[D&D] Matka Wszystkich Wojen ::REKRUTACJA CIĄGLE TRWA::

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

[D&D] Matka Wszystkich Wojen ::REKRUTACJA CIĄGLE TRWA::

Post autor: BlindKitty »

Coś się ostatnio ludzie zainteresowali moimi Planobiegaczami, a na dodatek sesji w D&D na forum jakoś maławo, więc myślę, że mógłby co jeszcze poprowadzić... Cholera, takie sesje prowadzi się o niebo łatwiej niż APW, wiecie?

Dobra, zmieniam zasady tego bajzlu, a dlaczego, to pozostanie słodką tajemnicą moją, mojej Księżniczki, WW i Servera :D Od teraz biorę wszystkich i każdego, kto się zgłosi, teraz i na wieki (czyt. do momentu końca sesji) ale za to będę bez litości zabijał każdego, kto nie spełni oczekiwań. I ewentualnie brał na nowo :D

Co zaś do wzrou karty postaci, to 78 punktów na atrybuty, postacie zaczynają z ilością doświadczenia wystarczającą do awansu na poziom 7, i do tego należy dostosować ilość umiejętności i punktów w nich, a także ilość atutów i wartość ekwipunku. Nie bawić się z pełną ddkową kartą, tylko
atrybuty
charakter
profesja
rasa
wyznanie
umiejętności
atuty
wygląd
charakter
historia.
Ostatnio zmieniony środa, 3 stycznia 2007, 21:55 przez BlindKitty, łącznie zmieniany 4 razy.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Zgłaszam się.
Jeśli może być Feyra to prześlę kartę (jest nieco zmieniona od tej w Planobiegaczach).
Nie wiem jak z tymi szczegółami (poziom/umiejętności itp).

A jak Feyra nie będzie pasowała (np. do drużyny) to chyba mogę zrobić inną kartę.
Tak czy inaczej, zgłaszam się :D
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Bogus
Pomywacz

Post autor: Bogus »

Moge grać. Ale karte wysle do końca tygodnia. OK :?:
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Kartę zrób, ale nie wiem czy się dośc luda uzbiera, więc nie należy się za bardzo nastawiać że się uda...

Bogus
Pomywacz

spoko damy rade. moj kumpel moze tez niedlugo sie pozbiera i zagra. karta juz prawie skonczona. co do historii trzeba wdawac sie w szczegoly czy tylko ogolny zarys :?:
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Mnie osobiście nie odpowiadają te $%&%^* atrybuty, umiejętności i kostki (wolę prawdziwy dobry storrytelling) ale jak uzbiera się czwarty gracz, to napiszę kartę postaci (też drowa ^_^)
Obrazek
Obrazek
Czerwona Orientalna Prawica
Mekow
Bosman
Bosman

Post autor: Mekow »

Jeśli chodzi o historię postaci to ja mam na na jedną/półtorej strony worda. Zrób na połowę tego i będzie ok.

Dzieciństwo, dorastanie(pierwsza miłość itp.), wybranie zawodu, ciekawa historyjka która się przytrafiła (i którą może opowiedzieć przy ognisku), napotkani znajomi i takie tam.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

z kostek używam tylko k10 i k100, ustalając poziom trudności w sposób wysoce radosny :D Ale cyferki mi się bardziej przydają, niż opisy poukrywane gdzieś w historii (ale ja przecież napisałem że w dzieciństwie otwarłem wnyki, więc mam Rozbrajanie Pułapek!) :P

scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Hehehe... blind... logika nawet, nawet. Ale jest kłopot. Nigdy nie grałem w d&d na papierze. Mogę poprowadzić postać z baldura ale wiesz... ty grasz chyba wg zasad ad&d 3.5 a nie d&d 2.0. Poprostu nie znam zasad systemu.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Bogus
Pomywacz

zasady

czy zasady 3.0 duzo roznia sie od 3.5?
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Bogus: 3.0 od 3.5 nie różnią sie prawie wcale :) więc postać może być spokojnie na 3.0 stworzona, jakby coś się zmieniło, to sam to zauważę i uwzględnię, więc no stress :D
scorez... hm... jak chcesz grać, to napisz postać bez cyferek, a ja je sam dorobię, jak uznam że karta jest wystarczająco dobra i jest dostatecznie dużo graczy :P

AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

atrybuty (wszystkiego jak najwięcej, a kolejność najważniejszości to: Inteligencja, Charyzma, Siła, Mądrość)
charakter Prawdziwie Neutralny
profesja Niszczyciel Bram
rasa Człowiek
wyznanie [....], oczywiście to nie oznacza że nie mam szacunku do wszystkich bogów
umiejętności niezaprzeczalnie istnieją, aczkolwiek należy zwrócić uwagę na obługę wszelkich urządzeń (i technicznych i magicznych) i wielkie zdolności lingwistyczne (niebiański, piekielny, płomienny)
atuty [?] tu zapewne też wiele istnieje
wygląd
Obrazek
charakter czy ja już o tym nie pisałem?
historia. W sumie nic specjalnego, w zupełnie innym świecie, chciał zobaczyć co jest pod lodówką, to był duży błąd. Chwilę później znalazł się w Piekle, to nie było takie złe (o ile jest się żywym) niż by się wydawało. Pomógł uciec kilku "osobom" z tamtąd przy okazji samemu uciekając. Niestety rzeczywistość do której trafił nie była taka z jakiej wyruszył. Chwilę później miał wizję i odruchowo kopnął kamień przed siebie w jakimś pseudośredniowiecznym mieście. Jakiś dziwny krasnolud potknął się o niego i ściął sobie głowę swoim toporem upadając. Reszta krasnoludów odrazu zaatakowała pobliski sklep Elfa. To rozpoczęło wojny rasowe trwające trzy lata, ale przeznaczenie AC natknęło go na innych ludzi mających podobne zdolności - na Niszczycieli Bram. Uznali, że kopnięcie kamienia było "Wyjebaną w kosmos akcją" i przyjęli go do specjalnej drużyny. Cztery lata później znów znalazł się w dziwnym pseudośredniowiecznym świecie z magicznymi istotami (których na pęczki spotkał w wielu świata Zewnętrznych). Teraz szuka tylko powrotu do domu. Trzeba uważać i na bierząco sprzątać pod i za lodówką.
Obrazek
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Karta wysłana, czekam na odpowiedź.
Obrazek
Obrazek
Czerwona Orientalna Prawica
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Chciałbym dołączyć. Już biorę się za pisanie karty
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

P.K(ot).L. - jesteś (jako Nekromanta)
Bogus - jesteś
Mekow - Feyra nie przejdzie... kiedyś dowiesz się dlaczego, a jak chcesz wiedzieć już teraz, to PW/gg

Biorę wszystkich, tak jak pisałem na górze, i zaczynam w momencie otrzymania czwartej karty postaci :)

AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

A co ze mną? :P
Obrazek
Nekonushi
Bombardier
Bombardier