"Dziecko Demona" D&D (rekrutacja otwarta do 15

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Akandre
Pomywacz
Numer GG: 6761922

"Dziecko Demona" D&D (rekrutacja otwarta do 15

Post autor: Akandre »

Szukam 3-7 (ew. 8) osob do stworzenia druzyny podrozaujaca po dnd 3 ed. Jezeli ktos nie ma podrecznikow, a chce grac, moge dac na serwer, aby wszyscy, ktorzy chca, mogli grac. Chcialbym stworzyc druzyne z prawdziwego zdarzenia. MP bede ja, jezeli sie uda skompletowac druzyne. O przygody nie trzeba sie martwic, bo prowadze sesje dla duzyny zlozonej z moich braci. Jezeli ktos nie lubi zbytnio myslec, a woli "crush 'n' kill", to moze polubi intrygi i prawdziwe zadania. Ogolnie rzecz biorac, znajdzie sie miejsce dla kazdego. Kto ma podrecznik gracza, niech odrazu pisze, kim chcialby grac, a pozniej sie ewentualnie pozmienia niektorych tak, zeby nie bylo brakow w klasach postaci. Jezeli ktos ma jakies pytania czy cos takiego, zapraszam na moje gg-6422003. Jezeli ktos chce ze mna rozmawiac na gg, prosze o wczesniejsze przedstawienie sie, bo nie lubie pisac z kims, kogo tozsamosci nie znam.

PS do Modow: nie wiem czemu, ale jak napisalem w "TRPG Ogolnie", ze moge dac na serwer 3 zrodlowe podreczniki do dnd 3 ed., to nastepnego dnia tego nie bylo. Nie rozumiem, dlaczego do tego doszlo, bo nie chcialem za to pieniedzy lub jakichs korzysci, a napisalem jedynie, ze jezeli ktos ma "podr. psioniki" albo "bostwa i polbogowie" w pdfie, to bym bardzo o nie prosil.
Ostatnio zmieniony sobota, 5 sierpnia 2006, 21:00 przez Akandre, łącznie zmieniany 4 razy.
"Living is easy with eyes closed"
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

Ja się pisze jednak świat ten jest mi jedynie pobieżnie znany :)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

A czy muszą być statystyki? Zagrałbym zaklinaczem, ale gram raczej na storytelling, nie pamiętam mechaniki.
Akandre
Pomywacz

statystyki musza byc, ale sa 2 sposoby na ilosc statystyk: albo 75 pkt (nie mniej niz 3 i nie wiecej nie 18 pkt w jednym atrybucie), gdyz wynosi to dokladnie srednia 12-13 podana w podr. gracza, albo rzucam w programie symulujacych rzuty koscmi (jeden moj brat wyrzucil w sumie 93 i drugi mu zazdroscil :P )
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

I nic więcej prócz statystyk nie chcesz? Mogę rozdać te punkty, ale resztę statystyk nie dam, chyba że sam dorobisz :).
Akandre
Pomywacz

no, jezeli nie chcesz startowego ekwipunku klasy postaci, to mozesz sztuka po sztuce kupowac na miejskim targu
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

A możesz dać jakąś przykładową kartę postaci?
Akandre
Pomywacz

hmmm, mam w podr. gracza, ktory jest pdfie, ale moge wypisac:

Imie postaci:
Klasa postaci/poziom:
Rasa:
Charakter:
Bostwo:
Rozmiar:
Wzrost:
Waga:
Oczy:
Wlosy:
ATRYBUTY:
Sila: (modyfikator)
Zrecznosc: (modyfikator)
Budowa: (modyfikator)
Intelekt: (modyfikator)
Roztropnosc: (modyfikator)
Charyzma: (modyfikator)

Punkty wytrzymalosci: (rany/aktualne pw) (stluczenia)
Klasa Pancerza: 10+[premia z pancerza]+[premia z tarczy]+[mod. ze zrecznosci]+[modyfikatro z rozmiaru]

reszta poziej, bo rodzice sie czepiaja
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

"Rodzice są jak nietoperze - nic nie widzą, nic nie słyszą, ale wszystkiego się czepiają" :lol:

A żeby nie było offtopa to powiem, że również chętnie zagram, ale zadam też moje standardowe pytanie: czy szanowny MP zaakceptuje postać z rasy Fey'ri? W razie czego mogę podesłać info o rasie.
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Soulfein
Stópkowy Tawerniak
Stópkowy Tawerniak
Numer GG: 2863670
Kontakt:

Post autor: Soulfein »

EDIT:

Rezygnuje z udzialu w sesji.
Ostatnio zmieniony sobota, 29 lipca 2006, 17:40 przez Soulfein, łącznie zmieniany 1 raz.
...
Akandre
Pomywacz

no, nie slyszalem o niej, ale jestem otwarty na wszelkie prpozycje, jezeli tylko sa nieglupie :wink:
Akandre
Pomywacz

Karta postaci przerobiona na TRPG, bo pdf nie wkleje, a chodzi o to, zeby kazdy mial wglad. Przerobilem ja wczoraj, w nocy, bo mi sie spac nie chcialo :D

Imię postaci:
Klasa postaci/poziom:
Rasa:
Charakter:
Bóstwo:
Rozmiar:
Waga:
Oczy:
Włosy:
Szybkość:
Pw: [suma] ([rany]/[aktualne pw]) [stłuczenia]
KP: [suma]=10+pr.z panc. ()+pr. z tarczy ()+mod. ze zr.()+mod. z rozm.()+inne()
Atrybuty: wartość..modyfikator... odziedziczone
-siła:................-.......-......................-
-budowa:.........-.......-......................-
-zręczność:......-.......-......................-
-intelekt:.........-........-......................-
-roztropność:...-.......-......................-
-charyzma:......-.......-......................-
Rzuty obronne: SUMA....baz. r.o. ...mod. z atr. ....inne
-wytrwałość......-............-.................-....................-

-refleks..............-............-.................-....................-
-wola.................-............-.................-....................-
Bazowa premia do ataku:
Atak wręcz: suma ()=baz. pr. do ataku ()+mod z siły()+mod z rozm.()+inne()
Atak dyst.: suma()=baz. pr. do ataku()+mod ze zr()+mod z rozm()+inne()
Broń1: suma premii do ataku ...obrażenia ...krytyk ...zasięg ...waga ... rozmiar... rodzaj ... specjalne właściwości
Broń2: suma premii do ataku ...obrażenia ...krytyk ...zasięg ...waga ... rozmiar... rodzaj ... specjalne właściwości
Broń3: suma premii do ataku ...obrażenia ...krytyk ...zasięg ...waga ... rozmiar... rodzaj ... specjalne właściwości
Pancerz/przedm. ochr.: rodzaj ...premia z pancerza ...kara do testu ...max zr ...niepow. czaru ...szybkość ... waga ...specjalne właściwości
Tarcza/przedm. ochr.: premia z pancerza ...waga ...niepow. czaru ...kara do testu ... specjalne właściwości
Umiejętności:
nazwa.................-atr. kl....-mod z umj....-mod z atr...-rangi-inne
...........................-.............-.....................-..................-.........-......
...........................-.............-.....................-..................-.........-......
Udźwig:
-lekki
-średni
-ciężki
-podnoszenie nad głową (max)
-podnoszenie z ziemi (max*2)
-pchanie lub ciągnięcie (max*5)
Zdolności specjalne i atuty:
Czary:
-mod ST r.o. na czar:
baz. ST czaru...poziom...czary na dzień...czary premiowe
-.......................-..............-.........................-
znane czary:
Języki:
Ekwipunek:
Historia postaci:

a rasy: krasnolud, elf, polork, gnom, niziolek (nie ma czlowieka i polelfa, bo ich nie lubie-sry)
i klasy postaci: paladyn (praworzadny dobry), wojownik (do kazdego charakteru), barbarzynca (lub berserker, jak niektorzy do nazywaja, niepraworzadny), zaklinacz (czary urokowe), kaplan (dobry lub zly), lotrzyk (jakby zlodziej), mnich (praworzadny, walczy bez broni), bard (wspomaga sojusznikow, ma tez czary), tropiciel (wypasiony :D ale bez przesady), czarodziej (szkoly magii:iluzja, nekromancja, odpychanie, przyzywanie, transmutacja, wieszczenie, wywolywanie, zaklinanie) i druid (ekolog?)
dante_tha_don
Marynarz
Marynarz

Post autor: dante_tha_don »

Jak można się jeszcze dołączyć to chętnie to zrobie.
Akandre
Pomywacz

mozna sie dolaczac (1 osoba)
radzik
Pomywacz

Post autor: radzik »

Przygarniecie jeszcze jednego człowieczka ??
„Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej…” Ryszard Riedel
Akandre
Pomywacz

jeszcze 1 miejsce :wink:
Ostatnio zmieniony piątek, 4 sierpnia 2006, 08:54 przez Akandre, łącznie zmieniany 1 raz.
radzik
Pomywacz

Post autor: radzik »

Fajnie :)

Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy mogę grać elfem czarodziejem??
2. Ile postów dziennie można napisać podczas sesji. Czy jest to jeden post dziennie czy więcej??
„Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej…” Ryszard Riedel
Zablokowany