i musze sobie zrobić przerwę od sesji chyba :P
Szkoda. :( Dalej są 3 wolne miejsca :!:
EDIT Teraz 2. Arxel przyjęty
Zablokowany