[Warhammer] Imperium W Płomieniach

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Vibe
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0

[Warhammer] Imperium W Płomieniach

Post autor: Vibe »

"Witaj wędrowcze. Nadeszły dni, które mogą być ostatnimi dniami w historii Imperium.
Największy kraj Starego Świata jest stale zagrożone. Nie z powodu wrogów czychających na jego granicach, ale od wewnątrz. W splątanej gestwinie lasów czają się mutanci, zwierzoludzie i budzący grozę Wojownicy Chaosu. Od czasu do czasu ogarnia ich szaleństwo, a wtedy mordują, dopóki krew nie ostudzi ich rządzy. Większość z nich czeka jednak na dzień, w którym wychyną z ostępów, by palić miasta i zdobyć Imperium dla Chaosu. Zgodnie z Przepowiedniami, ten dzień nadchodzi; spaczeniowe Bramy Dawnych Slannów wkrótce otworzą się po raz kolejny, a Bogowie Chaosu szczodrze nagrodzą swych wybrańców. Tymaczasem czekają w lasach, zabijając tych, którzy zapuscili się zbyt daleko od dróg i walcząc między sobą.

Mimo iż bandy te są niebezpieczne, jadnak nie są tak groźnem jak słudzy Chaosu, którzy czcząc swych bogów ukrywają się w miastach, gdzie planują upadek Imperium. Tych bowiem nie można odróżnić od zwykłych obywateli - kontrolują całe miasta i gildie handlowe, mają wpływy nawet na Cesarskim Dworze. Wielu kultystów, omamionych obietnicami bogactwa i władzy, pada ofiara własnej głupoty. Ci czciciele w działalności kultu widzą jedynie osobisty zysk i spełnienie zdeprawowanych pragnień cielesnych. Zaślepieni własnymi żądzami nie dostrzegają prawdziwej natury kultów, bezwolnie poddając się manipulacji. Inni nie są tak naiwni, znają cel istnienia swych organizacji, i robią co mogą, by zwiększyć ich władzę. Chaos niesie za sobą moc, a ci, którzy nią władają mogą rozbić Imperium i skąpać się w chwale mrocznych bogów.

Zwyciężyliby już dawno, gdyby nie to, że Chaos nie jest jednolitą siłą, gdyby nie czas tracony w bratobójczych walkach, które bezustannie wybuchają pomiędzy wyznawcami różnych bogów. Wyznawcy Tzeencha niestrudzenie tropią i niszczą czcicieli Nurgla, gdyż uważają, że ci zbyt afiszują się ze swą działalnością i nie określają celów dla rozsiewanych przez siebie odrażających chorób. Kultyści Slaanesha pogrążają się w narkotycznych orgiach, za nic mając konsekrwencje i żyją wyłącznie dla przyjemności.

Konflikt nie rozgrywa się jedynie pomiędzy wyznawcami różnych bogów. Gwałtowne walki toczą się między wieloma kultami czczącymi tego samego boga. Mimo to, bogowie Chaosu są zadowoleni z działań swych wyznawców. Jakby nie dośc tego wszystkiego, na Imperium pada jeszcze cień straszliwego Rogatego Szczura i jego skavenów; makabrycznych szczuroludzi, którzy podgryzają korzenie państwa i rozsiewają zarazy...

Witam!

Ostatnio na forum pojawiła się moja przygoda "Czas Wilka" która padła niestety nie z mojej winy (tak to jest jak pożycza się podręczniki ze scenariuszami nieuczciwym ludziom), więc postanowiłem rozegrać przygodę "Imperium w płomieniach". Jest to ostatnia część kampanii "Wewnętrzny Wróg", jednak bez problemu można ją również rozegrać jako samodzielną przygodę i tak też chcę uczynić. Jeśli ktoś już grał w tę przygodę proszę o nie zapisywanie się do sesji. Przyjmę pięcioro graczy z najlepszymi kartami, sesja oczywiście storytellingowa. Aha, ostrzegam że będzie to dłuższa przygoda, której rozegranie trochę nam zajmie więc liczę na graczy, którym zależy na sesji. Jeśli chodzi o przygodę to będzie w niej sporo walki, trochę główkowania, będziecie mogli spotkać na swej drodze najróżniejsze istoty Starego Świata i odwiedzić wiele ciekawych miejsc. Chyba tyle na razie wystarczy - karta ma wyglądać następująco:

Imię:
Nazwisko
(niekoniecznie, ale jak ktoś chce to może napisać):
Rasa:

Profesja (może być i podstawowa i zaawansowana):
Przedmioty (bez magicznych):
Umiejetności profesyjne:
Zdolności:

Czary (tylko jeśli postać jest czarodziejem max. 10):
Wygląd:
Zachowanie:
Historia:

Karty postaci na PW, ewentualne pytania również.
Aha, zapomniałem dodać - rekrutacja potrwa do soboty.
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 stycznia 2007, 19:12 przez Vibe, łącznie zmieniany 2 razy.
My name is Słejzi... Patryk Słejzi <rotfl>
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Zapowiada się interesująco więc piszę się na tę sesję. Broch już uczestniczył w kilku przygodach więc pora wprowadzić do gry nowego bohatera. Jego kartę dostaniesz jak tylko wyciągnę ją z dna szuflady i przepiszę :D.
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: hyjek »

Tak jak na PW pisalem, na Konrada z Boven mozesz dalej liczyc :)
Miasto zbudowane z Drewna tworzy się w Lesie
Miasto zbudowane z Kamienia tworzy się w Górach
Miasto zbudowane z Marzeń tworzy się w Niebiosach
makk
Tawerniany Zabójca Trolli
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

Przepraszam a co z sesją "Czas Wilka" :?:
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
Shadow12
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Shadow12 »

przepraszam chcaiłem się zgłosić ale nie mam pojęcia jak do końca stworzyć przedmioty czy to ma być tylko broń czy takie szczegóły jak żarcie?
Obrazek
"Dlaczego świat jest nudny, bo ludzie są nudni dlaczego ludzie są nudni, bo świat jest nudny"
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Noo...to fajna ekipa nam się tworzy znowu :D - jeśli makk dołączy (a dołączysz? ;)) to pewnie znowu będzie miła sesja w dobrym towarzystwie (oby tylko nie padła po kilku dniach ;)).

Mój elfi łowca czarownic powędrował do Ciebie na PW, Vibe :D

Shadow12 --> w przedmiotach piszesz i broń i rzeczy które towarzyszą Ci podczas podróży (np. mikstura lecznicza, flaszka dobrego trunku itp.)
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Gisher
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Gisher »

To ja się piszę! Mamy losować sobie profesje itp. czy jak kto chce?
Hakuna matata!
SebaSamurai
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: SebaSamurai »

Hej, ja znam tą przygodę i kiedyś nawet ją prowadzilem w realu, ale drużyna nam się rozpadła i nie dokończyliśmy. W ramach rekompensaty za rozbudzone nadzieje na fajną sesję (Czas Wilka) może będę mógł pomóc w prowadzeniu tej - mogę odgrywac np. kluczowych BN-ów :)
Panie spraw by me oko było bystre, duch silny, a dłoń pewna...
makk
Numer GG: 6386578
Kontakt:

Post autor: makk »

Serge napisał:
Noo...to fajna ekipa nam się tworzy znowu - jeśli makk dołączy (a dołączysz? ) to pewnie znowu będzie miła sesja w dobrym towarzystwie (oby tylko nie padła po kilku dniach ).
Niestety nie ty razem, jestem w trakcie sesji egzaminacyjnej i nie mam tyle czasu na granie, troszkę czasem u Meg przeciągam ale to z winy tych ch*******h egzaminów. :twisted:

Mam nadzeję, że po zaliczeniach zacznę też koleją sesję u siebie i dokończę poprzednią z chłopakami, więc wtedy zapraszam do mnie.
Obrazek Obrazek
Hope is the first step on the road to disappointment.
Vibe
Marynarz
Marynarz

Post autor: Vibe »

Ze względu na małe zainteresowanie sesją, doszedłem do wniosku że nie ma sensu jej w ogóle rozpoczynać. Ostatnio nastał "dziwny" czas na forum, mało na nim starych wyjadaczy (pomijając niektóre wyjątki), może też przesyt sesji w Warhammer'a w Tawernie. Wszystko to sprawiło że podjąłem decyzję o zamknięciu tematu. Dziękuję zainteresowanym za udział w rekrutacji...
My name is Słejzi... Patryk Słejzi <rotfl>
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: hyjek »

Vibe to minie, wiekszosc ludzi wlasnie przezywa sesje na studiach, poczekaj z tydzien i wszystko powinno wrocic do normy :)
Miasto zbudowane z Drewna tworzy się w Lesie
Miasto zbudowane z Kamienia tworzy się w Górach
Miasto zbudowane z Marzeń tworzy się w Niebiosach
Gisher
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Gisher »

Mało starych wyjadaczy? To może dać się rozwijać przyszłym starym wyjadaczom :) ?
Hakuna matata!
Zablokowany