Świat Mgły RPG

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Świat Mgły RPG

Post autor: AC »

Czyli powrót do korzeni - wymyśliłem tą grę w listopadzie 2003 roku, więc jest jedną ze starszych tego typu gier :) jest również prosta. Świat jako "Freestyle" jest wytworem wyobraźni z początku oparty na ogólne zasady rzeczywistości, ale pod koniec i za przyzwoleniem graczy coraz bardziej będzie to czysta nierzeczywistość.

Gra wymaga jedynie tego, żeby gracze odpowiadali raz dziennie - za każdy dzień zwłoki dostaniecie punkt i jak się takich nazbiera to obiecuję, że wasza postać umrze w bardzo widowiskowy (lub nie) sposób.

Karta rekrutacyjna:
Nazwa postaci: [dowolna, ale nie chamsko głupia :P ]
Rasa: [dowolna, ale ma być ładnie opisana, chyba że człowiek - inne rasy opiszcie o co wam chodzi]
Profesja: [co dana postać robiła wcześniej]
Statystyki: wybrać dwie główne z tych http://www.arcanum.phx.pl/_stats.html (pamiętajcie, że stronę pisał jakiś koleś nieznający ortografii więc nie uczcie się z niej)

Świat będzie taki jaki sobie wybierzecie poprzez wasze postacie i na koniec i tak ja zdecyduje. Zalecam, żeby wszyscy byli swojej unikatowej rasy, ale jeżeli wolicie grać człowiekiem to lepiej żeby wszyscy byli ludźmi niż jakimiś głupimi rasami w stylu krasnoludów (choć nie będzie dyskryminacji [poprostu krasnoludzi nie będą przyjmowani])

Gra 4-5 graczy. Jak więcej osób będzie chciało to rzucę kostką :)
Ostatnio zmieniony czwartek, 28 września 2006, 23:18 przez AC, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Thorgrim
Majtek
Majtek
Numer GG: 1099483

Post autor: Thorgrim »

Karta postaci:

Nazwa postaci: Hemaretix ;

Rasa: Człowiek ;

Profesja: Architekt ;

Statystyki: Inteligencja [IN], Charyzma [CH] ;

Świat: 4000 lat przed naszą erą, Egipt ;
Zapał
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Zapał »

Karta postaci:

Nazwa postaci: Michał

Rasa: Pół człowiek- pół orzeł. Wygląda jak człowiek, oprócz tego że z pleców wyrastają mu skrzydła, oraz tego że ma głowę orła. Umie latać, lecz z mową jest problem, mówi dziwnym dialektem i trochę ciężko go zrozumieć.

Profesja: Paladyn

Statystyki: Siła, Kondycja ;

Świat: Najlepiej wczesne średniowiecze w zachodniej Europie, lub XVI-wieczna Polska
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 lutego 2006, 13:01 przez Zapał, łącznie zmieniany 1 raz.
Fuck?
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Radar »

Ja zagram. Kartę napiszę i dam po południu.
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Post autor: Wilczyca »

Imię: Wilczyca
Rasa: (Lupina) Krzyżówka człowieka z wilkiem, mająca niewiele wspólnego z rozsławionymi wilkołakami (Likanami). Zewnętrzna forma Półwilków jest niezmienna, niezależna od księżyca czy wywąchanej krwi.
Lupini poruszają się błyskawicznie na dwóch łapach (sylwetka półwyprostowana), spoczywają zaś oparci na wszystkich czterech. Postać, niemalże ludzka, różni się od człowieczej obecnością ogona, spiczastych uszu, rozwiniętych kłów i szponów. Wilkoludzie nie posiadają innego owłosienia nad futro, które starannie okrywa całe ich ciało, przerzedzając się tylko w okolicy czterech par sutków. Oczy, jak u wilków, są całe czarne, białka sa niewidoczne.
Lupini, pomimo istnienia własnego dialektu, zachowali zdolność porozumiewania się z ludźmi w ich języku, choć sprawia im to niewielkie trudności.
Najlepiej czują się w gęstych lasach. W dziczy prowadzą stadny tryb życia, polując wspólnie na zwierzynę. Wpuszczone między ludzi posiadają mentalność bardziej zbliżoną do psiej. Nie przepadają za techniką, w miarę możliwości starają się ograniczać do minimum kontakt z produktami ludzkiej cywilizacji.
Profesja: Strażnik (Obserwator)
Statystyki: Zręczność, Kondycja.
Czas: Dowolny, aczkolwiek najciekawiej będzie w przedziale od XVIII-XXV wieku
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Thorgrim
Majtek
Majtek
Numer GG: 1099483

Post autor: Thorgrim »

Czyżby rasa wywodzi się od Remusa Johna Lupina ??
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Nie geniuszu, Lupus to po łacinie wilk.
A przy okazji mogę i ja sie zgłosić.

Imię: Nyano (nikt sie tego nie spodziewał, prawda? ;) )
Rasa: Elf. (Podobny do człowieka tylko że ze spiczastymi uszami ;P )
Profesja: Elementalista (Czyli mag specjalizujący się w magii żywiołów)
Statystyki: Inteligencja, Siła Woli

Może być?
Arxel
Kok
Kok
Numer GG: 8564458

Post autor: Arxel »

Can i play? Jak tak to karta za 10 min.

Karta rekrutacyjna:
Nazwa postaci: Angelo
Rasa: Angelici.
Ludzie mieszkający wcześniej na Atlantydzie. Podczas zalania lądu kilku z nich uciekło i zapoczątkowało nową rasę. Starsi rasy potrafią zależnie od woli nadawać sobie anielskie cechy (Skrzydła, boska moc, itp.), nowe pokolenie robi to tylko po odpowiednim wtajemniczeniu lub jeśli otrzymają dostateczny bodziec ( ból, radość, cierpienie itp.). Ich inżynierowie otrafią konstruowac wielkie roboty bojowe, z którymi wojownicy Angelitów potrafią połączyć swój umysł ( Robot z osobowością wojownika = wiele nowych taktyk walki itp. Jednak, gdy robot otrzyma obrażenia otrzymuje je wojownik i vice versa.)
http://img52.imageshack.us/my.php?image=vanfolk0zk.jpg (Starszy i chłopiec z młodszego pokolenia)
http://img205.imageshack.us/my.php?image=robocik1kb.jpg (A tu robocik:D)
Profesja: Kapłan mecha wojowników(Stracił robota:( )
Statystyki:Inteligencja, Siła woli.
Czas: Raczej po średniowieczu.

Wygląd rasy dam potem.
Ostatnio zmieniony sobota, 25 lutego 2006, 19:39 przez Arxel, łącznie zmieniany 4 razy.
OŻESZ TY W PYTĘ WRÓCIŁEM NA FORUM :D!
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Obawiam się, że nie jestem w stanie odpowiedzieć w pełni na Twoje pytanie Thor, bowiem mam za mały zasób wiedzy.
Kojarzy mi się jakiś bohater w Harrym Potterze, ale nie moge orzec stopnia skoligowacenia, bo nie czytałam żadnej z części. Jeżeli jest jakieś podobieństwo, to bardziej na zasadzie "nieświadomego nawiązania" ;].

Nyano, staraj się nie atakować, zwłaszcza w momencie, gdy nie jesteś pewien co ja, jako twórca, miałam na myśli. Może rzeczywiście wzorowałam się na kimś. A nawet jeśli nie, to zważ, że nazwisko nadane tej postaci nie wzięło się z nikąd, jej etymologii należy szukać w łacinie (Remus to wystarczająca wskazówka).

Mam nadzieję, że szanowny Mistrz zezwoli na dopisanie historii w późniejszym czasie. Byłoby to niezwykle ... wzbogacające.
If the ocean was vodka
And I were a duck
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Postać którą Thor przywołał to był koleszka z rowlingowej wersji Harriego Pottera. Ten koleszka był wilkołakiem, stąd było jego nazwisko. O ile pamiętam w oryginalnej wersji HP w ogóle nie ma tej postaci lub jest tylko wspomniana.

Historię postaci jeżeli będzie taka wasza wola napiszecie sobie już w trakcie gry - będzie dopuszczona jeśli nie będzie przesadzona zbytnio (nie, nikt nie jest krewnym króla czy innego władcy :P )

Arxel może później wejdzie. Radar też.

Chciałbym, żebyście pisali dłuższe posty o ile na to pozwoli sytuacja w grze.
Obrazek
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Karta postaci:

Nazwa postaci: Ralf
Rasa: Kuler
Kuler - Wygląda identycznie jak człowiek. Istota tej rasy miota magicznymi kulami z rąk bez ograniczeń. Siła kul (i zwykła siła) zwiększa się wraz ze wzrostem adrenaliny, stresu, desperacji. Kulerzy są silnymi wojownikami, a na wyższym poziomie z kul mogą tworzyć inne "cuda" np. talerz tnący wszystko. Niektórzy kulerzy mają inne zdolności. Wiele kulerów umie sterować tym, co stworzą z kul, jak i kulami.
Profesja: Miotacz/Wojownik (wręcz).
Statystyki: Siła, Percepcja.

CZASY: Albo średniowiecze, albo przyszłość (XXVw.).
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 lutego 2006, 16:27 przez Radar, łącznie zmieniany 1 raz.
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Nalegam zatem, by nie mylić Wilkoludzi z Wilkołakami. Jak powiedziałam, proszę o traktowanie ich jako dwie osobne i niespokrewnione rasy.
Jedyne na czym mi zależy, to postać mentalnością i (w określonym przeze mnie stopniu) wyglądem zbliżoną do lupy.
Żadnego żywienia się ludzką krwią (Czy ktoś sobie zdaje sprawę ile trzeba by jej było wypić? Chyba nie), metamorfoz (z zwłaszcza przy księżycu), a, przede wszystkim, możliwości przybrania całkowicie ludzkiego wyglądu i zachowania (bleh).
Ot polowanie z watahą po gaju za sarną, specyficzna dzikość i człowieczeństwo ograniczone tak jak wygląd.
Żadnych Wilkołaków.
If the ocean was vodka
And I were a duck
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Radar, be cool, be cool, but not the Kuler :P za duże moce, jak chcesz to będziesz człowiekiem, który potem wyewoluje w Kulera :P

Wilczyca: dla ludzi i tak wszyscy mutasy to mutasy :P wilkowaci, psowaci, kotowaci co za różnica

Choć oczywiście w grze będziesz mogła wszystkich poprawiać którzy nazwą ciebie wilkołakiem lub wilkiem :)
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Czemu za duże? Na początku moce mogą być tak małe, że nawet się nie nadadzą do walki (w końcu to ty ustalasz siłę kul). A tak w ogóle na razie mogę nie wiedzieć o swoich zdolnościach. Ok?
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Wypraszam sobie!
Już wolę by postać była z psem mylona, bo więcej w tym prawdy będzie.
Chociażby wygląd zewnętrzny. Toż Wilkołaki to ludzie, którzy zachorowali na likantropię (poprzez ugryzienie czy kij_wie_co). Jako Lupin postać wyróżnia się przecież wyglądem, a jak mówią podania, Wilkołaki, poza momentami przemiany, były niewyróżniającymi się niczym jednostkami ludzkimi. Likantropia po prostu objawiała się wyłącznie w określonych sytuacjach.
A różnica jest taka, jak pomiędzy człowiekiem zamieniającym się w jaszczurkę a Jaszczuroczłekiem.
Mam nadzieję, że Mistrz zastosuje się do mojej wizji.

Edit: Po to dodałam swój rysunek, by rozwiać wszelkie wątpliwości co do wyglądu zewnętrznego. Miałam nadzieję, że wystarczająco jasno wyraża to, co chciałam przekazać.
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 lutego 2006, 20:58 przez Wilczyca, łącznie zmieniany 3 razy.
If the ocean was vodka
And I were a duck
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

ok Radar (grasz od początku, jak tylko ciebie dopiszę to pójdzie gra)

ok Wilczyca
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Można dołączyć? Jak tak to:

Imię: Jack Gard.
Rasa: człowiek.
Profesja: poeta.
Statystyki: inteligencja i charyzma.
Czas: Lata 1980-1990.

Kilka ułomności :D:(pozwolisz, że sobie dodam? :)) alkoholik, lekkie objawy autyzmu, "słyszy głosy".
Zablokowany