[Star Wars] 'Początek końca'

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

[Star Wars] 'Początek końca'

Post autor: Lord of Dorkness »

Witajcie.

Przygoda dla 4 graczy w mechanice d20. Załapie się pierwsza czwórka która dostarczy mi gotowe postacie. Tym, którzy nie mieli kontaktu z SWd20 chętnie pomogę stworzyć postacie.

Nie lubię w sumie cyferek, ale porządek musi być.
Każdy zaczyna z wartością każdej cechy na 8 do rozdania jest 30 punktów. Za każdy punkt powyżej 13 płaci się 2 za jeden; powyżej 16, 3 za jeden. Maksymalnie można mieć 18 bez modyfikatorów z rasy (jak w KotORze :))

Rasy do wyboru:
Człowiek
Gammorianin
Gungan
Kel-Dorn
Rodianin
Tardoshianin
Twi`leks
Wookie
Zabrak
Inne też mogą być ale po konsultacji ze mną :P

Profesje:

Daje krótkie opis dla pierwszaków :)
Fringer (pogranicznik - chyba będzie dobre) ? Osoby żyjące na pograniczu społeczeństwa czy też cywilizowanych układów, są przygotowani na prawie wszystkie niespodzianki, na jakie mogą natrafić podczas podróży przez galaktykę, dosyć dobrze znają się na naprawie sprzętu.
Noble(szlachcic) - Nie tylko osoby pochodzące z jakiejś szlacheckiej rodziny, ale również oficerowie, członkowie korporacji, kupcy.
Scoundrel(łotr) - duża rozpiętość umiejętności (jak to łotrzy w d20 :P) złodzieje, szulerzy, szpiedzy, przemytnicy.
Scout(zwiadowca) - Zwiadowcy, odkrywcy i poszukiwacze przygód.
Soldier(żołnierz) - ... :)
Force adept - Osoba która umie władać mocą ale nie przeszła treningu u rycerzy Jedi. Raczej nie znają się na mieczach świetlnych.
Jedi Consular - Wiedza, negocjacje itp.
Jedi Guardian - Trening fizyczny, walka.

Postacie są początkujące, wiec uwzględnijcie to w swojej historii i koncepcji postaci. Akcja będzie się rozgrywała na jakiś czas przed blokadą Naboo wiec raczej żadnymi sithami nie gramy(przynajmniej na razie :))

Grzejcie silniki statków, ładujcie blastery, przeczeszcie kryształy w mieczach. Galaktyka czeka :)

Jak coś nie jest jasne to pytajcie :)
Krycho
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Krycho »

No coż, na SW ja się nie znam ale spróbuujemy... :D

Imię: Tritex
Rasa:Twileks
Profesja:Jedi Guardian

Ekwipunek:
Jakis miecz świetlny (podwójny z zielonym ostrzem)
i to co tam jedi noszą, nie nam się :D
Ostatnio zmieniony niedziela, 19 grudnia 2004, 11:19 przez Krycho, łącznie zmieniany 1 raz.
!!!Chcemy własnego tematu dla runicznej gwardii!!!
Dante
Mat
Mat
Numer GG: 3604434
Kontakt:

Post autor: Dante »

Imie: Rokuszo
Klasa: Jedi Guardian
S:18
inne na 8 tylko nie wiem ile jeszcze pkt moge dać.
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Krycho pisze: Jakiś miecz świetlny (podwójny z zielonym ostrzem)
Miecz możesz być zielony, ale tylko pojedynczy. Jesteście początkującymi postaciami, w akademii uczą na początku walki jednym mieczem. Podwójny możesz sobie zrobić potem.

Napisz jeszcze, jakie masz współczynniki.
Dante pisze:inne na 8 tylko nie wiem ile jeszcze pkt moge dać
Masz jeszcze 14 punktów.

Jak podacie wartości cech powiem ile macie punktów umiejętności i na jakie umiejętności i moce możecie je wydać.

Aaa. I pamiętajcie o opisie postaci i historii.
Dante
Mat
Mat
Kontakt:

Mieczyk proszę Żółty.
Atrybutki dam jak se wieczorem poczytam.
Zbroje prosze do maks zręczności babki lubią takich gości.
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Dante pisze:Mieczyk proszę Żółty.
Atrybutki dam jak se wieczorem poczytam.
Zbroje prosze do maks zręczności babki lubią takich gości.
Masz żółty mieczyk. Ta zbroja to wzmacniana kamizelka.
Darkelfft
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
Kontakt:

Post autor: Darkelfft »

Widać, że swój chłop, święta się zbliżają więc postawił Ci mieczyk i nawet kamizelkę, żeby nie było Ci zimno. :P
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu :D...
Otchłań
Baca
Szczur Lądowy

Post autor: Baca »

Ja się chętnie piszę na sesję w SW. Niestety nie miałem styczności z SWd20 więc pomoc mi się przyda.

Na razie wiem tyle:

Kirx
Twi'lek
Jedi Guardian

Zręczny, inteligentny i wytrzymały, niespecjalnie silny i charzymatyczny.

Ekwipunek: blaster ciężki, dwa granaty, fioletowy miecz świetlny, lekka zbroja,

Historia: Urodził się na Nar Shadaa, lecz nie poznał swoich rodziców którzy go porzucili. Wychował się tam od małego żyjąc z kradieży dla jednego z przemytników, który przygarniał dzieci z ulicy szkoląc ich na zawodowych złodzieji. Kirx zawsze był w tym dobry. Już wtedy nieświadomie używał mocy by wyciągać ludzią z kieszeni różne drobiazgi. Jego skóra ma ciemno niebieski kolor co pozwalało mu dobrze maskować się w ciemnych uliczkach. Jego talenty odkrył rycerz jedi Werstan z rasy rodian który przetransportował go jako młodego wtedy, 6 letniego chłopca, aby zaczął szkolenie. W akademi sprawiał na początku sporo kłopotów, gdyż jego skłonności do złodziejstwa wypleniały się bardzo wolno. Obecnie ukończył już szkolenmie i czeka na pierwsze zadanie które przydzieli mu rada.

Charakter i wyglad: Kirx ma ciemnoczerwona skórę , jak każdy z Twi'leków długie głowoogony, z których jeden stale ma przewiązany według najnowzej mody wokół szyi. Nosi na nich ozdobne amulety, gdyż jak każdy przedstawiciel swojej rasy bardzo przejmuje się ich wygladem. Nosi standardowy strój Jedi, pod który zakłada na misjach lekką zbroję. Nabył ten nawyk od swego mistrza który zawsze powtarzał, że może nie jest to zgodne z tradycją, ale bycie martwym również. Przy pasie nosi dość krótki ale bogato zdobiony miecz świetlny, wykonany z czarnego metalu, zdobionego srebrem. W przyszłości planuje wykonać drugi, gdyż bardzo podobają mu się style walki dwoma mieczami naraz. Obecnie jest dośc spokojnym wręcz przesadnie poważnym rycerzem, który potrafi jednak być niezwykle złośliwy, jak każdy przedstawiciel jego rasy.

Taki opis jest ok? Nie wiem tylko jak dopracować to mechanicznie...
Dante
Mat
Mat
Kontakt:

Zręczność 16
charyzma 9
Ehh co ja tu historie będe robić Rokuszo to ksywa Dantego a Dantego zna każdy :D Włosy czerwone i długie.
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

==>Baca. Wszystko ok. Mechanikę zrobię za ciebie, ale będziemy się konsultować.
==>Dante. Bardzo... twórcze :roll:
Dante
Mat
Mat
Kontakt:

No a co w kotorzenie musiałem pisać poematu z życia Dantego :wink: Jak chcesz ją znać looknij na rekrutacje do kamienia dusz.

Notatki: Dante Inferno znany skąd nikąd jako Rokuszo. W wieku 8 lat stracił obu rodziców, którzy zostali zamordowani na jego oczach on sam został wyniesiony przez mordercę nie wiadomo jak mogłoby się to skończyć gdyby nie fakt, że udało mu się uwolnić. Podczas ucieczki spadł ze stromego urwiska tracąc przytomność. Mógł skończyć jako przekąska dzikich zwierząt gdyby nie grupa wędrownych Elfów, którzy nie mogli zostawić na łasce losu swojego gatunku. Przez lata uczył się sztuki fechtunku i Magii w 3 celach
1Zamordować mordercę swych rodziców.
2Wybić, co do joty Demony
3Chronić Smoki!!!!!!!!!!!
Bowiem przez lata studiował o Smokach z powodu jego Smoczej krwi. Pewnego dnia zaczęła się wojna z Demonami chcącymi podbić cytadele. I w tym momencie ujawniły się dwie fobie Dantego Głód Magii (Fani Warcraft 3 Frozen Throne wiedzą, o co chodzi) i pożądanie potęgi.
Tak, więc po kilku latach walki z Demonami sprzymierzył się z nimi. Ustalili Demony obdarzą go swą demoniczną mocą a w zamian on otworzy bramy Elfiej cytadeli. Tak, więc rozpoczęła się walka skończyła się tak, że Demony zostały rozgromione a Dante skończył w więzieniu z wyrokiem na 500 lat. Jakie to okrutne dla kogoś mającego geny Elfa i Smoka mogącego żyć pare tysiącleci?.. Po 50 latach w zamknięciu rozpoczął się kolejny atak. Demony oswobodziły go jednak 50 lat w zamknięciu daje czas na przemyślenia. Wybił każdego Demona, jakiego spotkał i ruszył na ich wodza pojedynek skończył się tragicznie. Demon wiedząc o swej przegranej pozycji skorzystał z pradawnej magii i wszedł w ciało bohatera. Chociaż nie opanował go to zostawił w nim na wieki skazę Demonów...

Ogólnie:
Cele: Walka z Demonami i porachowanie się z Zabójcą swoich rodziców.
Fobia: Na punkcie Smoków, Magicznych przedmiotów.
Z uwagi na swe Demoniczne korzenie często przyciąga albo Demoniczne istoty.
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

No widziałem. I rzeczywiście pasuje do SW, zwłaszcza w tej części o elfach i smokach :?
Albo się przykładasz do gry albo sobie daj spokój.
Dante
Mat
Mat
Kontakt:

Sry za pomyłke chciałem mieć zbroje najlepiej modyfikalną 3 maks zręczności.
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Najpierw zmień pomyłkę w życiorysie dopiero potem możemy pogadać o zbroi
Dante
Mat
Mat
Kontakt:

Ehh ja tylko dałem życiorys Dantego :D Dobra to nie mam życiorysu uszczerbek na pamięci :lol:
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Dante, Dante, Dante... rusz trochę głową i wymyśl coś, bądź poważny. Albo serio daj sobie spokój.
Nalavara
Tawerniak
Tawerniak

Post autor: Nalavara »

JA bym chętnie przyłączyła sie do waszej gry, jednak średnio znam się na Star wars - tylko tyle co po obejrzeniu wszystkich części. Nieorientuję się która rasa jak wygląda ( no oprócz Wookiego Człowieka Gungana) więc jeśli drogi MG byłby w stanie i chciał mnie trochę oświecić to chętnie się przyłączę :]
Zablokowany