[Gothic] Bariera

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Bielik
Mat
Mat
Numer GG: 5800256

[Gothic] Bariera

Post autor: Bielik »

Otwieram nabór do sesji w świecie Gothica. Mg jestem słabym ale chyba będzie w miarę dobrze :wink: . Sesję będę prowadził z głowy więc będiecie mogli się spodziewać niespodziewanego. Może poznacie pewne wydarzenia z fabuły gry ale zmienię je trochę na potrzeby sesji... NO ale dośc gadania czas przejść do konkretów...

Potrzebował bym 1-2 magów( nie ognia ani wody), oraz do 4 strażników lub najemników. Wiem, że większośc z was ma zapędy mrocznego władcy zniszczenia ale ja jednak potrzebuję osób o w miarę pokojowym nastawieniu (czego nie spodziewam się po najemnikch :wink: )

Karta postaci:
Imię i Nazwisko lub jak tam na ciebie gadają:
Ekwipunek(ale bez przesady...i bez broni):
Umiejętności(alchemia, skórowanie itp.):
Jakim broniami się posługujecie(jedno- czy dwó- ręcznymi):
Wygląd:
Zachowanie:
Historia:( chcę aby postać "miała ręce i nogi" więc nie podobna, żeby mag miał szemrane początki...)

Jeśli o czymś zapomniałem to napiszę później... Mam nadzieję, że pomysłów mi nie braknie. Sesja będzie storytelingowa. I to na razie chyba wszystko.
Stare chińskie przysłowie mówi: "Jak nie wiesz co powiedzieć, to powiedz stare chińskie przysłowie"
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

Ja mógłbym spróbować, oczywiście jeśli towarzystwo takiego gracza ci Bielik odpowiada. :)
Bielik
Mat
Mat

No jasne każdy gracz mile widziany ;].
Aha postacie zamieszczamy tutaj.
Stare chińskie przysłowie mówi: "Jak nie wiesz co powiedzieć, to powiedz stare chińskie przysłowie"
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

To ja rezerwuje maga, karta będzie jeszcze dziś :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Bielik
Mat
Mat

No dobra.
Ale w hisotri nie macie trafić to koloni tylko mieszkać gdzięs na kontynencie. Wystarczy tylko oględny wygląd wioski lub miasta. No chyba, że napiszecie, że jesteście z Khorinis ale popłyneliście do stolicy Myrthany. Wiem, że to może być trochę trudne... Ale tego wymaga sesja.
Kloner
Chorąży
Chorąży

Karta postaci:
Imię i Nazwisko lub jak tam na ciebie gadają: Ariziel
Profesja: Nekromanta
Ekwipunek(ale bez przesady...i bez broni): Kilka mikstur uzdrawiających i dających mane, kilka pustych kamieniu runicznych, ziół i różnych innych składników, kilka run (tu prosze byś y mi je przydzielił :) ) laska maga
Umiejętności(alchemia, skórowanie itp.): Alchemia, tworzenie run, zielarstwo, 4 krąg magi (chyba że dasz mi niższy) zdobywanie serc, znajomość nekromancji
Jakim broniami się posługujecie(jedno- czy dwó- ręcznymi): Runy + 2 ręczna laska
Wygląd: Wysoki, długie włosy, czarne spięte z tyłu w kuc, oczy zielone.
Zachowanie: Spokojny, małomówny
Historia:( chcę aby postać "miała ręce i nogi" więc nie podobna, żeby mag miał szemrane początki...) Ariziel urodził się w szlacheckiej rodzinie gdzieś w solicy królestwa. Jako dziecko został oddany do zakonu magów ognia i tam szkolił się na maga, był bardzo zdolnym uczniem i odrazu został zauwarzony przez jednego z arcymistrzów magi, Xardasa. To on zaszczepił w Arizielu zamiłowanie do nekromancji. Po kilku latach nauki tej dziedziny od Xardasa Ariziel opuścił zakon magów ognia.

Mam nadzieję, że może być :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Bielik
Mat
Mat

Noo dobrze ale mówiłem, że niema magów wody i ognia sesja będzie się dziać w czasie rozłamu na magów Ognia i wody. A tak ogólnie to może być.
Ach specjalizujesz się w magi ognia lodu czy przyzywania?? Aha krąg magii bardziej pasował by mi trzeci ale po jakimś czasi awansujesz na wyższy... :wink:

A inni kto jeszcze chce dojść?? Potzrebuję jeszcze 3-4 strażników lub najemników.
Ostatnio zmieniony wtorek, 19 września 2006, 18:03 przez Bielik, łącznie zmieniany 1 raz.
Kloner
Chorąży
Chorąży

przyzywania, wiem, że nie ma magów ognia i wody, właśnie dlatego jestem nekromantą :)
Atanamir
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Z chęcią...

Post autor: Atanamir »

...spróbował bym zagrać, jesli mozna oczywista sprawa. In the end jestem bardzo ciekaw tej sesji i jesli sie bedzie dobrze zapowiadala , a jak na razie jest nie źle, to s przyjemnościa zagram :)
Bielik
Mat
Mat

Up@ Każdy mili widziany :D
Atanamir
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

A na jakich zasadach beda rosztrzygane spory , walki itp, inaczej gramy w jakims konkretnym systemie czy w systemie stworzonym przez MaGde (czyt MG :)
Bielik
Mat
Mat

Przede wszystkim długoś waszych postów zadecyduję o długości wasze życia. W czasie walk używajcie taktyk i tym podobnych. Świat pozwolę nagiąć bo gdybyśmy się trzymali dokładnie zasad panujących w grze granie tutaj było by very trudne. Jak napiszecie:
TAKIE COŚ to nie uznam tego za długi post. A podczas podróży i zwykłych czynności długich postów nie wymagam bo po co rozwodzić się nad tym jak bierzesz patyk z ziemi. No ale każdy ma własne gusta ;].

A pozatym ZGŁASZAJCIE SIĘ LUDZIE :}
Atanamir
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Karta postaci

Imie i Nazwisko lub jak tam na ciebie gadaja:
Beleg Mistrz Łuku
Plec:
M
Profesja:
Najemnik
Ekwipunek(ale bez przesady...i bez broni):
Śr. zbr. najemnika, 3 mikstury lecznicze (śr), wytrychy (5 szt.), pieczone mięso ścierwojadow (25 szt.), piwo ryżowe (2szt.), pierścień zr. +5, bryłki rudy (150 szt.),

Umiejetnosci(alchemia, skórowanie itp.):
Łucznictwo (mistrz.) , otwieranie zamkow (adep.), akrobatyka (adep.), broń jednoreczna (adep.)

Jakim broniami sie poslugujecie(jedno- czy dwó- recznymi):
Łuki-broń dwureczna (nowość nie :) )
Wyglad:
(To w miare epicki opis) - Beleg jest człowiekiem mieżacym ok 1,75m wzrostu, jest dobrze zbudowanym meżczyzna o niewielkiej masie (bo ok. 65 kg). Gdy kiedyś jeden z awantorników posprzeczał sie z Belegiem, juz miał wyciągać broń gdy spojrzał w oczy Mistrzowi Łuku, w ciemnoniebieskie złowrogie oczy wyrażajace pogade śmierci i strachu. Gdy ów awantórnik tak stał zahipnotyzowany spojrzeniem przeciwnika ten odgarnoł kruczoczarne włosy które opadły mu na twarz (włosy sięgały mu aż po ramiona) w mgnieniu oka wyciągnoł strzałę z kołczany napioł ja na cięciwe łuku i wystrzelił w sam środek czoła awanturnika. Porażony strzała nie zdążył nawet mrugnąć.
(A to opis mniej epicki) - 1.75m wzrostu ; 65kg; chuda twarz, ciemnoniebieskie oczy, kruczoczarne włosy opadające na ramiona, nosi czarny płaszcz pod ktorym zawsze jest zbroja, wysokie skorzane buty z klamra (brązowe) oraz skorzane rekawice. Włosy zawsze rozposzczone, wyprostowana dumna sylwetka.
Zachowanie:
Zwykle spokojny, jednak czasami daje sie łatwo sprowokować, szanuje wszelkie żywe istoty, używa przemocy tylko wobec istot zlych którymi gardzi, zdażaja sie momenty gdy jest zdolny do wielkiego zła jak i momenty gdy jest zdolny do wielkiego dobra.
Historia:( chce aby postac "miala rece i nogi" wiec nie podobna, zeby mag mial szemrane poczatki...)
Wychował sie we wsi służebnej w okolicach wiekrzego miasta. W 10-tym roku życia został sierotą (rodzicce zgineli w porzaże), od tego czasu samodzielny, wyruszył do miasta, tam przyłączył się do jednego z gangów, od 12 roku życia do walki używa prawie wyłącznie łuku. Po 4-rech latach przynależnosci do gangu objoł w nim dowodztwo. Postrach szlachty i magnateri, zwany już wtedy Mistrzem Łuku, gdy już obrał sobie kogoś na cel zawsze trafiał. W wieku 25 lat u szczytu złej sławy i sporego bogactwa złapany i osadzony w lochu. Z tamtąd zesłany do Koloni, Jednak podczas transportowania Belega na konwój napadł jego gang i oswobodził przywódce. Beleg nie chciał juz jednak ryzykować, przekazał dowodztwo jednemu z poruczników gangu a sam zabierajac troche bogactwa wyruszył w swoja strone. Od tego czasu sam podrużuje po Kontynencie...
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Imię i Nazwisko: Parsival Gaveriell Galadium
Profesja: Palladyn Innosa
Ekwipunek: , krzyż, hubka i krzesiwo, bełty, szmatka, jakiś środek łatwopalny.
Umiejętności: dworeczna mistrz, kusza adept, runy 3lvl
Jakim broniami się posługujecie: dwóręczne i kusze
Wygląd: Wielki, mądry, silny, przystojny
Zachowanie: praworządny.
Historia: Był kiedyś palladynem w służbie Innosa. Został posądzony o zdradę i szpiegowanie dla orków. Dzięki wkładowi rodziny udało mu się zarobić na lżejszą karę. Więzienie w barierze...
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Bielik
Mat
Mat

Ehm... Miałeś być strażnikiem lub najemnikiem i nie miałeś zostać zesłany do koloni... Popraw to...
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Imię i Nazwisko: Parsival Gaveriell Galadium
Profesja: Strażnik
Ekwipunek: , krzyż, hubka i krzesiwo, bełty, szmatka, jakiś środek łatwopalny.
Umiejętności: dworeczna mistrz, kusza adept
Jakim broniami się posługujecie: dwóręczne i kusze
Wygląd: Wielki, mądry, silny, przystojny
Zachowanie: praworządny.
Historia: Został zesłany na tę kolonię karną na twz 'pierwszą zmianę'. niestety błąd magów przypłacił utratą własnej rodziny. Od tej pory szuka każdej możliwości aby przejść przez barierę i wrócić do Khorinis, do rodziny.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Bielik
Mat
Mat

EH... Nie miałeś się w ogóle za nią znaleźć... ;]
Zablokowany