[alternatywa] Kraina 7

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

[alternatywa] Kraina 7

Post autor: Magnes »

Świat:
Przygoda rozpoczyna się w centrum Sarachowa, fikcyjnego polskiego miasta. Jest rok 2006, poziom techniki i nauki nie odbiega od dzisiejszego. Jest kilka różnic w historii świata, ale drobnych.

Gracze:
Zwykli ludzie, wszyscy samotni (ewentualnie na dłużej rozłączeni z rodziną), dostają nominację do nowego reality show, o którym jeszcze nie słyszeli - "Kraina 7". Nagrody są wysokie, więc mimo braku informacji na czym polega show, z chęcia przybywają na spotkanie rekrutacyjne. Gra rozpoczyna się, kiedy przybywają do ośrodka wskazanego w liście - wieżowca firmy LSI-Tek.

Ilość graczy: max. 6-7, na początek wystarczą 3-4. Dokładne reguły omówię jak zgłosi się więcej osób.
Statystyki: uproszczone, bo nie używam zbyt często mechaniki. Cechy od 0-10 (siła, zręczność, wytrzymałość, percepcja, strzelanie, walka), trzy dowolne umiejętności (np. skradanie się, naprawianie sprzętu, u każdego jazda samochodem jest domyślnie, chyba że ktoś chce inaczej, sporo zresztą jest domyślnie ;) ), co najmniej jedna ułomność (np. lęk wysokości, reumatyzm, źle zrośnięta noga, w wyniku czego bohater kuleje, mdlenie na widok krwi itp.).
Testy wykonuję jako rzut k10 przeciwko wartości cechy albo k20 przeciwko sumie cechy i umiejętności. Proste. Ostrzegam, że tych rzutów dużo nie będzie.

Jeśli ktoś chce zrezygnować w czasie gry: powinien pod postem małymi literami dopisać chęć rezygnacji (wtedy jego postać zostanie zabita, dobrze gdyby wcześniej wplątała się w coś niebezpiecznego). Każdy post musi się zaczynam imieniem postaci.
Nie oczekuję elaboratów, ale jasnych i krótkich odpowiedzi, najlepiej po polsku ;). Proszę nie zakładać, że coś się uda, bo może się nie udać. Mistrz Gry (czyli ja) jest jedyną osobą, która może wprowadzać do świata nowe elementy - czyli jak podczas normalnej sesji.

Posty: normalnie jeden post na turę, ale gracze mogą też prowadzić dialogi między sobą, wtedy więcej.
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

ja sie na to pisze! ale mam pytanie:
Cechy od 0-10
ale ile punktow do rozdania?
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Aha, zapomniałem. 6 cech, więc powiedzmy... 37 :).
laRy
Kok
Kok

ok, to moja postac juz jest:
imie: Ferdynand
nazwisko: Walesa :D
byle zajecie: Komandos (wylecial 2 tygodnie temu)
siła 7
zręczność 5
wytrzymałość 7
percepcja 2
strzelanie 8
walka 8

zdolnosci:
skradanie
szkolenie bojowe (byly komandos :D)
znajomosc duzej ilosci win marki wino :D

ulomnosc:
raz na 12 godzin musi komus przywalic w morde, albo bedzie baaardzo agresywny (za to wylecial z komandosow :D)
Ostatnio zmieniony środa, 26 stycznia 2005, 20:58 przez laRy, łącznie zmieniany 1 raz.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Zapomniałem też dodać, że potrzebne jest także: imię, nazwisko, zajęcie (aktualne lub dawne) 8).
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Imię: Lech
Nazwisko: Czech :wink:
Byłe zajęcie: Uciekinier
siła 7
zręczność 7
wytrzymałość 5
percepcja 2
strzelanie 6
walka 10

zdolnosci:
Akrobatyka
Równowaga
Sztuki Walki

ulomnosc:
Wszędzie widzi gliniarzy :roll: a jak jakiegoś spotka to... używa akrobatyki :P
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Zapomniałem dodać, że to ma być sesja poważna ;).
Waltos
Mat
Mat
Numer GG: 6635964

Post autor: Waltos »

EDIT
Imię: Pafnucy
Nazwisko: Muchol (zmieniłem mu nazwisko)
Zajęcie: przemyt broni
siła 8
zręczność 7
wytrzymałość 5
percepcja 6
strzelanie 6
walka 5

Zdolności:
naprawianie sprzętu
skradanie się
ciche i skuteczne techniki zabijania

Ułomność:
Musi raz na 24 h zabić kogoś za pomocą cichych i skutecznych technik zabijania :D

Opis:
Już dziadek Pafnucego był przemytnikiem, więc Pafnucy od małego był szkolony w tym zawodzie. Mimo paru wpadek nigdy nie siedział dłużej w więzieniu niż tydzień. Z natury potrafi się dobrze zachować, jednak uwielbia chamkie żarty i jest nerwowy, dla kasy zrobi wszystko. Nominację do programu przyjął, by zgarnąć główną nagrodę (czymkolwiek by była).
Ostatnio zmieniony sobota, 29 stycznia 2005, 18:51 przez Waltos, łącznie zmieniany 2 razy.
żyję
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

:evil: Poważna mówiłem, to nie są Nieboracy!!

Waltos nie szalej! :)
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Imię: Dawid
Nazwisko: Nieznane
Zajęcie: Nieznane

Siła: 3
Zręczność: 9
Wytrzymałość: 5
Percepcja: 8
Strzelanie: 7
Walka: 5

Zdolności:
skradanie, ukrywanie, widzenie w ciemności pewnie nie przejdzie :wink:, więc duży refleks

Ułomność:
Lęk przed jazdą samochodem.

Wyjaśnienie:
Dawid miał wypadek samochodowy, w którym stracił pamięć. Od tamtej pory boi się samochodów (znaczy nie wsiądzie za cho.... nic :wink:). Do programu zgłosił się aby wygrać pieniądze i zacząć nowe życie.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Dobra, to już mamy cztery postacie, ale proszę panów o dziwnych nazwiskach o ich zmianę ;). W przypadku trzech pierwszych postaci przedałby się jeszcze krótki opis (zbiorę to później w pierwszym poście): aktualne zajęcie, powód przyjęcia nominacji to show "Kraina 7" itp.
I jak dobrze pójdzie, jutro zaczniemy (tzn. dzisiaj ;) ).
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Aktualny spis osób:

laRy: Ferdynand Wałęsa, komandos
Dante: Lech Czech, uciekinier
Waltos: Pafnucy Muchol-Pędzistolec, przemytnik (optuję za zmianą przynajmniej nazwiska!)
Karczmarz: Dawid

dodawanie nowych osób stale otwarte, będą się włączać w czasie gry
laRy
Kok
Kok

to bedzie historia: Ferdynand byl komandosem GROM-u. ma superszkolenie (w sklad ktorego wchodza tez: taktyka, ciche zabijanie, przesluchiwanie i wszystko inne co komandos potrzebuje). w dziecinstwie byl bity przez brata, a wiec sie zacza wyrzywac na innych (przez to jego ulomnosc). zaraz po maturze wstapil jako ochotnik do woja, po sluzbie zasadniczej zostal na stale jako zolnierz zawodowy. 2 tygodnie temu wylecial z woja bo przywalil rekrutowi tak mocno, ze rekrut pojechal do szpitala z 3 zlamanymi zebrami, zlamana reka i zmasakrowana twarza.
ludzie ktorzy go po raz pierwszy widza mysla ze jest spokojnym i opanowanym facetem, ale prawda jest taka ze jest egoista ktory dojdzie do celu nawet po trupach.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtop ... =6871#6871
tutaj zapoczątkowałem sesję
oczywiście nowe osoby nadal mile widziane - rekrutacja trwa bez przerwy
Nex
Majtek
Majtek

Post autor: Nex »

Imię: Adam
Nazwisko: Markowicz
Zajęcie: Instruktor skoków ze spadochronem

Siła: 4
Zręczność: 8
Wytrzymałość: 8
Percepcja: 8
Strzelanie: 6
Walka: 3

Zdolności:
mechanika, elektronika, lotnictwo(uprawnienia pilotażu szybowców i niewielkich maszyn silnikowych)

Ułomność:
Lęk przed ciasnymi pomieszczeniami.
Everything is irrelevant
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Magnes pisałeś, że nic nam nie zginęło, tyle tylko że nikt nie pisał co ma. Dlatego chciałem się spytać czy dopuszczalne by było posiadanie noża, nie za dużego (ostrze 8-10 cm). O nic więcej nie proszę :D
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Jak mówiłem nic, to nic, ale jak ktoś nagle z kieszeni wyciągnie karabin maszynowy, to rzecz jasna zaprotestuję ;).
Zablokowany