[Wampir: Maskarada] Modern Night II

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Seth
Tawerniak
Tawerniak

[Wampir: Maskarada] Modern Night II

Post autor: Seth »

I czas nadejdzie, kiedy głowy trzech Książąt
obejrzą palący wschód na kolumnach białych.
Wtedy czas nadejdzie, gdy głodni starożytni przebudza się
głęboko w lasach północy i pochłoną dzieci swoje.

I czas nadejdzie kiedy Starszy Mroczny poruszy się
głęboko pod miastem co zapomniane
i zadziwi Starszych, swe dzieci.

Zwierzęta, które trzymaliśmy na smyczy zerwały się.
Samotny atak Gangreli na Nowy Jork nie wskórał wiele… lecz gdy sześć klanów poczuło zapach krwi ich braci, mieszanej z esencjami Miecza Kaina…
Miasto co nie śpi, jaskinia lwa, naszym nowym domem się stało.
Wpływy rodziny ogarnęły Wielkie Jabłko, zamykając Spokrewnionych w kręgu walk… między Sabbatem, Gangrelami, oraz złu, które tamci próbowali zniszczyć…
Bestie Księżycowe coraz częściej wchodzą na nasze tereny łowieckie, zamieniając je w pola bitew. Władcy chaotycznej energii, samozwańczy magowie, swymi samolubnymi czynami niszczą nasz świat. Upadli, odmieńcy, oraz prastarzy nieumarli… wszyscy idą zgodnym krokiem, prosto ku zagładzie…

Nowy Jork, 1 Stycznia, 2008 rok.

Niniejszym rekrutację do drugiej części sesji Pt. Modern Night, ogłaszam za otwartą!
Po raz pierwszy w moich sesjach, zastosuję oprócz storytellingu, mechanikę stosowaną w systemie Wampir: Maskarada.
Kilka słów o sesji:
1. Gracze tworzą wampiry DOWOLNEGO klanu, biorąc pod uwagę kilka faktów, takich jak ten że Gangrele nie należą już do Camarilli, zaś z oczywistych przyczyn, klan Samedi jest niegrywalny. Każdy by chciał pozbawiać wampiry nieśmiertelności;p
2. Znajomość zasad mechaniki Wampira: Maskarady, jest niezbędna, gdyż oszczędza mi to wiele trudu. Z drugiej strony, jeśli uznam iż gracz powinien się znaleźć w sesji, lecz nie zna zasad… cóż, pobawię się w belfra;]
3. Spodziewam się iż gracze będą tworzyć posty, mające przynajmniej jedną, lub pół strony w Wordzie. Staram się unikać sytuacji w których musicie opisywać uczucia bohatera korzystającego z wychodka, więc stworzenie dłuższego posta nie powinno być problemem.
4. Podczas sesji, będę się głównie koncentrować na postaci, nie zaś na sekcie do której należy. Jednak w ekstremalnych przypadkach, na przykład gdy gracze wyrażą zgodność co do strony barykady, złamię tą zasadę.
5. Do sesji przyjmę góra czterech graczy. Będę przyjmował tylko największych (i najbardziej twórczych) zapaleńców, więc nie szczędźcie sobie pomysłów podczas tworzenia historii. Karty postaci proszę wysyłać na pw, wcześniej wyrażając chęć do gry w tym temacie.
6. Na karcie oprócz standardowych wymagań W:M, mają się znaleźć historia postaci, wiek na jaki wygląda, autentyczny wiek, oraz jego ‘’orientację’’ w Świecie Mroku, nie zapominając przy tym o artystycznym opisie jego wyglądu. Postać nie może też być starsza (chodzi o ilość lat od Przeistoczenia) niż dziesięć lat.
7. Proszę też napisać, czy znacie fabułę sesji Modern Night, co wielce ułatwi mi prowadzenie.

Wszelkie pytania proszę umieszczać w tym temacie, lub pisać bezpośrednio do mnie na gg;]
Seth
Mu! :P (ja przynajmniej działam pod przykrywką)
http://www.pajacyk.pl/- wstawic do zakładek i klikać raz dziennie! NATYCHMIAST!
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Malkav zostanie wkrótce wysłany... I niech przetrwa całą wieczność :D

Edit:

Ale w weekend i poniedziałek mnie nie ma (tzn. w poniedziałek jestem, ale późno i raczej nie dam rady odpisać); mam nadzieję że nie jest to problem.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Ewran Jones zrobił kilka kroków w przód i wysunął się z mrocznego kąta pomieszczenia. Jeszcze raz dokładnie zmierzył wzrokiem pozostałych zgromadzonych. Nikły, lecz straszny uśmiech pojawił się na jego zniszczonej twarzy, gdy wziął do ręki pergamin.

Tremere przeczytał uważnie pismo, delektując się wolno każdym słowem. Czuł na sobie wzrok pozostałych, jednak nie zwrócił na to uwagi. Palce wampira prześlizgnęły się po papierze, gdy ten go odłożył.
-Zapiszcie również i mnie. - zmęczone oczy błysnęły niezauważalnie, tkwiła w nich jeszcze ledwo tląca się siła.

"Błogosławieni głupcy,
albowiem tylko oni
są nieświadomi
prawdziwej natury świata."
Obrazek
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Cholera ;/ obawiam się że kartę wyślę dopiero we wtorek, ew. w poniedziałek późno. Dziś prawie na pewno się nie wyrobię. Mam nadzieję że będzie jeszcze wtedy szansa się dostać? Pakowanie się zajmuje więcej czasu niż się spodziwałem, a nie chcę wysyłać niedorobionej karty...[/url]
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Wyślij kiedy chcesz, bo i tak nie otrzymałem jeszcze żadnej karty:-)
Seth
Deadmoon
Mat
Mat
Numer GG: 8174525

Post autor: Deadmoon »

Warkot motocyklowego silnika przeszył zaspaną ulicę, płosząc pastwiące się nad wywróconym śmietnikiem wychudzone kociska. Mężczyzna zatrzymał pojazd i zadarł w górę głowę. Upiorny, pomarańczowy blask księżyca zwiastował nadchodzące kłopoty. Coś mówiło mężczyźnie, że najbliższe dni przyniosą wiele zmian. Jakby na potwierdzenie przypuszczeń w oddali rozległ się przeciągły skowyt. Zew głodu.

Dieter Stier również poczuł głód.

Motocykl odjechał w mroźną, gęstą ciemność nocy przy akompaniamencie łopoczącego płaszcza.
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

A On przybył
spowity Mrokiem
Mrok nadszedł
Obleczony w Niego

Aaa... wreszcie sesja Wampira :D
Aaa... wreszcie jakaś porządna sesja (bo Fatalna Kolizja chyba upadła ;P)

Mój Ventrue już przybywa... Albo jutro :D
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Póki co, przyjęte zostają postacie Sergiego, Cyastka i Ra-Va. Rekrutacja będzie przeprowadzana do jutra, przy czym będzie ona reaktywowana w specjalnych przypadkach.
Ostatnio zmieniony wtorek, 14 listopada 2006, 17:45 przez Seth, łącznie zmieniany 1 raz.
Seth
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

Wątpie żebym ja i moja postać była tym specjalnym przypadkiem, aczkolwiek podeśle Ci moją kartę bo chciałem spróbować swoich sił w świecie mroku.
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Tajfer
Pomywacz

Post autor: Tajfer »

Widze, ze temat juz dosyc stary, ale sie zapytam:
Czy rekrutacja juz skonczona, a jesli tak czy moglbym sie jakos ewentualnie zalapac, np. do nastepnej sesji/sagi, czy jednak nie da rady?
Oczywiscie po zaakceptowaniu musialbym pozadnie siasc i zastanowic sie nad postacia, ale z checia bym zagral w W:M.
Czekam na odzew i pozdrawiam.
Tajfer
Pomywacz

Post autor: Tajfer »

Teraz zauwazylem, ze juz gracie, wiec proponuje swoja postac na nastepna sesje, oczywiscie o ile Narrator sie zgodzi. Chba, ze mozna by mnie jakos wkrecic do sesji. :P
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

Na następna sesje?? Wiesz że ta sesja może trwać bardzo, bardzo długo. Tylko jak długo przeżyjemy/
Seth
Tawerniak
Tawerniak

Nie podejrzewam że moja ekipka się powiększy:P Ale zapamiętam cię przy następnej okazji...
PS. Napisałem że ''nie podejrzewam'' ale wypadki chodzą po ludziach (wampirach też:)).
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 grudnia 2006, 23:06 przez Seth, łącznie zmieniany 1 raz.
Seth
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

Jakaś "iluzja" do mnie;]
Zablokowany