[Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - dyskusja i komentarze

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Re: [Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - pytania i komentarze

Post autor: fds »

Ekhem, jakby to dlatego, że ja nie odpisywałem to chciałbym powiedzieć, że dopiero z dniem dzisiejszym mam internet, tak to tylko miałem jego przebłyski i zdążyłem na ostatnią chwilę przesłać korektę artykułów na tawerne. Tym razem to nie moje lenistwo, zresztą widać to po tym, że mnie nie było na tawernie, ani na komunikatorach. Właśnie zaczynałem pisać odpis, gdy mnie Winter Wolf poinformowała, że sesja jest zawieszona, można wiedzieć czemu? ;) Były święta bądź co bądź.

PS:
@Ninerl, plakat rzeczywiście pasuje klimatem.

PPS: I tak odpiszę :)
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

No i chyba sesja znowu ruszyła ;)
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Nie byłabym tego taka pewna _-_ Ostatnio zbyt często dostaję kopniaki od losu, by wierzyć, że jest tak różowo... Póki DD się nie wypowie nie będę spekulować...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Deadmoon
Mat
Mat
Numer GG: 8174525

Post autor: Deadmoon »

Apdejt gotowy. Zapraszam do lektury i - do odpisywania.
Żeby nie było nieporozumień, dajmy sobie maksymalnie 3-4 dni na odpowiedź. Jeżeli komuś w tym czasie wypadnie nieobecność, proszę to zgłosić tutaj lub bezpośrednio do mnie.

@Ninerl - wybacz, umknął mi dopisek w Twojej ostatniej wypowiedzi. :) Jak wspomniał fds, grafika rzeczywiście klimatyczna. :)
Tym samym proponuję zamieszczać tutaj linki do innych związanych z naszą sesją lub Wilkołakiem w ogóle grafik, zdjęć itp. :)
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Yeah! Biorę się za czytanie. Jak tylko musztarda już mi odpuści X_x Uch...

Przeczytane X_x
Dlaczego mam wrażenie, że powinnam zacząć się bać? Na przykład o siebie, o watahę i Jordana... Współczuję Lenie... Szczerze.
Jutro będę się dokładniej nad treścią odpisu zastanawiać. Spodziewajcie się moich dygresji...

EDIT: Kusi mnie, by Lena zdała się na instykt...
Obrazek
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

kusi?
Naturalna reakcja WW, naturalna! Always naturalna ^^ w kocu lupus right? :D
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Jest odpis. W skrócie: dla Leny bezpieczeństwo chłopca jest teraz priorytetem więc bez sprzeciwów choć niechętnie zgodziła się z opiekunem. Mam nadzieję na kontakt w tym temacie z resztą graczy i współpracę watahy. Tutaj z tego co widzę będzie się liczyła bardzo... W razie uwag pisać TUTAJ!
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Widzę, że nie tylko mój wilkołak ma problem jak się zachować :D A czy przypadkiem to nie ja i Lena mamy uciekać z dzieciakem? A reszta nie powinna zostać pomóc Jordanowi? Chyba tak kazał, przecież sam nie stanie na przeciwko całej watasze Tancerzy.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Właśnie mam dokładnie tę samą wątpliwość... CPL ma wrażenie że Lena i Conn mają wziąć dzieciaka, a reszta stanąć przeciwko TCSom (ale fajne skróty wyszły, tylko CBA nam tu brakuje :D)
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

No właśnie ja odniosłam wręcz odmienne wrażenie. Odpis mój mogę w razie czego poprawić nim odpisze reszta...

Moim zdaniem ten fragment znaczy, że cała wataha ma się zmywać:
DD pisze:- Lena! Conn! - Jordan krzyknął do przywódców watahy. - Zabierajcie dzieciaka i zmywajcie się stąd jak najszybciej! Udajcie się bezpośrednio do Matki Larissy! Ja postaram się zająć tych tutaj, żebyście mieli czas na ucieczkę!
Conn chciał zaprotestować, zamierzając spełnić obowiązek wobec Gai i stanąć ramię w ramię przeciw sługom Żmija. Nim zdążył cokolwiek powiedzieć, usłyszał:
- Natychmiast! To rozkaz!
Ale podebatujmy i zagłosujmy. Kto się nie zgadza łapa w górę :P Powiedzcie co o tym sądzicie i o moim odpisie, a wprowadzę zmiany. Postąpimy demokratycznie...
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Zmian nie musisz wprowadzać :) masz 4 SW, tyle co sikający do kuwety szczeniak to mogłaś się pogubić :D Piszę posta, w którym wszystko ładnie dalej pójdzie. A na końcu i tak MG sobie wybierze co i jak.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Albo zmyje nam łby i da po tyłkach :P Ale dobra. Ja po prostu szukam dziury w całym więc dlatego mam takie wątpliwości. Tym bardziej, że mam wrażenie, że to niekoniec zabawy, a co za tym idzie para zabierająca dzieciaka może też mieć przekichane na trasie ^^'

Fakt z 4 SW to niewiele mogę :P Reszta watahy prócz CPL i Conna ma jeszcze gorzej :P Na przyszłość trzeba pamietać o tym, że niska SW to gafa :P
Obrazek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

CPL też nie jest ostoją stoicyzmu (a i tak ma to tylko dzięki zastosowaniu na nim mutacji naszego produktu), a ja to raptem wilkołacza średnia ;)

A co do uciekającej pary to pamiętaj, że:
- oni ich zatrzymają na chwilę, więc będziemy mieć lekką przewagę,
- jestem ahrounem bądź co bądź i potrafię się obronić, z naszej watahy chyba tylko CPL ma szanse w walce ze mną ;) Co prawda tancerze pewnie potrafią wgnieść mnie w ziemię, jednak to już nie tak źle prawda?
- do parku jest w miarę blisko, a tam czekają komandosi :)

PS: odpalasz czasem jabbera?
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Zeth z powodu walki (jak na razie przegranej) z uruchamianiem jabbera na konnekcie stracił swój odpis na Wilka... No jak to się mówi: "Nie zapisało SIĘ..." Odpisze jutro, bo teraz już śpi. Mam nadzieję, że opóźnienie (również bedące udziałem BK i Niny) nie będzie większym problemem...
Obrazek
Deadmoon
Mat
Mat
Numer GG: 8174525

Post autor: Deadmoon »

Dwie sprawy ;)

Począwszy od ostatnich postów proszę, byście na końcu tekstu zamieszczali w nawiasie kwadratowym nazwę formy, w jakiej się aktualnie Wasze postaci znajdują. Oszczędzi mi to czasu, a przy okazji pozwoli pozostałym Graczom lepiej zorientować się w bieżącej sytuacji.

Pytanie do liderów watahy (choć tyczy się wszystkich zainteresowanych): czy potrzebujecie zbiorczej informacji odnośnie cech pozostałych postaci? Mogę wszystkie karty postaci zebrane w jednym pliku udostępnić Wam, oczywiście za zgodą innych grających. Możemy też pójść dalej i udostępnić je wszystkim Graczom. Czekam na Wasze zdanie w tej sprawie i argumenty za i przeciw.
Mój punkt widzenia: specyfika funkcjonowania wilczej watahy wymaga daleko idącej kooperacji i zaufania. Wgląd wszystkich Graczy w cechy towarzyszy pozwoli dokładniej zaplanować taktykę i nakreślić plan działania. Z drugiej strony w pewien sposób może to ograniczyć indywidualizm postaci.
Decyzję uzależnię od Waszej opinii, zatem zapraszam do dyskusji. 8)
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Spoko, zaraz zedytuję posta, dodając w jakiej formie jestem (glabro). Moje kropeczki można dać innym, nie mam jakichś specjalnych zastrzeżeń. A słabe i mocne strony pozostałych graczy tak czy siak już znam. Wywiad wiewiórczy działa :D
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Większość jak Ciebie znam masz w głowie więc pomysł z przesłaniem danych o innych wilkach jak najbardziej popieram. O Ninie na przykład prawie nic nie wiem... Wataha w pewien sposób z samej swojej definicji ogranicza indywidualizm poszczególnych jej członków, gdyż wilki, by przetrwać muszą być razem. Na razie jedyne co z całą pewnością dowiedziałam się o Ninie, to jej niezależność i poczucie, że jest całkowicie samodzielna... Ale skoro jest TB to nie dziwię się takiemu sposobowi myślenia. Wszelkie jednak dogłebniejsze informacje byłyby mile widziane. Nie mówię przy tym o przesyłaniu całej karty (bogowie brońcie), bo to rzeczywiście zabije w pewien sposób ducha każdej postaci. Ale tzw. kropki czyli coś więcej o mocnych i słabych stronach byłoby pomocne. Ogólny, krótki zarys historii każdej postaci kazdy przeczytał w tym temacie tylko bym Zetha pomeczyła nieco jeszcze o więcej szczegółów... Ale to na mój rachunek zrobię :P
Obrazek
Zablokowany