[WFRP] Cacuszko

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

[WFRP] Cacuszko

Post autor: BLACKs »

Dobra, jak ta sesja nie wypali to sprzedaje wszystkie podręczniki do rpgów :P.

Trzymam za słowo ^^ Jak po okazyjnej cenie, to kupuję ;)

Zakładam sesję, w której poprowadzę scenariusz z Almanachu Mistrza Gry, pt. Cacuszko. (Server, to jest ten, w który graliśmy w czwartek :P) Postacie pod drugą edycję, bez mechaniki. Oto karta postaci (proszę dawać je do rekrutacji)

Imię:
Rasa:
Profesja:
Historia (taka na dwa, trzy akapity):
Wygląd:
Ekwipunek:
Zachowanie:

Przyjmuję trzech, czterech najaktywniejszych forumowiczów. Będę odpisywał raz, dwa lub trzy na dzień. :)
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

Eee a co to jest WFRP jeśli można wiedzieć? :P Bo niestety nie wiem :P

Jakbyś powiedział coś o tym to może zagram, aktywny jestem, mogę odpisywać nawet po kilka razy dziennie, przynajmniej narazie :P (Po dwóch tygodniach szkoły zapewne się to zmieni i znowu będę wchodził na forum raz dziennie :P)

Edit: Aaaa to dlatego się nie skapnąłem, jakby było napisane WH to bym się skapnął ;) No cóż, w Warhammera nigdy nie grałem, ale może powinienem spróbować? :roll: Powiedzcie mi tylko, jakie są profesje i co konkretnie trzeba napisać w "zachowaniu" :P No a ekwip to tylko tak ogólnie mogę napisać, bo się nie znam wkońcu ^^
Ostatnio zmieniony sobota, 26 sierpnia 2006, 19:51 przez Pavciooo, łącznie zmieniany 2 razy.
I tak nikt tego nie czyta...
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

@up: Warhammer Fantasy Role Play
Obrazek
t0m3ek
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: t0m3ek »

Profesji podstawowych jest chyba ze 20 od szurołapa do Strażnika królewskiego czy jakoś tak :)
Meniyaki tsukete shinugaii!
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

Jest 60 profesji podstawowych.

Akolita, Banita, Berserker z Norski, Chłop, Ciura Obozowa, Cyrkowiec, Cyrulik, Fanatyk, Flisak, Giermek, Gladiator, Goniec, Górnik, Guślarz, Hiena Cmentarna, Kanciarz, Kozak kislevski, Leśnik, Łowca, Łowca nagród, Mieszczanin, Mytnik, Najemnik, Ochotnik, Ochroniarz, Oprych, Paź, Podżegacz, Porywacz zwłok, Posłaniec, Przemytnik, Przepatrywacz, Przewożnik, Rybak, Rzecznik rodu, Rzemieślnik, Rzezimieszek, Skryba, Sługa, Strażnik, Strażnik dróg, Strażnik pól, Strażnik więzienny, Szczurołap, Szermierz estalijski, Szlachcic, Śmieciarz, Tarczownik, Uczeń czarodzieja, Węglarz, Włóczykij, Wojownik klanowy, Woźnica, Zabójca trolli, Zarządca, Złodziej, Żak, Żeglarz, Żołnierz, Żołnierz okrętowy
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Mała znajomość świata drugoedycyjnego nie jest chyba przeszkodą.Jeśli nie to się zgłaszam.
Czerwona Orientalna Prawica
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Moge? ;)
Zresztą chce twoje podreczniki :D
Pavciooo
Kok
Kok
Kontakt:

Post autor: Pavciooo »

To jak narazie moja karta wygląda tak:

Imię: Pavciooo
Rasa: Człowiek
Profesja: Łowca
Historia: Pavciooo mieszkał tuż obok lasu i zawsze lubił chodzić z ojcem na polowania. Przez te wszystkie lata dobrze opanował strzelanie z łuku. Gdy zmarli jego rodzice, sprzedał dom i za pozyskane pieniądze wykupił "profesjonalny" ekwipunek (poprzedni łuk był zrobiony przez jego samego) i wyruszył w świat w poszukiwaniu przygód.
Wygląd: Średniego wzrostu, krótkie, czarne włosy, nosi ciemnozielony płaszcz z kapturem przeważnie założonym na głowe.
Ekwipunek: Łuk, dużo strzał, jakaś lekka zbroja itp (nie napisze dokładnie jaki to ekwipunek, bo sie nie znam, więc wybierz go za mnie :) )
Zachowanie: Skryty, małomówny, jeśli atakuje to przeważnie z zaskoczenia, nie lubi narażać karku jeśli coś mu się nie będzie opłacało.

Kartę później uzupełnię edytując tego posta 8)

Edit: Memo- a to czemu, jeśli można wiedzieć? :P
Edit 2: No to karta jest, zmieniłem rasę na człowieka, żeby nie odstawać za bardzo od reszty :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 28 sierpnia 2006, 10:07 przez Pavciooo, łącznie zmieniany 3 razy.
I tak nikt tego nie czyta...
Memo
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Memo »

są człeki, krasnoludy, nizioły i elfy, ale elfy ssą ;p

Edit: Pavciooo - bo ich nie lubię ;p
Ostatnio zmieniony sobota, 26 sierpnia 2006, 21:15 przez Memo, łącznie zmieniany 1 raz.
Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę!
Odmiana nicka mego:
M: Memo; D: Mema; C: Memowi; B: Mema; N: Memem; Msc: Memie; W: Memo!
Hose15
Bombardier
Bombardier

Przedstawiam tu moją kartę postaci tak na wszelki wypadek przyjęcia mnie do gry.

Imię:Hose Angmar (i nazwisko przy okazji)
Rasa:Człowiek
Profesja:Złodziej
Historia: Hose urodził się w Altdorfie.Jego rodzicami byli wykształceni ludzie lecz on schodził na złą drogę.Jako mały chłopiec zaczął kraść drobne rzeczy.
Rodzice nie poświęcali synowi zbyt dużo uwagi ponieważ poświęcali uwagę uniwersytetowi Altdorfskiemu.W wieku 16 lat zaczął popijać alkohol.W końcu Hose zaczął kraść rzeczy także z domu a ponieważ te rzeczy były wartościowe miał z nich duże zyski.
Jego rodzice zmarli gdy miał 20 lat.Hose sprzedał więc swój dom w Altdorfie i za wszystkie pieniądze kupił dom Middenheim.Tam miał lepsze okazje do kradzieży.Tam też zaciągnął się do klanu złodziei o nazwie Gildia Złodziei Cienia.
Lecz pewnego dnia przyłapano go na kradzieży i od tamtej pory postanowił już nie kraść.Dowiedział się wszystkiego o łowcy nagród ponieważ chciał nim zostać.
Po miesiącu bezcelowego pobytu w Middenheim Hose w końcu znalazł pierwszą robotę w profesji Łowcy Nagród.Wywiązał się bardzo dobrze ze swojej roboty.Złapał dwóch złodziei naraz i oddał ich w lokalne władze.Wiedział gdzie będą robić skok bo byli to jego kumple...
Hose siedzi teraz w Middenheim i szuka roboty w swoim fachu.Jeśli nudzi mu się życie w mieście wyrusza na dalekie wyprawy...
Wygląd:Hose jest wysokim , smukłym mężczyzną(185 cm, 80 kg wagi).Jest też dobrze umięśniony.Włosy ma trochę dłuższe splecione w kucyk.Na sobie ma czarny płaszcz z kapturem(wychodzony zresztą), skórzane spodnie oraz wysokie buty z cholewami.Jego cera jest ziemista.
Oczy ma zielone.Jego twarz prawie wcale nie pokazuje się ponieważ cały czaschowa się pod kapturem.
Ekwipunek:Koszulka kolcza z miedzi,5 Zk 30 pensów, sakiewka na pieniądze,2 koce,miecz srebrny dwuręczny wiszący na plecach.Przy pasie wisi mu 10 noży do rzucania.
Zachowanie:Hose jest trochę skryty.Zamknięty w sobie.Jego wzrok zawsze spoczywa na jakiś podejrzanych typach.Hose chętnie służy wymiarowi sprawiedliwości(dla pieniędzy :D ).

Może być?? :)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Dobra, póki co Hose15 przyjęty :P, ale bez ekwipunku.
Server - możesz grac :)
Hose15
Bombardier
Bombardier

Ej zmienie profesje na Łowcę Nagród bo zapomniałem zmienić z Złodzieja na łowcę nagród , ok?
A tak z ciekawości to czego bez ekwipunku??
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Hmm, jakby to powiedzieć, trochę zbyt kosztowny :P. Proponuję miecz jednoręczny (nie z srebra :) ), noże mogą zostać, tak samo koszulka kolcza. Możesz sobie dopisać jeszcze kuszę, sieć lub łuk.
Hose15
Bombardier
Bombardier

To tak:
Profesja:Łowca Nagród
Ekwipunek:Miecz jednoręczny,kusza,10 noży do rzucania,sakiewka na pieniądze,4 Zk,koszulka kolcza z miedzi

No tu masz poprawki do karty postaci.
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Ok, to mam jednego gracza (i Pavciaa jak uzupełni kartę w miarę :P).

Potrzeba jeszcze dwóch graczy, kto się pisze? :).
Alinoe
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Alinoe »

No to ja się piszę ;D

Imię: Adolf z Middenheim

Rasa: Człowiek

Profesja: Węglarz

Historia:
Matka Adolfa zmarłą przy porodzie. Załamany ojciec z rozpaczy popadł w alkoholizm. Mimo, że nigdy nie mieli zbyt wiele, wydawał wszystkie pieniądze na picie.Kiedy chłopak skończył lat 10, jego ojciec rzucił pracę i kazał mu iśc żebrać. Cały jego "zarobek" przepijał. Adolf cieszył się gdy dostał zamiast monety bułkę, którą mógł zjeść.Pewnego dnia, gdy chłopak miał już lat 15, jego tatulek umarł z nadmiaru trunkow. Zrozpaczony chłopiec znalazł łopatę - jedyne narzędzie w domu. Pogrzebał ojca, a sam zatrudnił się w kopalni.
Pracował tam długie lata - dostawał propozycje awansu, ale odmawiał - lubił stanowisko górnika. Zdarzało się, że późnymi wieczorami, (gdy wracał z pracy) jakieś hultaje napadały go. Ginęli szybko i bezboleśnie pod ciosami jego łopaty. Za którymś razem coś w nim pękło.Rzucił pracę. Wziął sztylet, swoje oszczędności oraz łopatę i ruszył w świat tępić zło i bandytów.

Wygląd: Adolf to niski i krępy mężczyzna. Cały jest umazany węglem. Po rysach jego twarzy widać, iż - mimo tego, że nie był stary - wiele przeszedł. Jego ciemne, spracowane dłonie był nieproporcjonalnie duże do reszty ciała - widać było, że chłop miał krzepę.Jego ubranie było brudne od węgla,stare i poszarpane.

Ekwipunek: stalowa łopata, 3Zk, chuba i krzesiwo, sztylet.

Zachowanie: Dla kompanów miły i serdeczny. Przeważnie milczący. Kiedy ktoś mu popdadnie - może kupić sobie trumnę.

Może być?:D
Pozdrawiam
Alinoe -> Sesja Bobasa (DnD)
Gareth -> Sesja Evandrila (Warhammer)
Stature (Cassie Lang) -> sesja Serge'a (Marvel)
Smoku
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Smoku »

nie wiem czy się załapie, ale co tam kartę mogę dac :P

Imię: Adela z Tilei
Rasa: czlowiek
Profesja: najemniczka
Historia: jej rodzicami prawdopodobnie była para należąca do grupy uchodzców, jako, że niemowlę tylko by przeszkadzało podczas ucieczki, a instynkt rodzicielski nie pozwolił na zostawienie dziecka na pożarce wilkom, podrzuconą ją pod bramy jakiegoś klaszotru który znaleźli po drodze, tam dostała imię Adela, żyła i pobierała nauki w klasztorze, które miały ją przygotowac na służbę w nim, po tym jak dojrzała uciekła, w jednym z miast zacięgneła się do grupy poszukiwaczy przygód, razem z towarzyszami podróżowała po świecie podejmując się różnych zadan, ostatnio ze znanych sobie powodów postanowiła odłączyc się od grupy, miała szczęscie bo okręt którym miała płynąc razem z towarzyszami zatonął, na obecną chwilę pracuje sama
Wygląd: szczupła i zgrabna, o wysportowanej sylwetce, średniego wzrostu, ma brązowe oczy i brązowewłosy do ramion
Ekwipunek: kusza i kołczan bełtów, średni pancerz (kaftan kołczy i skórzana kurta), tarcza, mikstura lecznicza
Zachowanie: miła, towarzyska, twarda, oddana sprawie ktorej się podejmuje, jeżeli ktoś jej dla niej dobry jest dobra dla niego, ale jeżeli ktoś podpadnie nie ma wyrzutów sumienia
Zablokowany