[Zew Cthulhu, 1920] Śliska sprawa

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Deadmoon
Mat
Mat
Numer GG: 8174525

[Zew Cthulhu, 1920] Śliska sprawa

Post autor: Deadmoon »

Niniejszym otwieram rekrutację do przygody osadzonej w świecie ZC. Jej akcja rozgrywać się będzie w latach 20. XX wieku na terenie Nowego Jorku.

Od graczy wymagam przede wszystkim dobrych chęci podpartych zaangażowaniem. Przygoda nie będzie pozbawiona mechaniki, jednakże jej przebieg zależeć będzie głównie od starań postaci, przejawiających się także w sposobie opisywania czynności.

Dla przypomnienia: Zew Cthulhu to horror. Nie ma tu miejsca na wygrzew (amatorów odsyłam do Neuroshimy), istotna jest sztuka logicznego myślenia, dedukcji, interakcji i aktorstwa. Mile widziana jest znajomość, przynajmniej ogólna, realiów pierwszej połowy szalonych lat 20. ubiegłego wieku.
Horror horrorowi nierówny. ZC to nie "Noc Żywych Trupów", "Dzieci kukurydzy" czy "Resident Evil". Kto zna ekranizację "Lśnienia" S. Kinga, ten wie o jaki klimat chodzi.
Oczywiście znajomość prozy H. P. Lovecrafta pozwoli lepiej wczuć się w gęstą atmosferę wykreowanego przez geniusza świata.

Na moich sesjach każdy gracz ma okazję się wykazać, w zależności oczywiście od swojego zaangażowania. Nie przepadam za postaciami o skłonnościach do dominowania sesji, więc lojalnie uprzedzam, że takie zachowania zmuszony będę ukrócić. :)

Wskazówki dla zainteresowanych.

1. Propozycje postaci proszę wysyłać na prywatną wiadomość. Każdą propozycję rozważę i uprzedzę o ewentualnej zgodzie/odmowie przyjęcia do przygody.

2. Charakterystyka postaci:

- dane personalne z krótkim opisem fizycznym,
- informacje o wykonywanym zawodzie wraz z ewentualną specjalnością (np. redaktor działu wiadomości lokalnych, komentator rozgrywek bejsbolowych, lekarz medycyny sądowej),
- lista umiejętności (wedle uznania gracza) wraz z opisowym stopniem (słabo/przeciętnie/dobrze/bardzo dobrze/doskonale)
Uwaga! Zastrzegam sobie prawo do modyfikacji cech postaci w celu zrównoważenia przygody;
- historia postaci w telegraficznym skrócie,
- wyposażenie i dodatkowe informacje.

Sesja ruszy, kiedy skompletowana zostanie drużyna. Optymalna ilość graczy: 4-5, płci dowolnej :)

PS. Prośba! Przepuszczajcie swoje posty przez autokorektę. Nie wymagam od nikogo, żeby naśladował prof. Miodka, ale korzystanie ze słownika ortograficznego naprawdę nie boli 8)

Popieram, plus za aktywność dla MG - dop. fds
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: Seth »

Zaklepuję sobie miejsce... dawno nie było żadnej dobrej sesji, w której miałem zaszczyt zagrać (no, były Sale Bohaterów, ale Kitty się leni:P). Karta pójdzie na pw już wkrótce, gdy tylko ją doszlifuję.
Seth
Mu! :P (ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
SebaSamurai
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: SebaSamurai »

I ja także się zgłaszam. Czy przez wzgląd na fabułe nie potrzebujesz jakiejś konkretnej postaci/zawodu - mogę się wcielic w dowolna postać :)
Jesli nie dostanę od Ciebie żadnej sugestii to jutro wieczorem stworze coś co mi tam się urodzi w ciągu dnia :)
Panie spraw by me oko było bystre, duch silny, a dłoń pewna...
Deadmoon
Mat
Mat

Przyznam, że byłbym zadowolony, gdyby jeden z Graczy wcielił się w prywatnego detektywa albo dociekliwego dziennikarza, amatora sensacji.

Nic na siłę, ale dodałoby smaczku przygodzie.

Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Jeszcze dziś podeśle karte postaci :D
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Czyż dobrze widzę? Czy na prawdę na Tawernie pojawiła się sesja rodem ze "Starych Dobrych Czasów"? Czy w końcu będzie dobry MG mający czas żeby prowadzic na tym już nieco opuszczającym się forum (ew. gromy słać do stale rosnącej fali nowych userów-spamerów nie do mnie, proszę Waszmoście)? Czy po już ponad roku pogram znowu w ZC (co prawda jako PBF ale co tam ;))?

Jeśli tak to masz mą KP pewnikiem już jutro.

Ahhh... wspaniałe jest życie jednego wyznawców Przedwiecznych xD
Deadmoon
Mat
Mat

Sesja się jeszcze nie rozpoczęła, a już słodzą :P

Rekrutacja jest wciąż otwarta, zapraszam chętnych do gry. Na wszelkie pytania odnośnie organizacji sesji, świata czy tworzenia postaci chętnie odpowiem w bieżącym temacie.

Phoven
Bosman
Bosman

Wybacz ale odwołuje swój udział w sesji. Powód jest zupełnie prozaiczny - nie będę miał czasu na poprowadzenie swej własnej sesji jednocześnie grając w ZC. Wybaczcie zatem :)
Deadmoon
Mat
Mat

Rozumiem, nie ma sprawy. :)

Powodzenia w prowadzeniu. :)

Phoven
Bosman
Bosman

Dzięki :) Zresztą zapraszam do uczestniczenia w tworzeniu Oczyszaczającego Ognia... ;)
Tak powracając do głównego tematu; mam nadzieje że MG nie obrazi się jeśli komentował będę (a raczej czynił dygresje nad jakimś zagadnieniem) sesje... Na komentowanie "Elyty" czasu niestety starczyć - nie starczyło (a jak chwalebna była to misja możne potwierdzić Blind i Seth) więc może ugościsz na progach rekrutacji i mą zbłąkaną duszę w celu propagowania twej sesji jak zadawanie pytań które nigdzie indziej nie pasują ;)
Jeszcze raz - Powodzenia również :]
Deadmoon
Mat
Mat

Rekrutacja wciąż otwarta. Zainteresowanych proszę o kontakt.

NW.
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: NW. »

witam
jeszcze dzis podesle na pw karte postaci.
Always remember that You are weak against the power of the Dark Side.
Zablokowany