Witam. Zapraszam do niedługiej (ale też nie krótkiej) sesyji NS w klimacie (tym razem) Rtęci. Przeglądając temat o kolorach NS zauwazyłem, że nikt nie wypowiedział się o rtęci ale mam nadzieję, że zaineresowanie esją nie będzie małe. Sesja jak zwykle czysto storytellingowa. Przyjmę od 3 do 4zaawansowanych graczy. Karty tutaj albo na PW - jak wolicie.
[b]Imię:[/b] (może być też ksywa)
[b]Pochodzenie:[/b] (razem z cechą)
[b]Profesja:[/b] (razem z cechą)
[b]Choroba:[/b] (jeśli chcecie to ja wam mogę wylosować)
[b]Umiejętności:[/b] (opisać - nie chce liczb)
[b]Wygląd:[/b] (wiadomo)
[b]Charakter:[/b] (opisać jak najdokładniej)
[b]Historia:[/b] (przyda się więc mile widziana szczegółowa - uwzględnijcie w niej dużo spraw, które odcisnły pietno na postaci)
[b]Sprzęt:[/b] (standardowo 100 gambli - najlepiej nie kupujcie samochodu)
Czekam do poniedziałku lub wtroku jeśli będzie za mało kart.
Ostatnio zmieniony piątek, 9 lutego 2007, 14:34 przez Deep, łącznie zmieniany 1 raz.
Może bym zagrał, tylko może powiesz cokolwiek więcej o tej sesji? Gdzie bedziemy grać albo coś o sesji ktora masz zamiar prowadzic, bo to ,że bedize w klimacie rtęci zbytnio dużo nie daje? Postacie tak samo robimy jakie chcemy?:>
Chyba ze nie mozesz uchylic ani rąbka tajemnicy to zrozumiem :F
Ostatnio zmieniony środa, 31 stycznia 2007, 16:09 przez Sylvan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sesja jest zbyt dobrze przygotowana żeby powiadomić was o tym co was czeka. Powiem tylko tyle, że jak wszyscy wczujecie się w postaci (i klimat) to to będzie na prawdę dobra sesja. No i od razu mówię, że nie jestem autorem scenariusza ale nie powiem wam, co to za scenariusz i skąd go wziąłem. Jak skończy isę sesja to na PW można się do mnie zgłaszac po linka będzie.
Postać sobie zrób jaką chcesz. Byle by była zgodna z tym co podałem wcześniej.
Imię: Rick "Rączka" Wing
Pochodzenie: Vegas (Hazardzista)
Profesja: Monter (Zapałki i Agrafka)
Choroba: VTDS
Umiejętności: zaczniemy od razu od specjalnosci Ricka i jego ksywy, nazywają go Rączka z powodu jego zdolnosci do naprawiania i zwinności jego dłoni, zna się też na elektronice i troche na komputerach, potrafi doskonale strzelać z pistoletów ale za to badziewnie ze "wszystkiego innego", swego czasu nauczył się obsługi ciężkich maszyn i kutrów, o wozach bojowych ma pojęcie czysto teorytyczne - nie widział, nie jechał, ktoś mu opowiedział
Wygląd: Zielone oczy, Gęste brwi, Rude włosy, to tymi cechami wyróznia się spośród innych, bardzo charakterystyczne jest jego nadszarpnięte ucho, to z czasów gdy uczył się mechaniki i naprawiał piecyki gazowe, jedna przypadkiem wybuchła. została mu jeszcze drobna blizna przecinająca lewy policzek bo jak odlatywał od pieca to jakiś kawał metalu przejechał mu to twarzy. ubiera się w osobliwy sposób, pod skórzaną kurtką zawsze ma żółty T-Shirt, do tego Jeansy z jakimś łańcuszkiem z boku i sportowe buty
Charakter: Spokojny i opanowany na codzień a wewnątrz dużo myślący i poszukujacy jakiegoś powodu do życia, życie go nie oszczędzało i zostawiło mu wiele paranoi i skrzywień psychiki, Stara się unikać kobiet (dlaczego opisze w historii), każdy kawałek metalu który wygląda na maszyne molocha najchętniej wysadziłby w powietrze i potraktowałby Chuckiem Norrisem, potrafi gadać dużo i z sensem ale uzywając miliona niepotrzebnych przedłużaczy zdania, czasami zamyka się w sobie i zostaje sam na sam z myślami, w nocy ma koszmary i nienawidzi imperializmu - dla niego nieważne czy chory czy zdrowy, czy biedny czy zamozny ale zawsze człowiek ma równe prawa, dlatego niektórzy mają go za debila
Historia: Życie go nie oszczędzało, Jego ojciec pracował w tartaku w okolicach Teksasu gdzie mieszkali mimo faktycznego pochodzenia, jak miał 11 lat zaczął sie interesować mechaniką, jak miał 13 lat jego ojciec zgninął w wypadku z piłą mechaniczną, wraz z matką oraz siostrą i bratem wrócili do Vegas, Matka pracowała jako barmanka w jednym z kasyn, zabił ją pijany Ganger który wszędzie widział mutantów, Rick miał wtedy 15 lat, brat zawsze miał ciagnoty do gangów i "nielegalnych" interesów, zginął w wojnie gangów w Detroit gdzie mieszkał, została mu tylko siostra, pracowała jako prostytutka, Rick o tym nie wiedział i myślał że wszystko jest OK, 10 lat później siostra zmarła na AIDS, Rick jako jedyny myślał o jutrze i tylko on przeżył, załamał się, zaczął pić i tak zostało aż skończył 27 lat, wtedy poznał swoją pierwszą miłość - Sanitariuszkę Monikę z Nowego jorku która przyłączyła się do Aniołów miłosierdzia i wędrowała po kraju, było im jak w raju, pomogła mu sie pozbierać i wyrwać z nałogu ale w końcu go rzuciła, Rick znowu nie wiedział o co chodzi, załamał się znowu (stąd ten lęk przed kobietami, obawia się że każda z którą sie zwiąże skrzywdzi go znowu), znowu zaczął pić i wszystko było po staremu. zaczął wyrywkowo łapać się każdej pracy związanej z mechaniką, potem w wieku 28 lat przydarzył sie ten wypadek z Grzejnikiem Gazowym i stąd strach przed wszystkim co ma jakikolwiek związek z gazem i substancjami łatwopalnymi. obecnie ma 30 lat i nie potrafi znaleźć swojego miejsca na świecie wędrując po kontynencie i łapiac się każdej pracy byleby przeżyć.
Sprzęt
Beretta 92 + dodatkowy magazynek (15 naboi) który dostał w zamian za naprawienie motoru jednemu gangerowi
AVTDS - 2 paczki po 30 tabletek
Litrowa butelka markowej Szkockiej Whiskey
Koc
Kompas
Śpiwór
zestaw Mały mechanik
naczynia metalowe
W pierwszym poście jest napisane że gracze mając być zaawansowani. Ja grałem chyba ze 2 razy ale śledziłem kilka sesji i chyba powinienem sobie poradzić, jakby było jeszcze miejsce to robie kartę i prześle na PW. Edit
karta już poszła na pw