[Forgotten Realms] Poszukiwany MG i gracze

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Czary Mary, Hokus Pokus, Abra Kadaba i bum

http://zielonawieza.pl/www/
Lidien
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Lidien »

hmm...
co tytutaj napisałes??
System??
Czyż czas jest obracającym się kołem, czy też koleina, która po nim pozostaje...
Craw
Bosman
Bosman

lolz, jestem niewyspany. Tam sa informacje o DD, o Aphalonie niestety nie mam zielonego pojecia. Tylko co w tym temacie (przypominam: Rekrutacja do DD) robi Aphalon?
Lidien
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Lidien »

poprostu sie pytalam a tak pozatym chce poznac system D&D
Czyż czas jest obracającym się kołem, czy też koleina, która po nim pozostaje...
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Ech... Mam przykry komunikat. Komp mi poważnie nawala i nie wiem jak długo po dzisiejszych zabiegach jeszcze podziała więc może się zdarzyć, że nagle mnie na dłużej stąd wywali (mam jednak nadzieje, że to było chwilowe...).
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
shade
Mat
Mat

Post autor: shade »

Rozdzielenie na drużyny, szczeże mówiąc to mi wisi ale żeby wszyscy grali w tę samą sesję (można zrobić dwie rywalizujące drużyny)
Craw
Bosman
Bosman

A ja bym wolal nie te same sesje, bo wted pewnie w druzynach polowa rzeczy sie powtarzala. To juz wolalbym umiejscowic obie druzyny w tej samej czasoprzestrzeni: tak, ze mogli by sie spotkac, pogadac itp. Bylo by to o tyle wygodne, ze w przypadku wykruszenia sie polowy graczy obie druzyny dalo by sie polaczyc. Czegos takiego nie zrobisz w druzynach rywalizujacych ze soba.
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Zgadzam się z przedmówcą - to byłby najlepszy pomysł i radzę, niech MG to rozpatrzy (kiedy już kompa będzia miała sprawnego :) )
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Dobra. Komp żyje :D Macie farta, że jestem cholernym samoukiem i tylko w 40% przypadków zdarza mi się jeszcze bardziej nabroić (mam na myśli kompa :lol: ). Przeważnie udaje mi się zreanimować kompa na dłużej 8) Ale bez żartów: czyli chcecie, by otworzyć dwie osobne sesje, tak? Troche dziwnie to wygląda do jednej rekrutacji... (o ile o to Wam właśnie chodzi :P ). No ale OK. Zrównoważyć teraz trzeba drużyny i zastanowić się jak je podzielić.
Aha! No i co najważniejsze: nie przysyłać już kart postaci :D Mamy mały tłok :lol:
Obrazek
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Ja już swój podział podałem, a chodzi mniej więcej o dwie różne sesje, jednakże czasowo i w przestrzeni połączone - to tak jakby dwie drużyny wykonywała dwa zadania (mogą być różne) i np. spotykają się w karczmie ;) Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć...
Heh, to teraz czekam na podział tylko :>
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
shade
Mat
Mat

Post autor: shade »

Dwie drużyny przebywające w zupełnie innych wymiarach wykonujące zupełnie różne zadania a gdy się połowa wykuszy połączy się je, dobrze rozumiem? Bo tylko taki podział mi odpowiada.
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Nie mam pojęcia jak to by miało wyglądać (z tym podziałem). Ale spokojnie można zrobić dwie drużyny (jeśli MG da radę jakoś to załatwić i poprowadzić). Potem można by np. wysłać obie z takim samym zleceniem, ale każda drużyna od kogo innego (np. "zgładzić kogoś/coś"). I na miejscu drużyny się zgadają, na "wspólny cel".
Zresztą nie chce się rządzić :) . To już MG zadecyduje.
Ale wracając do podziału to sądze, że MG wie najlepiej kto i kim gra. A jeśli ma już jakiś pomysł na przygodę (przygody) to niech nas podzieli tak jak będzie jej wygodnie (żeby się ładnie nam grało i jej prowadziło).
Co o tym myślicie?
WinterWolf pisze:Aha! No i co najważniejsze: nie przysyłać już kart postaci :D Mamy mały tłok :lol:
Ja jednak wysyłam poprawioną wersję, mam taką nadzieję, że ten komunikat tyczył się ewentualnych, nowych graczy.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

jak dlamnie najważniejsza jest jednorodność gatunkowa :D jeżeli będą 2 dróżynki i w 1 będzie 1 drow, a w 2 będzie 2 drowów, to bez sensu. Bardziej prawdopodobne, by drowy trzymały się razem, a nie z jakimiśtam krasnalami. :P
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Krasnali w tej drużynce nie ma :) Hehe :lol:

Przedstawiam podział drużyny. W pierwszej ekipie będą: CoB, Craw, Kairon, Ouzaru, Sabrae Xoraim. W drugiej znajdą się: Dalnik from hell (o ile się w ogóle odezwie; całkowity z niego nowicjusz więc reszta graczy proszona jest o wyrozumiałość), Maxiulian, Mekow, Shade, Sir Wichus. Grać będziemy w dwóch osobnych sesjach. Świat ten sam, czas ten sam, przygody różne (o bogowie, ile ja się namorduję... :lol: ). Istnieje szansa spotkania obu drużyn, ale okoliczności i wzajemne relacje obu ekip zależeć będą wyłącznie od graczy. W razie pytań i/lub wątpliwości łapać mnie na GG lub zostawić wiadomość na pw. Dziękuję.
Obrazek
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

A więc cool 8) Właśnie na takie rozwiązanie miałem nadzieję. Pozostaje pytanie: kiedy zaczynamy.
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Wtorek w godzinach wieczornych nastąpi start całej imprezy 8) Nie wcześniej jednak niż ok. godziny 20, a być może trochę później...
Obrazek
Maxiulilian
Szczur Lądowy

Post autor: Maxiulilian »

Szkoda że nie wcześniej.... :)
Mi tam podział pasuje, elegancko jest.
W ogóle fajnie.
Ksiezyc dla ksiezy
Zablokowany