Miałem skupić się na sesji w Warhammera i po jej zakończeniu zająć się Marvelem ale co tam...

. Od tej chwili rozpoczynam rekrutację do sesji próbnej w klimatach Marvela. Scenariusz bedzie raczej krótki i mało skomplikowany - po prostu chcę się przekonać i sprawdzić swe umiejętności w prowadzeniu w świecie Marvela. Dużo walki ze super-złoczyńcami i szczytny cel misji - tak w skrócie przedstawia się fabuła. Przy okazji chcę też sprawdzić, czy bedziecie regularnie odpisywać co ma dla mnie duże znaczenie (nie zamierzam się produkować tylko po to by po dwóch-trzech dniach dostrzec, że sesja padła), wiec jeśli ewentualny kandydat do sesji chce wziąć w niej udział niech ma na uwadze powyższe słowa. Jeśli wszystko będzie układać się dobrze, po tej sesji (i po zakonczeniu sesji w Młotka) zapodam na forum jakis konkretniejszy scenariusz z X-Men w rolach głównych. Na razie to jednak plany, skupmy sie na obecnej sesji.
A więc...Nie narzucam sztywnych ram co do liczby uczestników przygody - ilu sie zgłosi do jutra, tylu bedzie grać

. Jeśli chodzi o samą rozgrywkę, to bedzie ona storytellingowa (chyba nie musze tłumaczyć o co chodzi). Jako że The New Avengers w komiksach Marvela cały czas zmieniają swój skład, więc macie wolną rękę co do wyboru bohatera. Można grać np. Spider-Manem, którymkolwiek z X-Men (jak wiadomo wielu z nich również należało bądź należy do The New Avengers), Cap. America, Daredevilem - generalnie kim chcecie ze stajni Marvela. Jeden warunek: wasza postać musi być superbohaterem o dobrym charakterze (np. nie wolno grać Venomem, Deadpoolem itd.), miło byłoby również gdyby w składzie znalazła się jakaś kobitka-bohaterka. Swoje propozycje bohaterów zamieszczajcie w tym temacie, by inni wiedzieli kim już nie mogą grać (czyli kto pierwszy ten lepszy po najlepszych superbohaterów

). Tyle na razie. Rozpisałem się trochę więc pora kończyć. Wszystkie pytania piszcie w tym temacie. Jeśli pozbieram drużynę zaczynam jutro rano.
The New Avengers (pełny skład):