Dlaczego akurat TofT ed. ?
Choćby po to żeby oddać hołd. Wg mnie tak właśnie powinien wyglądać podręcznik do WFRP. Niech żyje Theatre of Tragedy!
Skad wziąć podręcznik TofT ed?
Podręcznik TofT ed nie jest wymagany. Równie dobrze możesz znać młotka z 1 czy 2 edycji. Jednak jeśli chcecie zagrać właśnie na podstawie tego podręcznika - http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtopic.php?t=1530. Tam macie dyskusje na naszym forum na temat TofT ed i link download.
W jakim stylu będziemy grali?
Zdecydowanie storytellingowo. Mechanikę chce ograniczyc do minimum bąź całkowicie wyeliminowac mechanikę. Wasze życie będzie zależało od jakości waszych postów i zwykłej logiki.
Jakieś wymagania w stosunku do postaci?
Tak, wasze postacie nie mogą być kultystami Chaosu ani skrajnymi wyznawcami któregoś z bóstw Prawa. Postacie są początkujące - dopiero rozpoczęły swa podróż. Preferuje normalne rasy (typowi przedstawiciele ras takich jak: człowiek, elf, krasnolud, halfing i gnom). Jeśli chcesz grać kimś innym, masz szanse ALE jedynie jeśli twa postać będzie miała na prawde ciekawą historię. Ale nawet wtedy - pierwszeństwo mają "normalni". Profesje oczywiście podstawowe.
Jakieś szczegóły?
Sesja toczy się w roku 2514 wg Kalendarza Imperium tuż po śmierci Karla-Franza I. Miejsce akcji poczatkowe to miasto Middenheim (wasze postacie oczywiście nie muszą z tamtad pochodzić ale muszą tam być).
Czy an pewno będziesz prowadził tę sesje do końca? ^_-
Tak. Dlaczego wiec nie dokonczyłem sesji w DnD? Wybaczcie ale Lochy i Smoki to nie jest mój świat.
A właśnie, ilu graczy przyjmujesz?
Zaczynamy kiedy zbiore komplet 3-5 graczy.
No dobra, daj szablon Karty Postaci
* - Tak oznaczam to co MUSI być
Imię*:
Nazwisko:
Przydomek:
Wiek*:
Płeć*:
Bóstwo*:
Rasa*:
Profesja*(podstawowe):
Historia* (w miarę szczegółowa):
Czary (tylko jeśli postać jest czarodziejem max. 12):
Wyglad*:
Zachowanie* (nie tylko osobiste, także w stosunku do określonych ludzi, bądź grup ludzi):
Umiejętności dodam sam opierając się na historii etc. Przesle je wam na PW
Karty prosze przesyłac na PW.
To chyba wszystko, zapraszam do rozgrywki