[Sliders] wznowienie rekrutacji

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

[Sliders] wznowienie rekrutacji

Post autor: Mekow »

Przygoda/kampania opierała by się o serial pt. "Sliders" - gracze skaczą z wymiaru do wymiaru mając nadzieję, że trafią w końcu do swojego. Wymiar w którym się pojawiają i czas przebywania w nim jest losowy (może miejsce "lądowania" też będzie losowe).
Jeśli ktoś nie oglądał serialu to chyba da się to jakoś skrótowo opisać, ale na razie zakładam, że jak ktoś jest zainteresowany to go oglądał.

Trzeba stworzyć system. Choć gra może przebiegać w wersji opisowej i może wystarczą podstawowe rzeczy (takie jak wiek, wygląd, umiejętności, poglądy).
Ostatecznie mogę poprowadzić, ale może lepiej niech to zrobi jakiś bardziej doświadczony "forumowicz".

Czy są zainteresowani? Jeśli znajdzie się MG to ja się pisze na gracza.
Ostatnio zmieniony sobota, 4 listopada 2006, 10:19 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

Ja się pisze, ale na gracza. Jestem jeszcze zbytnim żółtodziobem żeby być mg. :lol:
shade
Mat
Mat

Post autor: shade »

Sliders? mhrrrrrr mhrrrrrrr... Gdybym troche pomyślał to może bym wam zrobił jakąś sesję na podstawie tego serialu, zresztą już wcześniej się zastanawiałem czy by nie zrobić takiej sesji. Więc póki co zgłaszam się na potencjalnego MG a jeśli się taki znajdze to na gracza.
Mekow
Bosman
Bosman

OK. Trzy osoby już są. :D

shade:
Jeśli żaden (doświadczony na forum) MG się nie zgłosi, to co powiesz na zmienianie się na tym stanowisku (w zależności od pomysłów na wymiary). W tym systemie poprzednie przygody nie mają właściwie wpływu na kolejne.
Zinin
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Zinin »

Ja bym chętnie zagrał jako gracz
Dobry bajer, to połowa Sukcesu
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Zaciekawiło mnie to, nie powiem, lecz nie znam serialu.
Prosiłbym o jakieś wstępne wprowadzenie. ;)
Obrazek
szturm
Mat
Mat
Numer GG: 8991900
Kontakt:

Post autor: szturm »

ja tez chetnie zagram, ale to samo co Ra-V, krotki opis prosze ;) a, i moglbys dac wzor karty? chyba ze to, co napisalem w pierwszym posice, wystarczy... ;]
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

I think you're the same as me...
Mekow
Bosman
Bosman

Opis/wstęp:
Świat rzeczywisy (czyli rok 2006 itp. itd.). Pewien młody naukowiec (w swojej pracowni - piwnicy) pracuje nad rozwiązaniem łamigłówki Einsteina. Udaje mu się i tworzy urządzenie (nazwane "licznikiem" - wygląda jak skrzyżowanie telefonu komórkowego z pilotem od telewizora), które daje możliwość przemieszczenia się do innego wymiaru. Zasada jest taka: ustawiasz czas i na tyle minut/godzin lądujesz w innym wymiarze, po czym licznik sam cię ściąga z powrotem.
Kiedy wynalazca z przyjaciółmi (nasza drużyna) udaje się w pierwszą podróż lądują w świecie, w którym Ziemia zamarzła (przyszła epoka lodowcowa, albo jakieś gorsze zmiany klimatyczne). Jest im zimno, a licznik ustawiony na 4 godziny. Postanawiają jakoś przeczekać, ale nadciągające tornado sprawia, że zmieniają plany i przestawiają licznik.
Przenoszą się z zamarzniętego świata i lądują w normalnym.
Normalnym :?: :?: - tak im się tylko wydawało ponieważ w tym świecie rządzą Rosjanie, a komunizm jest jedynym istniejącym na świecie rodzajem władzy.
Przestawienie licznika spowodowało, że utknęli w innych wymiarach. Młody naukowiec zdołał przestroić licznik tak, że teraz przeskakują z wymiaru do wymiaru (nie udało mu się zaprogramować go na powrót do domu). Czas pobyty w innym wymiarze jest losowy, ale określony - jak nie zjadą w danym momencie to zostają w danym wymiarze na następne 20 lat (wiedzą ile mają czasu - licznik odlicza czas do następnego skoku).

Odnośnie tych wymiarów to: zasadniczo są podobne do naszego świata, ale z inną historią, obyczajami itp. (moge powiedzieć więcej, ale myśle, że pozbawie was wtedy istotnej części zabawy).

Aktualnie serial (powtórki) leci na AXN - w niedziele o 10:05 i 16:25.

Więcej informacji na podanych stronach.
Pierwsze dwie to jest to co opisałem skrótowo własnymi słowami (można sobie darować).
http://www.sliders.tcz.pl/summary1.php
http://www.sliders.tcz.pl/summary2.php
Natomiast te sam wybrałem:
http://www.sliders.tcz.pl/summary3.php
http://www.sliders.tcz.pl/summary7.php
Są tam właściwie linki do wszystkich odcinków - jak ktoś chce.

Odnośnie karty to projekt jest w drodze.

shade:
musimy ustalić kto prowadzi, ew. zaczyna prowadzić (jeśli przejdzie pomysł o ewentualnej zmianie MG).
Ja moge prowadzić/zacząć - odezwij się w tej sprawie.

I skłaniam się do przeniesienia miejsca akcji do Polski (lepiej znamy naszą historię, niż stanów), co na to gracze?
shade
Mat
Mat

Jestem gotów do poprowadzenia sesji, mam już kartę postaci, a to co do tego w jakim kraju rozpocznie się sesja jest mało istotne (początkowo skłaniałem się ku małej mieścinie w Kanadzie). W sesji mogło by wziąć udział (na początku) do 5 osób ale z czasem inni gracze mogli by dołączać do drużyny w innych wymiarach, z tego co pamiętam to przepustowość bramy wynosiła ok 7,6 osób. No to jak mam prowadzić?
Mekow
Bosman
Bosman

OK - prowadź shade. W tej sytuacji ja pisze się na gracza.

Napisz wzór karty, to zaczniemy robić i wysyłać. Na PW ?

Nie wiem do końca czy miejsce jest mało istotne, ale chyba warto je ustalić. Kanada? :?
Ja głosuje na Polskę. A co na to gracze??

P.S. W opisie padły słowa odnoszące się do zjazdu i skoku. Chodzi o przejście przez portal do innego wymiaru.
Ang. Slide oznacza ślizgać się, zjeżdżać (ze ślizgawki :wink: ), a sliders to osoby wykonujące tę czynność. W serialu przetłumaczyli to na "skoczkowie".
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 10 lipca 2006, 21:56 przez Mekow, łącznie zmieniany 1 raz.
shade
Mat
Mat

Dobra póki nie zaczniemy gracze niech wybiorą kraj.

Zaczynamy. Przyjmuje 5 pierwszych kart, oczywiście potem też będzie można się zgłaszać ale już do rezerwy.

[EDIT]Karta postaci
Imię i nazwisko:
Wzrost:
Waga:
Kolor włosów:
Kolor oczu:
Znaki rozpoznawcze:
Fobia: każdy człowiek czegoś się lęka, a jeśli z niego taki twardziel to na pewno czegoś się brzydzi
Ulubiona rzecz: każdy coś lubi, jakaś potrawa, czynność...
Ogólny wygląd: dla bardziej twórczych
Ekwipunek:
Odzienie
Dodałem do karty postaci rubryki ekwipunek (tu wpisujemy jakie przedmioty zdobyli bohaterowi) i odzienie (co noszą na sobie bohaterowie {pamiętajcie że będą światy z ekstremalnymi klimatami})

W drużynie przydał by się jakiś naukowiec który by stworzył owy pilocik, ale bez naukowca też się obejdzie.
Ostatnio zmieniony wtorek, 18 lipca 2006, 22:17 przez shade, łącznie zmieniany 1 raz.
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

pierwszy, pierwszy :twisted:
szturm
Mat
Mat
Kontakt:

drugi...
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

Mekow
Bosman
Bosman

numer trzy :) .

A co z miejscem akcji?
Bo moja postać np. nie ma jeszcze imienia i nazwiska. (czekam z tym na ustalenie kraju).

shade:
od biedy ty możesz poprowadzić postać naukowca, ale w sumie to racja, że może go nie być.
szturm
Mat
Mat
Kontakt:

ja zaproponowalem poludniowe wybrzeze Anglii...
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

shade
Mat
Mat

No to mamy już komplet: detektywa, studenta prawa i studentke matematyki, biznesmena i studenta inżynieri i robotyki. Dzisiaj wieczorem zacznę. Można jeszcze się zapisywać ale na rezerwę na wypadek gdyby ktoś zrezygnował albo gdyby ktoś chciał dołączyć do drużyny w czasie ich podróży.
shade
Mat
Mat

Większość wybrała dla swojej postaci angielskie imiona, a miejsce akcji nie zostało wybrane więc zaczniemy w Kanadzie, Mekow podaj imię postaci.
Zablokowany