[Władcy świata] PvP cz. 1 (Rekrutacja zamknięta)

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Deep
Chorąży
Chorąży

[Władcy świata] PvP cz. 1 (Rekrutacja zamknięta)

Post autor: Deep »

Rozpoczynam rekrutację do (mam nadzieję) serii sesji PvP, w których gracze będą dążyli do zawładnięcia światem. Najpierw będą musieli rozprawić się ze wspólnymi przeciwnikami aż w końcu będą musięli pozabijać się wzajemnie.

Karta:
Imię
Rasa (do wyboru: Elf, Człowiek, Krasnolud, Ork*)
Profesja (do wyboru: Wojownik, Mag, Druid, Łucznik, Shadowman**)
Specjalizacja (w opisie profesji)
Ekwipunek***

Objaśnienia:
*Ras chyba nie muszę objaśniać, każdy powinien wiedzieć co dana rasa potrafi a czego nie.
**Profesje:
Wojownik: wojownik jak to wojownik. Bić się potrafi i tyle. Myślę, że zawód wojownika jest na tyle znany, że nie trzeba go opisywać dokładniej
Specjalizacje dla wojownika: Swordman (bonusy przy walce mieczem), Maceman (bonusy przy walce broniami obuchowymi)
Mag: Mag jest tu w roli wojowniczej. Rzuca czary (opis czarów niżej) i właściwie nie używa broni. Magowie są również postaciami znanymi i nie będę zagłębiał się w szczegóły.
Specjalizacje dla maga: Offensive (czary ofensywne), Deffensive (czary defensywne)
Druid: Druidzi kochają przyrodę. Są jej częścią. Posiadają wielką wiedzę na jej temat i oddadzą życię za jeden krzaczek truskawy.
Specjalizacje dla druida: Fauna (czary zwierze - opisy niżej) Flora (czaróy roślinne - opisy niżej).
Łucznik: To profesja której też nie będę opisywał bo po co?
Specjalizacje: Łuk-men (bonusy do walki łukiem), kusz-men (bonusy do walki kuszą.
Shadowman: Atakuje z ukrycia. Nie zobaczysz go choćbyś się zesrał. To tacy, którzy nie lubią się zbyt dużo pokazywać.
Specjalizacje: Maskowanie (nie da się ciebie zobaczyć za Chiny), Atakujący z cienia (bonusy [oprócz zwykłych] gdy atakujesz niczego nie spodziewającą się ofiarę)

***Ekwipunek:

Wybieracie sobie jedną broń poziomu pierwszego, jedną zbroję i jedną tarczę.

Bronie:
1 poziom: Miecz jednoręczny, Łuk, Kusza, Maczuga, Młot(ek)
2 poziom: Miecz dwuręczny, miecz półtoraręczny, Longbow, Ciężka kusza, Maczuga ciężka, Młot Bojowy
3 poziom: Miecz jednoręczny (poz. 3), Miecz półtoraręczny (poz. 3), Łuk Elficki, Cięzka kusza (poz. 3), Maczuga ćwiekowa cięzka, Młot Bojowy (poz. 3)

Zbroje:
Speedarmor (dodaje szybkość)
Heavy Armor (mniejsze obrażenia)
Shadow Armor (ułatwia maskowanie)
Precise Armor (bonusy w walce)

Tarcze:
takie jak zbroje (słabsze działanie)

****Czary dla magów i druidow

Druidzi i magowie nie wybierają sobie broni. Zamiast tego wybierają 2 z poniższych czarów:

Czary dla maga:
Ofensywne: Fireball (ognista kula), Szał bojowy (każy atakuje każdego), Tworzenie szkieletów (tworzy 1 szkieleta na turę, który pomaga w walce - znika po 2 turach.), Poison Food (zatruwa jedzenie i wodę), Fire rain (ognisty deszcz - zadaje obrazenia również Magowi)
Defensywne: Night (ciemność w której tylko tworzący zaklęcie widzi), Odbijanie (odbija ciosy wymiezone w BG i zadaje je przeciwnikowi), Invisible (niewidzialność na 1 turę), teleport (przenosi gracza o 2m), Firewall (tworzy ścianę ognia która odbija ciosy i hamuje przciwników zadając im obrażenia gdy przez nią przejdą [2 tury]), waterfall (podobnie jak firewall tylko ze z wody)

Czary dla druida:
Fauna: Summon (przywołuje wybrane zwierzę na 3 tury), Attack! (wszystkie zwierzęta znajdujące się w pobliżu gracza zaczynąją mu pomagać przez 3 tury), Animals Talk (gracz potrafi rozmawiać ze zwierzętamo przez 3 tury)
Flora: Flowerwall (tak jak firewall u maga), Summon (przywołuje roślinki, które atakują przciwnika [3 tury], Flowermail (gracz potrafi przekazywać wiadomości przez rośliny i moze się tym sposobem porozumiewać z innymi graczami), Rozmowa z roślinami (tak jak Animals Talk)

Many macie zawsze 6. Z czasem zacznie wam przybywać. Każdy czar zabiera 2 mana.

Wszelkie pytania czy sugestie piszcie w temacie bądź wysyłajcie na PW.
Karty przyjmuję tylko w temacie.

@edit: Ach, byłbym zapomniał. Wolnych miejsc jest dużo. Bardzo dużo. Musi być was ponad 6, żeby było się z kim bić ;)
Ostatnio zmieniony wtorek, 3 października 2006, 18:11 przez Deep, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Nosferatu
Majtek
Majtek
Numer GG: 192068
Kontakt:

Post autor: Nosferatu »

Karta Postaci
Imię:
Alucard
Rasa: Elf
Profesja: Shadowman
Specjalizacja: Maskowanie
Ekwipunek: Miecz jednoręczny, Shadow Armor, Shadow shield

:arrow: Posty piszemy jeden na jednego update'a?? Mam nadzieję, że tak bo nie będzie chaosu dzięki temu...
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
Deep
Chorąży
Chorąży

Jeden post na jednego update'a. Można to zauważyć po tym, że sesja będzie dzielona na tury :)
.
Nosferatu
Majtek
Majtek
Kontakt:

To bardzo dobrze!!! Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się zgłosi bo zapowaida się fajnie. :)
"Zemsta, jak wiele potraw kulinarnych, najlepiej smakuje gdy przygotowuje się długo, starannie i jest podawana na zimno." - Brian Herbert "Ród Corrino"
Deep
Chorąży
Chorąży

no ja też mam taką nadzieję bo na razie temat świeci pustkami. Zachęcam bardzo gorąco. Na pweno lubicie pvp. Mam nadzieję, że będzie to przyoda pełna akcji. Im was będzie więcej tym lepiej. Być może jeśli ta sesja wypali będą jej następne części.
.
Nosferatu
Majtek
Majtek
Kontakt:

Chcesz rozkręcić coś tak jak rozkręcili Apokaliptyczne Pola Walki??? Może wypali może nie. Jaęzeli tak to dobrze. Możny by tak już zacząć update'ować, np. nower rasy i klasy wstawiać, broń i armor... Co ty na to?
Deep
Chorąży
Chorąży

na razie chcę sprawdzić czy to w ogóle wypali/. Potem pomyslę o update'ach i coś się może wymyśli a jak na razie nie zamieniaj tego tematu w pogawędkę ;)
to ma być rekrutacja.
.
Doi
Marynarz
Marynarz

Post autor: Doi »

Mażna mieć taką samą profesje i rase jak ktoś inny?? / bo Nosferatu zwinął mi z przed nosa to kim chciałem być :D/
A jak coś to karte zaraz wyśle jak tylko dostane odpowiedz więc prosze zarezerwować mi miejsce :P
Ostatnio zmieniony piątek, 29 września 2006, 20:48 przez Doi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Karta:
Imię:Anthar
Rasa:Elf
Profesja:Mag
Specjalizacja: Offensive (czary ofensywne)
Ekwipunek:Speed Armor, Speed Shield, miecz jednoręczny-chyba że będzie coś dla maga
Asd7
Marynarz
Marynarz

Post autor: Asd7 »

Karta:
Imię:Ruten
Rasa:Człowiek
Profesja:Wojownik
Specjalizacja:Swordman
Ekwipunek:Miecz jednoręczny, Precise Armor, Speed Shield
"Nie wiem, jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi"

- Albert Einstein
Doi
Marynarz
Marynarz

Post autor: Doi »

A więc jednak się zdecyduje :P

Karta:
Imię: Doi
Rasa: Elf
Ekwipunek: Łuk,Shadow Armor,Speed shield
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Imię: Przeznaczony-Na-Śmierć
Rasa: Krasnolud
Profesja: Wojownik
Specjalizacja: młotkowy (czyt. maceman, szeroko pojęte bronie obuchowe :) )
Ekwipunek: Młot, heavy armor, heavy shield

Ant, przeczytaj posta pierwszego i sprawdź czy na pewno wszystko w twojej karcie trzyma się kupy :P
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Artos
Kok
Kok
Numer GG: 1692393
Kontakt:

Post autor: Artos »

Karta:
Imię: Arsan
Rasa: Krasnolud
Ekwipunek: Shadow Shield, Miecz jednoręczny, Shadow Armor,
Obrazek
Obrazek
War, war never changes...
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Ja bym zagrał, ale chyba za dużo tych sesji i nie dam rady...

[kryptoreklama] Zapraszam również do mojej seji PvP w klimatach Lineage, jak coś mogę wszystko na gg wytłumaczyć co i jak ;) [/kryptoreklama]
I tak nikt tego nie czyta...
Deep
Chorąży
Chorąży

Ant pisze:Karta:
Ekwipunek:Speed Armor, Speed Shield, miecz jednoręczny-chyba że będzie coś dla maga
Nie wiem czy zauważyłeś ale magowie zamiast broni wybierają sobie 2 czary, Potem bedziesz mógł broń zdobyć i nowe czary kupować podczas sesji.
.
Deep
Chorąży
Chorąży

Doi pisze:Mażna mieć taką samą profesje i rase jak ktoś inny?? / bo Nosferatu zwinął mi z przed nosa to kim chciałem być :D/
A jak coś to karte zaraz wyśle jak tylko dostane odpowiedz więc prosze zarezerwować mi miejsce :P
mi to nie przeszkadza
.
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Poprawka Karty:
Ekwipunek:Speed Armor, Speed Shield,
Czary:Fireball (ognista kula),Poison Food (zatruwa jedzenie i wodę)
Zablokowany