Zakładam tutaj sesję, która będzie odbywać się w świecie Greyhawk, dokładniej miasto Greyhawk i okolice ( głównie okolice). To ma być poważna sesja, w której odwołam się do mechaniki systemu wyżej wymienionego. Dobra koniec wstępu, dalsze wymagania

1. Chcę, aby drużyna miała mniej więcej 4 góra 5 osób, chociaż rekrutacja jest ciągle otwarta, a jeżeli zgłosi się więcej osób, to zostaną wysłuchane.
2. Proszę o postacie normalne a nie jakieś bajery z siłą 22 a inteligencją 4, bo na pewno aż tak głupiej postaci nie odegracie.
3. Osoby, które będą brały udział będą proszone o udział w dyskusji dot. zasad walki.
4. To co najważniejsze jest na końcu, czyli karta postaci:
a) Imię postaci + jej wygląd ( oczy, włosy, wzrost, waga) + historia
( opcjonalnie),
b) Rasa ( proszę normalne, bez bajerów),
c) Statystyki ( początkowo miało to być wykupowanie punktów ale doszedłem do wniosku, że) wszystkie wynoszą 0 a do rozdania macie 80 punktów; zwracam waszą uwagę, na to, aby wasze " staty" przy wykupowaniu nie miały więcej niż 18 + modyfikatory rasowe.
d) Postacie czarujące proszę o kontakt ze mną w sprawie czarów.
e) Ekwipunek j.w ( Uwaga dopuszczam na początku magiczne bronie)
f) Przy rozdawaniu umiejętności jesteście traktowani jako postacie 1 poziomu. W razie problemu kontakt ze mną.
g) Jakies inne sprawy- przedyskutowac ze mną

Sesja rozpocznie się, gdy uzbieram graczy i ukończę robotę nad ich postaciami... Kontakt przez PW lub GG.