[WFRP 2.0] Wewnętrzny Wróg - ZAMKNIĘTA; KOMENTARZE -

-
- Mat
- Numer GG: 8174525
Re: [WFRP 2.0] Wewnętrzny Wróg - ZAMKNIĘTA; KOMENTARZE -
Z przyczyn niezależnych ode mnie na sesji będę mógł odpisać dopiero jutro po południu. Nie czekajcie na mnie, straty sobie odrobię. 

Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine
Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek

-
- Marynarz
- Numer GG: 0
OK, Deadmoon, dzięki za info.
Czyli dokąd się wybieracie? Serge, Ouzaru i chyba Ravandil (nie sprecyzował dokładnie czy jest za Weissbruckiem, ale podejrzewam, że tak
), są za podróżą do WB, teoretycznie bezpieczniejszego a Ninerl i Wilczy do Wittgendorfu. Ciekawa jestem za jakim kierunkiem obstaje Deadmoon. Na razie jest chyba 3:2 za Weissbruckiem. Czekam więc na jakieś info, co bym mogła popchnąć akcję w stosownym kierunku . 
Czyli dokąd się wybieracie? Serge, Ouzaru i chyba Ravandil (nie sprecyzował dokładnie czy jest za Weissbruckiem, ale podejrzewam, że tak

Twoje życie będzie miało taki sens, jaki Ty sam mu nadasz.

-
- Mat
Przejrzałem szybko na tyle, na ile czas mi pozwolił (a raczej jego brak) ostatnie wpisy na sesji i również optuję za podróżą do Wittgendorfu. 
Więc chyba MG będzie musiała arbitralnie zdecydować którędy droga.

Więc chyba MG będzie musiała arbitralnie zdecydować którędy droga.

-
- Marynarz
Skoro nie możecie zdecydować się dokąd jechać, zrobiłam małe losowanie i wyszło że... na chwilę obecną zmierzacie do Weissbrucku
. Post niebawem.

-
- Bombardier
- Numer GG: 6110498
To napisz, ze cała drużyna oprócz Ulricha się zgodziła, to wtedy Ninerl się przekona- chociaż na każdym kroku będzie oznajmiała, że to czysta głupota
.

Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.

Napisałam już u siebie w poście, ale tutaj też dam znać, że Trupik odpisze jutro do południa

-
- Mat
Meg, odpiszę dzisiaj do 14.00. Ale jakby co, to nie czekaj, szkoda opóźniać sesję. 

Trupik się nam rozkłada (nie, nie śmierdzi, tylko go grypa jakaś dopadła
) i dostał zalecenie kurowania się w łóżku. Wczoraj uzgodniliśmy, że Golem pomoże przy myciu pokładu i uwzględniłam to w swoim poście, więc niech on już nie odpisuje, tylko zdrowieje jak najszybciej 
Mnie od rana męczy ból zęba, ale póki co nie przeszkadza mi to w radosnym 'tworzeniu'
Zobaczymy, jak będzie dalej, jakby co... to oczywiście dam znać.

Mnie od rana męczy ból zęba, ale póki co nie przeszkadza mi to w radosnym 'tworzeniu'

-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Mnie również bawi Twoja postać, Nin, dlatego mam taki fun podczas spięć mojego 'kogucika z okresem' jak go ładnie nazwałaśNinerl pisze: Dobrze, uznaję, że postacie się nie zagryzły... Ech, Serge twoja postać bawi mnie coraz bardziej... Drażliwy jak kobieta z okresemPrzyznaję, że jak czytałam tą jego wypowiedź to skojarzył mi się z kogucikiem
.. Co te kobiety robią z mężczyznami...

Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.

-
- Bombardier
Chyba się nie pozabijają, nie
? Przynajmniej nie od razu...he,he...
Eee, Meg nie jest jakimś strasznie krwiożerczym MG. Chociaż może my nie wiemy jeszcze co nas czeka
...
Czyli jednym słowem dobrze prowadzimy swoje postacie, można mieć taką nadzieję.
Co prawda, chwilami się zastanawiałam, czy Ninerl nie jest zbyt ludzka.... Ale z drugiej strony nie może być tak kompletnie niezrozumiała...
Minimalna ilość spięć między postaciami może być całkiem ciekawa, jeśli nie przesadzimy, no i drużyna sie w końcu nieco bardziej zintegruje. Bo na razie marnie jej to wychodzi...
Tu jest sporo fajnych obrazków, niektóre dość klimatyczne i dobrej jakości w odróżnieniu od pewnych... hmm, concept-artów jakie widziałam albo ilustracji w podręcznikach pewnych systemów. W archiwaliach też jest dużo.
http://www.warhammeronline.com/english/ ... onceptArt/
Przyznam, że jest to chyba jedyna gra, na którą czekam z zainteresowaniem... Mam nadzieję, że nie będzie taka cukierkowa jak WoW, który mnie tym odstręcza.

Eee, Meg nie jest jakimś strasznie krwiożerczym MG. Chociaż może my nie wiemy jeszcze co nas czeka

Czyli jednym słowem dobrze prowadzimy swoje postacie, można mieć taką nadzieję.
Co prawda, chwilami się zastanawiałam, czy Ninerl nie jest zbyt ludzka.... Ale z drugiej strony nie może być tak kompletnie niezrozumiała...
Minimalna ilość spięć między postaciami może być całkiem ciekawa, jeśli nie przesadzimy, no i drużyna sie w końcu nieco bardziej zintegruje. Bo na razie marnie jej to wychodzi...
Tu jest sporo fajnych obrazków, niektóre dość klimatyczne i dobrej jakości w odróżnieniu od pewnych... hmm, concept-artów jakie widziałam albo ilustracji w podręcznikach pewnych systemów. W archiwaliach też jest dużo.
http://www.warhammeronline.com/english/ ... onceptArt/
Przyznam, że jest to chyba jedyna gra, na którą czekam z zainteresowaniem... Mam nadzieję, że nie będzie taka cukierkowa jak WoW, który mnie tym odstręcza.
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.

Tak ciągle myślę o tym mieczu i rękojeści... Ja to zrozumiałam w ten sposób, że strażnik uderzył elfkę tą ręką, w której miecz trzymał i ew oberwała tym kawałkiem rękojeści, który przy trzymaniu wystaje. Ale przyznaję, że na ten temat mam zerową wiedzę, tylko tyle co na filmach się ogląda i samemu wyobrazi przy czytaniu książki

-
- Kok
Zgadzam się z Ouz, gdyż tak samo odebrałem tę sytuację. Gość trzymał miecz w dłoni i wystającą końcówką uderzył pod żebra. Nie wiem więc dlaczego Ninerl zrobiła uwagę co do tego momentu. Moim zdaniem wszystko jest jak najbardziej OK i wyobraziłem sobie tę sytuację tak jak chciała przekazać to Meg. Poza tym MG ma zawsze rację
.

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
Przepraszam, że się wtrącam, ale jeśli ktoś dostanie jelcem w żebra (pod warunkiem, że nie ma żadnej zbroi), to najprawdopodobniej jelec powinien przebić skórę i wbić się na ok 3-5cm w ciało.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów

-
- Kok
Dzięki za sprecyzowanie, Kloner, sprawa jednak dotyczy interpretacji postu M(e)G co do uderzenia rękojeścią (czy też bardziej fachowo - jelcem), a nie damage'u jaki postać ponosi z tego tytułuKloner pisze:Przepraszam, że się wtrącam, ale jeśli ktoś dostanie jelcem w żebra (pod warunkiem, że nie ma żadnej zbroi), to najprawdopodobniej jelec powinien przebić skórę i wbić się na ok 3-5cm w ciało.

Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 lutego 2008, 15:23 przez Serge, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
W przypadku noszenia kolczugi (bez przeszywki, lub grubej skóry pod spodem) proponuje zacząć wyciągać sobie kółeczka z ciała 

"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"

-
- Marynarz
Ninerl ma na sobie dobrą skórznię, a na to narzuconą koszulkę kolczą, więc sprawa wydaje się być jasna (nie masz co drążyć tematu, KlonerKloner pisze:W przypadku noszenia kolczugi (bez przeszywki, lub grubej skóry pod spodem) proponuje zacząć wyciągać sobie kółeczka z ciała

-
- Bombardier
Ech, zgadzam się z Meg... Wątpię, by koleś uderzył z aż taką siłą. Przecież miał jej nie zabić, tylko dać nauczkę.
I chyba nikt nie myśli, że Ninerl nosi kolczugę prosto na ubranie
. Poza tym ma watowaną kamizelę--- czyli po prostu mniejszy model przeszywanicy. Takoż stoi w jej karcie, co MG potwierdzić może
...
Abuuu, znowu nie mam, gdzie grać w Warmłotka
... W każdym razie bawcie się dobrze...
I chyba nikt nie myśli, że Ninerl nosi kolczugę prosto na ubranie

Abuuu, znowu nie mam, gdzie grać w Warmłotka